не е дека ние не ја сакаме татковината, туку изгледа таа “не неќ сака нас“, бидејќи ако има подобри услови, лесно да се наоѓа работа и таа што ја има да е подобро платена сигурно некој не е будала да оди во странство да се дели од фамилија од пријатели во непозната земја
ме интересира дали некој има информации за тоа како оди процедурата преку бугарски конзулат во битола за добивање пасош ,што се е потребно и дали ги има истите процедури како и со посредувач ?
ПРОДАЕНИ ДУШИ!!!!! добро бе да бевте некој и нешто и да успеевте да се пробиете негде, ќе се пробиевте нетуку мислете дека никаквата Бугарија нешто посебно ќе ви пружи и таму тие што не вредат ништо не требаат. А за работа каква што ќе најдете таму, се наоѓа и овде. СРАМОТА И ГРЕОТА ШТО И СЕ ПРАВИ НА МАКЕДОНИЈА и кога ќе дојде ден да речат Македонците се Бугари не приговарајте воопшто, еве пример како си го продаваме г*зот.
така е треба да бидеме патриоти....но дали и по цена на сопствената егзистенција????? ги има и овде работите што ги има и во странство но колку се платени?! читавте некни за во Штип што се правело, каде е некој да реагира???? државата само зборува си го полнат личниот буџет а народот нека свирка..... не сме народ кога не знаеме правата да си ги бараме значи има многумина кои се доведени на работ на егзистенција, кои овде работат за безпари, и тоа го гледаат како единствена опција........ ке порпадне државава од овој непотизам и партиските врски, додека квалитетниот кадар си бега
дали има некој некаква информација што стана со новите документи дали тие се тоа што го бараат и дали работата ке тргни или сите во аут ке одат без разлика на се
Точно е дека се запрени постапките за бг пасоши се додека не се однесат потребните документи. Јас се слушнав со адвокатката од Бугарија преку која аплицирав за пасошот, и таа ми потврди. Но ме увери дека за мене и брат ми нема да има проблем, бидејќи татко ми веќе има бг пасош уште од 2003 година. Само и го пратив неговото бугарско државјанство, и сега треба да чекам таа да ги среди сите документи.
Nana19 ти благодарам, инаку мм веќе во Сабота треба да тргне за Германија, се надевам сите ќе се спасиме од оваа мизерија. Поздрав до тебе.
Здраво и од мене. Јас сакам да прашам дали некој е запознаен со вадењето на БГ бизнис лична карта, не пасош. Исто и со неа демек можеш да работиш во цела Европа, но озлегувала многу побрзо отколку пасошот, за некои си максимум 2 месеци.
ило ми е и со среќа нека му е нека си спечали убава паричка и среќно и убаво да си ги трошите прв пат слушам за ова хаха навистина не сум знаела како оди тоа ?
Спојлер Јас од една им судам многу на луѓето што вадат бугарски пасоши, но од друга страна комплетно ги поддржувам и сфаќам, затоа што има некои од нив си го средија животот со работа. Барем 98% од тие што ги знам што извадија бугарски пасоши никој не стана Бугарин или да се откаже дека е Македонец. Ги поддржувам комплетно тие што извадиле пасош и со тоа направиле нова куќа, купиле нов автомобил, спечалиле доволно пари да отворат некој ситен бизнис за почеток, но не поддржувам некои идиоти и морони што вадат пасоши само колку да шетаат во светот. Тоа ми е имбецилно и ниско.
За тоа што кажуваш најверојатно е бугарска лична карта за не државјани, еквивалентна на зелената карта во америка... меѓутоа за да извадиш лична карта за државјани мора да си државјанин на БГ исто како и за пасош. Абе што се карате за џабе, за 20-30 години само Европјани ке има... Така било и во Америка од почетокот, сеа сите се Американци.
Мојот сопруг има БГ државјанство и сега сакам да аплицирам јас, но некако ме фаќа страв, гледам дека многу луѓе имаат одбиено, незнам дали ако го покажам и неговото државјанство ќе си поминам полесно Дали знаеш дали важи истото правило како за децата така и за сопругата.
обавезно ќе ти дадат кога си мажена за ,,бугарин,,!!!!! за децата ако се малолетни и тие ќе добијат државјанство, ако не се незнам како оди постапката.
[quote="slatki4kapp" Мојот сопруг има БГ државјанство и сега сакам да аплицирам јас, но некако ме фаќа страв, гледам дека многу луѓе имаат одбиено, незнам дали ако го покажам и неговото државјанство ќе си поминам полесно Дали знаеш дали важи истото правило како за децата така и за сопругата.[/quote] И те како полесно ќе поминеш. Брат ми има бг пасош,постапката траеше некаде околу 7 месеци. После татко ми исто така аплицираше пасош,и со оглед на тоа дека во фамилијата веќе има некој кој се декларирал како Бугарин,процесот траеше мн кратко.За брзо време му излезе и пасош и лична карта. И секако следувало прашањето дали јас и мајка ми сме во план да аплицираме Значи тоа што вашиот сопруг има веќе бугарски документи,ви ја олеснува само работата
И те како полесно ќе поминеш. Брат ми има бг пасош,постапката траеше некаде околу 7 месеци. После татко ми исто така аплицираше пасош,и со оглед на тоа дека во фамилијата веќе има некој кој се декларирал како Бугарин,процесот траеше мн кратко.За брзо време му излезе и пасош и лична карта. И секако следувало прашањето дали јас и мајка ми сме во план да аплицираме Значи тоа што вашиот сопруг има веќе бугарски документи,ви ја олеснува само работата [/quote] Ти благодарам за одговорот. Ми олесна малку