Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    Од како испадна ова со дополнителна проверка има ли некој земено пасош?
    Од некаде февруари дадив документи за дополнителна проверка сеуште немам инфо
    Знае некој колку време одприлика минува за да добиеш одговор после дадени документи за доп. проверка

2. Martina-1993

Martina-1993 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Да, ама зависи што си подала за како дополнителен документ??

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    Документ со кој докажувам дека дедо ми е бугарин
    Знаеш некој што земал пасош после дополнителна проверка?

4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    Иииииииииии???????????????????
    Имаш некоја информација?

5. Martina-1993

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Зависи каков Документ со кој докажува дека дедо ти е бугарин... пр. ако си однела оригинал стар бугарски документ (воена книшка, стар извод итн.) се добива за негде 3-4 месеца... Ако си однела само извод македонски, ќе почекаш подолго зошто уште не се знае како ќе биде за нив...

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    Да, ама зависи што си подала за како дополнителен документ??[/quote]
    Иииииииииии???????????????????
    Имаш некоја информација?[/quote]

Зависи каков Документ со кој докажува дека дедо ти е бугарин... пр. ако си однела оригинал стар бугарски документ (воена книшка, стар извод итн.) се добива за негде 3-4 месеца... Ако си однела само извод македонски, ќе почекаш подолго зошто уште не се знае како ќе биде за нив...[/quote]

Однесив извод од мене, од татко ми, од дедо ми, македонски +војна бугарска книшка од дедо ми ги поднесив февруари некаде па што ке испадне незнам

7. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Гледам дека сите имате материјално мислење овј век оној век требало државата да мисли на нив хехехех
    а што сте направиле вие за државата луѓе бре живот даваат за државата погледнете само какосе сака држава Русите се за пример

8. Martina-1993

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Ќе те пуштат до јули немаш гајле....

9. pablofrancisco

pablofrancisco Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    14
    pogolemo nesto od beganje od drzavata i namaluvanje na nevrabotenosta(38% na 28%) i ostranuvanje na site glavobolki na drzavata za nas NEMA i ostajte ne nas "predavnicite" so imame bg pasos ili sme vo procedura i so nisto nemame napraeno za drzavata...barem vie "patriotite"(patrioti so drzavna plata 100 generaci a 2001 kizne kaj bea pa sega po 13 godini pak pocnaja zivot da kazuvaa) soberete se i odbranete ja drzavata da ne vi ja zemat albancite i da ne zboruvate vtor majcin jazik albanski od ponedelnik po zavrsuvanjeto na delbata na kolacot od izborite...I NAPRAJTE NESTO ZA DRZAVAVA po so cisto sumljam deka imate site "patrioti" neso napraeno

На Gordana10, Nati.P, Martina-1993 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    Според мене државата може уште утре да ја снема нит ме интерсира нит се замарам битно ми е да имам за јадење облекување и се што подразбира нормален живот а дали ек живеам во маедонија албанија или бугарија ич газот не ме боли

11. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    ќе те боли и тоа како ама не ќе можеш да го излечеш да знаеш
    касно ќе ти биде кога ќе сватеш што ти се случило
    А за државата ако не тие гајле дај изјава и откажисе од неа оди како некој циган и пријави се во некоја странска земја како циган и азил ќе добиеш у газ,,, па ќе видеш како ќе ти биде..

12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Чисто се сомневам дека нашиве многу направиле за сопствената држава, толку многу што ја донесоа до ова дереџе, уште фали да се распадне Македонија, од што толку многу ја сакаат.Дополнително што наши бегаат во странство, како што тргнало сите ќе си заминат од државава.Иронично што оние кои велат дека другите ја продале државата со земањето на бугарски пасоши, истите тие имаат бугарски пасоши, па ко ќе дојде време за бегање, патот под нозе и ариведерчи.Ма, каков патриотизам, се ќе заборават и ќе гледаат да се спасат себе си.

На sadgirl21 и Martina-1993 им се допаѓа ова.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Те читам веќе некое време по темава.
    Кога си веќе активен на истата, барем пишувај конкретни реченици.
    Не непотребни работи, да не речам небулози некои, па треба со мачење да дешифрираме што сакал авторот да каже.

И друго да те прашам, кога веќе си тоолку патриотски настроен, како себе си се дефинираш како патриот?
    Со тоа што не поседуваш бг басош? Или со тоа што константно ги навредуваш членовите на форумов што веќе имаат пасош, нарекувајќи ги цигани?

Ако одговорот е да, тогаш се сомневам дека поголем патриот од тебе постои.
    АDOKI за претседател! |(

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    Ке ме боли кога на маса нема да им ставам јадење на децата ,кога ке дојде време кога нема да им купам алишта и чевли а да ме боли оти се распаднала македонија е како не ионака е распадната и веке продадена мое мисленје мое право дали сум циган или не небитно
    п.с префрли се од другиот профил поинтересен си од таму

На mamma му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Theodora2014

Theodora2014 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    23
    Дополнителен документ дадов при крај на март, а рокот за поднесување беше 1 мај. Се уште нема нова информација и си стои она... -врната на дополнителна проверка-.
    Баш сакам да чујам за колку време на некој од -врнатите- бил одобрен указ за државјанство, откако им дал дополнителен документ.

16. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712

17. Martina-1993

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    3-4 месеца....

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Навистина?
    Татко ми чека веќе 5 месеци, и сеуште документацијата му е на дополнителна проверка.

Инаку и други што познавам, и подолго време од 5 месеци чекаат. :(

19. pablofrancisco

pablofrancisco Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    14
    дали некој на групава чека уште происход?- по шо сега по ново и за происход бараат дополнителни документи...јас бев прв пат за да поднесам за происод во февруари и сега пред една недела ми се јави посредувачката да најдам некој стари бг документи за да ги однесии таа во софија за да излези происходот иначе без дополнители документи сега не излегува ни происход...ЈА ЕБАВМЕ УТКАТА НА ЛЕТАЊЕ :sweat: :sweat: :sweat: :sweat:

20. Martina-1993

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Зависи каков документ си однела, само со мк изводи се чека повеќе, а со оригинал бугарски документи даваат за 3-4 месеца.... А и избори се сега во Бугарија па може ќе се чека и повеќе...