Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    не е дека ние не ја сакаме татковината, туку изгледа таа “не неќ сака нас“, бидејќи ако има подобри услови, лесно да се наоѓа работа и таа што ја има да е подобро платена сигурно некој не е будала да оди во странство да се дели од фамилија од пријатели во непозната земја

2. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    ме интересира дали некој има информации за тоа како оди процедурата преку бугарски конзулат во битола за добивање пасош ,што се е потребно и дали ги има истите процедури како и со посредувач ?

3. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    ПРОДАЕНИ ДУШИ!!!!! добро бе да бевте некој и нешто и да успеевте да се пробиете негде, ќе се пробиевте нетуку мислете дека никаквата Бугарија нешто посебно ќе ви пружи и таму тие што не вредат ништо не требаат. А за работа каква што ќе најдете таму, се наоѓа и овде. СРАМОТА И ГРЕОТА ШТО И СЕ ПРАВИ НА МАКЕДОНИЈА и кога ќе дојде ден да речат Македонците се Бугари не приговарајте воопшто, еве пример како си го продаваме г*зот.

На Miss-Depp му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    така е треба да бидеме патриоти....но дали и по цена на сопствената егзистенција????? ги има и овде работите што ги има и во странство но колку се платени?! читавте некни за во Штип што се правело, каде е некој да реагира???? државата само зборува си го полнат личниот буџет а народот нека свирка..... не сме народ кога не знаеме правата да си ги бараме

значи има многумина кои се доведени на работ на егзистенција, кои овде работат за безпари, и тоа го гледаат како единствена опција........ ке порпадне државава од овој непотизам и партиските врски, додека квалитетниот кадар си бега

На Gordana10 и viktorija.manevaa им се допаѓа ова.
  5. Martina-1993

Martina-1993 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
  6. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    дали има некој некаква информација што стана со новите документи дали тие се тоа што го бараат и дали работата ке тргни или сите во аут ке одат без разлика на се

На Martina-1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

уште не се зане.наскро ке дознаам и ке ти кажам

На stefi23m и Martina-1993 им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    22.913
    Точно е дека се запрени постапките за бг пасоши се додека не се однесат потребните документи. Јас се слушнав со адвокатката од Бугарија преку која аплицирав за пасошот, и таа ми потврди. Но ме увери дека за мене и брат ми нема да има проблем, бидејќи татко ми веќе има бг пасош уште од 2003 година. Само и го пратив неговото бугарско државјанство, и сега треба да чекам таа да ги среди сите документи. :)

9. lady2013

lady2013 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    21
    И јас сакав да го прашам истото,се надевам ќе има некаков одговор

10. Martina-1993

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
  11. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Nana19 ти благодарам, инаку мм веќе во Сабота треба да тргне за Германија, се надевам сите ќе се спасиме од оваа мизерија. Поздрав до тебе.

На stefi23m и Nana19 им се допаѓа ова.
  12. Emotivka

Emotivka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Здраво и од мене. Јас сакам да прашам дали некој е запознаен со вадењето на БГ бизнис лична карта, не пасош. Исто и со неа демек можеш да работиш во цела Европа, но озлегувала многу побрзо отколку пасошот, за некои си максимум 2 месеци.

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

ило ми е и со среќа нека му е нека си спечали убава паричка и среќно и убаво да си ги трошите

прв пат слушам за ова хаха навистина не сум знаела како оди тоа ?

14. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63

Јас од една им судам многу на луѓето што вадат бугарски пасоши, но од друга страна комплетно ги поддржувам и сфаќам, затоа што има некои од нив си го средија животот со работа. Барем 98% од тие што ги знам што извадија бугарски пасоши никој не стана Бугарин или да се откаже дека е Македонец. Ги поддржувам комплетно тие што извадиле пасош и со тоа направиле нова куќа, купиле нов автомобил, спечалиле доволно пари да отворат некој ситен бизнис за почеток, но не поддржувам некои идиоти и морони што вадат пасоши само колку да шетаат во светот. Тоа ми е имбецилно и ниско.

15. Martina-1993

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    За тоа што кажуваш најверојатно е бугарска лична карта за не државјани, еквивалентна на зелената карта во америка... меѓутоа за да извадиш лична карта за државјани мора да си државјанин на БГ исто како и за пасош.

Абе што се карате за џабе, за 20-30 години само Европјани ке има... Така било и во Америка од почетокот, сеа сите се Американци.

16. slatki4kapp

slatki4kapp Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Мојот сопруг има БГ државјанство и сега сакам да аплицирам јас, но некако ме фаќа страв, гледам дека многу луѓе имаат одбиено, незнам дали ако го покажам и неговото државјанство ќе си поминам полесно :)
    Дали знаеш дали важи истото правило како за децата така и за сопругата.

17. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

обавезно ќе ти дадат кога си мажена за ,,бугарин,,!!!!!
    за децата ако се малолетни и тие ќе добијат државјанство, ако не се незнам како оди постапката.

На stuvwxyz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    [quote="slatki4kapp" Мојот сопруг има БГ државјанство и сега сакам да аплицирам јас, но некако ме фаќа страв, гледам дека многу луѓе имаат одбиено, незнам дали ако го покажам и неговото државјанство ќе си поминам полесно :)
    Дали знаеш дали важи истото правило како за децата така и за сопругата.[/quote]

И те како полесно ќе поминеш.
    Брат ми има бг пасош,постапката траеше некаде околу 7 месеци.
    После татко ми исто така аплицираше пасош,и со оглед на тоа дека во фамилијата веќе има некој кој се декларирал како Бугарин,процесот траеше мн кратко.За брзо време му излезе и пасош и лична карта.
    И секако следувало прашањето дали јас и мајка ми сме во план да аплицираме :D
    Значи тоа што вашиот сопруг има веќе бугарски документи,ви ја олеснува само работата ;)

19. slatki4kapp

slatki4kapp Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2

И те како полесно ќе поминеш.
    Брат ми има бг пасош,постапката траеше некаде околу 7 месеци.
    После татко ми исто така аплицираше пасош,и со оглед на тоа дека во фамилијата веќе има некој кој се декларирал како Бугарин,процесот траеше мн кратко.За брзо време му излезе и пасош и лична карта.
    И секако следувало прашањето дали јас и мајка ми сме во план да аплицираме :D
    Значи тоа што вашиот сопруг има веќе бугарски документи,ви ја олеснува само работата ;)[/quote]

Ти благодарам за одговорот. Ми олесна малку :)

20. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    За деца ако таткото има Бг пасош излегува за 30 дена, а за мајката/сопругата исто се чека 1 година :)