Здраво на сите, едно прашање. Имам пасош али ми стекува наскоро. Како е процесот за обнова/промена на пасош, знае некој?
Здраво на сите, едно прашање. Имам пасош али ми истекува наскоро. Како е процесот за обнова/промена на пасош, знае некој?
Здраво, јас и сестра ми би сакале да поднесеме за бугарски пасош, двајцата родители ни имаат. Ме интересира дали побргу оди постапката преку Амбасадата во Скопје или дирекно во Бугарија, кои документи се потребни и дали би можеле да ми дадете контакт од некој посредник слушнавме дека Кико од Паланка не работи повеќе. Ви благодарам
Здраво, сакам да прашам дали некој има информација до кога би биле готови документите кои се одобрени во 2025 октомври?
Zdravo, ukazot mi e ispraten vo Bitola konzulat, dali postoi nacin da se podigne od Sofia za postapkata do pasos bide pobrza?
За жал ми кажаа дека не може ако идеш преку Битола самите тие го праќаат во Софија и постапката е многу бавна..
Немате потреба од посредник доколку родителите ви имаат државјанство. Јавете се во амбасада и закажете термин, на форум на кајгана има опишано детално сите потребни документи, јас исто си средив сама пред 3 години и еве ми искочи државјанството се вкупно за околу 100евра со превод на бугарски
После постапка за ембг како ќе вадеш? И јас сам се, ама од како го земав држвјанството, за ембг и адреса преку посредник идев бидејќи незнав во Софија тоа каде се вади
Па не знам, уште не сум го подигнала само тоа прашував посредници и тоа ми кажаа дека адреса треба да запишам во Битола и дека ке чекам многу време околу 6 месеци а после не знам каква е процедурата... Вие од каде го подигнавте? Само адреса ми треба така?