Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    не е дека ние не ја сакаме татковината, туку изгледа таа “не неќ сака нас“, бидејќи ако има подобри услови, лесно да се наоѓа работа и таа што ја има да е подобро платена сигурно некој не е будала да оди во странство да се дели од фамилија од пријатели во непозната земја

2. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    ме интересира дали некој има информации за тоа како оди процедурата преку бугарски конзулат во битола за добивање пасош ,што се е потребно и дали ги има истите процедури како и со посредувач ?

3. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    ПРОДАЕНИ ДУШИ!!!!! добро бе да бевте некој и нешто и да успеевте да се пробиете негде, ќе се пробиевте нетуку мислете дека никаквата Бугарија нешто посебно ќе ви пружи и таму тие што не вредат ништо не требаат. А за работа каква што ќе најдете таму, се наоѓа и овде. СРАМОТА И ГРЕОТА ШТО И СЕ ПРАВИ НА МАКЕДОНИЈА и кога ќе дојде ден да речат Македонците се Бугари не приговарајте воопшто, еве пример како си го продаваме г*зот.

На Miss-Depp му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    така е треба да бидеме патриоти....но дали и по цена на сопствената егзистенција????? ги има и овде работите што ги има и во странство но колку се платени?! читавте некни за во Штип што се правело, каде е некој да реагира???? државата само зборува си го полнат личниот буџет а народот нека свирка..... не сме народ кога не знаеме правата да си ги бараме

значи има многумина кои се доведени на работ на егзистенција, кои овде работат за безпари, и тоа го гледаат како единствена опција........ ке порпадне државава од овој непотизам и партиските врски, додека квалитетниот кадар си бега

На Gordana10 и viktorija.manevaa им се допаѓа ова.
  5. Martina-1993

Martina-1993 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
  6. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    дали има некој некаква информација што стана со новите документи дали тие се тоа што го бараат и дали работата ке тргни или сите во аут ке одат без разлика на се

На Martina-1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

уште не се зане.наскро ке дознаам и ке ти кажам

На stefi23m и Martina-1993 им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.629
    Допаѓања:
    23.846
    Точно е дека се запрени постапките за бг пасоши се додека не се однесат потребните документи. Јас се слушнав со адвокатката од Бугарија преку која аплицирав за пасошот, и таа ми потврди. Но ме увери дека за мене и брат ми нема да има проблем, бидејќи татко ми веќе има бг пасош уште од 2003 година. Само и го пратив неговото бугарско државјанство, и сега треба да чекам таа да ги среди сите документи. :)

9. lady2013

lady2013 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    21
    И јас сакав да го прашам истото,се надевам ќе има некаков одговор

10. Martina-1993

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
  11. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Nana19 ти благодарам, инаку мм веќе во Сабота треба да тргне за Германија, се надевам сите ќе се спасиме од оваа мизерија. Поздрав до тебе.

На stefi23m и Nana19 им се допаѓа ова.
  12. Emotivka

Emotivka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Здраво и од мене. Јас сакам да прашам дали некој е запознаен со вадењето на БГ бизнис лична карта, не пасош. Исто и со неа демек можеш да работиш во цела Европа, но озлегувала многу побрзо отколку пасошот, за некои си максимум 2 месеци.

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

ило ми е и со среќа нека му е нека си спечали убава паричка и среќно и убаво да си ги трошите

прв пат слушам за ова хаха навистина не сум знаела како оди тоа ?

14. Valeriya

Valeriya Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    63

Јас од една им судам многу на луѓето што вадат бугарски пасоши, но од друга страна комплетно ги поддржувам и сфаќам, затоа што има некои од нив си го средија животот со работа. Барем 98% од тие што ги знам што извадија бугарски пасоши никој не стана Бугарин или да се откаже дека е Македонец. Ги поддржувам комплетно тие што извадиле пасош и со тоа направиле нова куќа, купиле нов автомобил, спечалиле доволно пари да отворат некој ситен бизнис за почеток, но не поддржувам некои идиоти и морони што вадат пасоши само колку да шетаат во светот. Тоа ми е имбецилно и ниско.

15. Martina-1993

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    За тоа што кажуваш најверојатно е бугарска лична карта за не државјани, еквивалентна на зелената карта во америка... меѓутоа за да извадиш лична карта за државјани мора да си државјанин на БГ исто како и за пасош.

Абе што се карате за џабе, за 20-30 години само Европјани ке има... Така било и во Америка од почетокот, сеа сите се Американци.

16. slatki4kapp

slatki4kapp Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Мојот сопруг има БГ државјанство и сега сакам да аплицирам јас, но некако ме фаќа страв, гледам дека многу луѓе имаат одбиено, незнам дали ако го покажам и неговото државјанство ќе си поминам полесно :)
    Дали знаеш дали важи истото правило како за децата така и за сопругата.

17. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

обавезно ќе ти дадат кога си мажена за ,,бугарин,,!!!!!
    за децата ако се малолетни и тие ќе добијат државјанство, ако не се незнам како оди постапката.

На stuvwxyz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    [quote="slatki4kapp" Мојот сопруг има БГ државјанство и сега сакам да аплицирам јас, но некако ме фаќа страв, гледам дека многу луѓе имаат одбиено, незнам дали ако го покажам и неговото државјанство ќе си поминам полесно :)
    Дали знаеш дали важи истото правило како за децата така и за сопругата.[/quote]

И те како полесно ќе поминеш.
    Брат ми има бг пасош,постапката траеше некаде околу 7 месеци.
    После татко ми исто така аплицираше пасош,и со оглед на тоа дека во фамилијата веќе има некој кој се декларирал како Бугарин,процесот траеше мн кратко.За брзо време му излезе и пасош и лична карта.
    И секако следувало прашањето дали јас и мајка ми сме во план да аплицираме :D
    Значи тоа што вашиот сопруг има веќе бугарски документи,ви ја олеснува само работата ;)

19. slatki4kapp

slatki4kapp Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2

И те како полесно ќе поминеш.
    Брат ми има бг пасош,постапката траеше некаде околу 7 месеци.
    После татко ми исто така аплицираше пасош,и со оглед на тоа дека во фамилијата веќе има некој кој се декларирал како Бугарин,процесот траеше мн кратко.За брзо време му излезе и пасош и лична карта.
    И секако следувало прашањето дали јас и мајка ми сме во план да аплицираме :D
    Значи тоа што вашиот сопруг има веќе бугарски документи,ви ја олеснува само работата ;)[/quote]

Ти благодарам за одговорот. Ми олесна малку :)

20. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    За деца ако таткото има Бг пасош излегува за 30 дена, а за мајката/сопругата исто се чека 1 година :)