Не, тоа според број на преписка се иде, незнам до кај се стигнале, една недела на телеграм групата нема ништо пишано.
Jas sum 16000/2024 seuste nisto uste sum na prviot status, nekoj informacii do koj se stignati samo znam deka se stignati do 2024
Здраво дечко ми има бугарски пасош сега сакаме да се регистираме прашав за бугарсски пасош ми рекое дека не можам преку него да извадам Само документи доколку сме отишле во странство
Да, се вади семејна виза и ти даваат БГ лична карта. Со таа виза не ти бројат денови во странство и после 2г имаш право да аплицираш за БГ пасош. Децата ќе ти имаат автоматски БГ пасоши.
Kako e sega ako apliciras za bygarski pasos? Dali e zategnato kolku vreme se ceka? Sakame da aplicirame za majka mi jas I brat mi sme iseleni za da ostanuva kaj nas bez ogranicuvanja
Пример отидеме за Франција таа виза само за Франција ли ќе важи или можам со тие документи и во други држави да одам И кога ќе се регистрираме колку треба да чекам за документите?
Таа ти е семејна виза, во било која Европска земја можеш да одиш да живееш и работиш. Е сега за визи за УСА и тие држави што имаат визен режим си аплицираш со МК пасош, таму не ти важи. Инаку јас одев преку посредници. Аплицираа за 1 недела влегов во систем и за 5/6 дена отидов во Битола, завршив со документација и за 1 недела после тоа отидов во Бугарија и за 1 недела ми излезе визата.
Здраво, Дедо ми имаше бугарско крштениче, но тетка ми го фрли кога потчина. Дали има шанса да се најди копија или сличен документ во архива?