Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. monika12345

monika12345 Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    bez poteklo no sestrami ima bg pasos mene ne mi trazea

2. baby dool

baby dool Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    32
    јас поднесов документи во август ми закажаа интервју во ноември инаку со потекло сум од татко ми он има бугарски пасош веке 15 год, ги поднесов документите директно во министерството
    е сеа тоа што ме интересира дали има некој искуство како мене за колку време после интервјуто би можело да излезе државјанство...на колку време да се надевам да очекувам

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.388
    Допаѓања:
    171.622
    1 година секако ако не и повеке

4. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Јас имам искуство како тебе, поднесов во ноември, исто со бугарски пасош од татко ми, интервјуто ми го закажаа за 3 дена, а бројчето ми излезе во март, и сеуште нема ништо .... слушнав дека година до година ипол се чека за да се добие државјанство.

5. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Здраво девојки. Ме интересира, мажот ми има бг пасош сега му излезе брзо, доколку тој замини во друга земја се снајди со работа и смештај, по колку време ќе можам да појдам и да ми излезе државјанството и мене?

6. Cinderella83

Cinderella83 Нов член

Се зачлени на:
    17 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo! Me interesira dali imam sansi da zemam Bg pasos imam rodnina so Bg pasos na tatkomi prva bratuceda?

7. Mary_pet

Mary_pet Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ќе може ли некој да ми каже кои документи се потребни за бг.пасош благодарам

8. Samoni

Samoni Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Na intervju vo septemvri 2013. Sega statusot e vrateno na dopolnitelna proverka.Poteklo nemam nikakvo. Posrednici me ubeduvaat deka mozat da sredat ako im dadam novi izvodi od tatko, majka, dedo i baba i ako popolnam deklaracija koja za cudo e napisana na makedonski jazik ?? I ma li nesto vistina vo ova ???

9. monika12345

monika12345 Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    dali znae nekoj sto se slucuva so brojcinata......... sakav da proveram do kade e no mi izleguva НЕ ПОСОЧВАТЕ ВЕРЕН НОМЕР НА ПРЕПИСКА sto da pravam......

10. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    19.745
    @monika12345 имаат проблем од вчера. Или прават апдеjт на страната или нови протоколо ке има

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monika12345

monika12345 Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    fala mnogu

12. baby dool

baby dool Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    32
    Мене па ми рекоа дека од 6 месеци до година максумум се чека да излезе државјанството после интервјуто....и зошто бројчето толку касно мене ми рекоа ќе ми дадат бројче одма на интервјуто стварно не знам сите различно кажуваат ке морам да почекам уште месец ипол до интервјуто па да видам што ќе биде

13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Многу прекрасно звучи за да биде реално.
    Но верувај ми кој и да те матка од околу Државјанство нема да земеш додека не поминат година и неколку месеци зборувам дур од интервју па се до самиот исход на истото.

Инаку околу бројот за твојата преписка т.е документи ако одиш преку софија ти го даваат уште во самиот момент, а кога одиш преку бугарска амбасада во македонија ти го даваат после неколку месеци.

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    19.745
    Сега толку се чека за државjанство година до годинаи пол. Со новиот закон се планира да се чека пак една година.
    П.с @vitamina ме претркала. И jас мислев истото да го напишам

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. baby dool

baby dool Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    32
    Да да во Софија дирекно ги поднесов документите и таму ке одам на интервју па ке видеме што како ке излезе....се надевам на побрзо

16. gem 22

gem 22 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ke moze li nekoj da mi objasni posle intervju sto sleduva... i ako go pomines dobro so poteklo od brat na majkami ima li moznost da dobies drzavjanstvo

17. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Доколку мажот ми има бугарски пасош дали ќе биде лесно да се замини одтука или ќе треба поднесување на дополнителни документи и ред други глупости за мене лично?

18. mojaplaneta

mojaplaneta Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    дали крштеница на бугарски јазик од мајка ми издадена 1944 год овде во Македонија ке се смета како
    прифатлив документ за бугарско потекло

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    После интервју останува само да чекаш и чекаш и чекаш, неможеш ништо повеќе да направиш од тоа. Заа година до две после интервју ќе ти одобрат, бидејки си со потекло од вујко треба да имаш во предвит дека превилегија за одобрување имаат прво оние со најблиско крвно сротство од надолна линија па потоа оние во случај како твојот.
    Како и да е немаш ништо да загубиш, можеш само да добиеш, трпение.
    Можеш да заминеш, но после едно 2 години откако маж ти ќе најде работа, и ќе ги има сите потребни документи околу работното и животното прашање, т.е плаќање на придонеси, здраство и таква документација, ќе има стан со квадратура според тамошниот закон, и уште некој детаљи според тамошната држава во која се наоѓа, ако си заинтересирана прогуглај за визниот режим за член од еу и ќе видиш се што ти треба.
    Доволно е да пишува дека наџионалноста и е бугарска, го имаш правиот документ во раце.

20. sunshine-girl

sunshine-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    Прашање до Струмичанки : Дали го знаете Мите од Стрмица кој посредува за бугарски пасоши (имал хотел во бугарија),дали е преварант или не,за да не фрлам бадијала пари?