Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Треба лично јас да ги однесам дополнителните документи или може и мојот посредник?

2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    Do kade e olesnuvanjeto za BG pasos ? I patem dali e nekoj zapoznaen so zdruzenijata vo Bitola I Strumica?

3. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    19.745
    @anakonda88 има олeснуванje иако не е донесен законот

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    a kakvo e olesnuvanjeto ?? Ako nekoj znae kakva e procedurata I kade se dostavuvaat dokumentite neka mi pisi

5. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    19.745
    @anakonda88 до пред некое време бараа само стар документ од дедо или прадедо. Сега пуштаат и со братучеди, чичковци вуjковци. А примаат и декларациja од бг клубови во Македониjа. Пиши ми ти jас не можам тебе

На Tajnaotrovna и anakonda88 им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    vitamina dali I za clenstvo vo ovie zdruzenija baraat sepak da imas bg poteklo ?? bidejki jas nemam ni kakvo BG poteklo...

7. Miromak

Miromak Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Mozebi ste odgovorile i prethodno ali jas se vklucuvam sega...

DEDO MI BIL BUGARSKI VOJNIK MEGUTOA DOKUMENT NEMAM
    DALI ZNAE NEKOJ DETALNO KAKVA E PROCEDURATA? OD KADE DA BARAM I KAKO ?

BLAGODARAM

8. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    На *Cloudy Girl* и Ios им се допаѓа ова.
  9. Ios

Ios Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира и мене ова? Некое искуство ????

10. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    ako saka nekoj siguren posrednik mozam da dadam kontakt broj.

На kontinent му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    zdravo na site

jas zvonam ne znam po koj pat ne odgovaat na tel denes

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    @anakonda88 @Ios @N.Kety @*Cloudy Girl* јас разговарав со човек веродосроен за овие здруженија којшто ми кажа со сигурност дека и без потекло односно со однесен документ преку здружение веќе поминуваат, а за тоа имам и доказ. Јас не знам контакти од здруженија конкретно но би требало вашите посредници да знаат и да ве упатат бидејки мојот посредник ги упатува и им ги дава потврдите на луѓето. Знам дека има во битола и струмица па пробајте да прогуглате за контакт најверојатно постои по социјалниве мрежи.

@Miromak ќе бараш во архивот во велико трново, контакти можеш да прогуглаш бидејки не знам, ако имаш податоци од дедоти кој полк и каде служел 100% ќе го пронајдат.

@Responsible може и твојот посредник да ги однесе.

@majaaa92 пиши им на маилот од сајтот на говермент каде што го проверуваш бројот на страната има контакт маил и тел. Број, ќе ти одговорат за 2 дена.

@defuna ако тераш сама е многу покомплицирано и повеќе временски,но ти си знаеш. За почеток би требало да бидеш запознаена со се а гледам тебе не ти е јасно, софија пак и не знам дали ја познаваш.
    Накратко ти треба происход (декларација за бугарин), за тоа е потребно електронски да закажеш , на закажаниот датум да одеш во дабч и да ги подадеш документите. Потоа да чекаш и кога ќе излезе да одиш и да го подигнеш.
    Со происходот потврдата за неосудуваност,лекарското и плус некои изводи и документи аплицираш во министерство за правда на први кат, го чекаш закажаниот термин, одиш на интервју пак во министерство и потоа пак чекаш ..година ипол. Се на се како што во моментов врви ќе чекаш едни 2 ипол години дур дојдеш до финалот. Сега само закажувањето е за ноември 2016.

@milemilemile нема филозофии, најверојатно сега си вратен на диоолнителна, е тоа е јадот, потруди се аки го сакаш нема можам не можам, тоа е.. процедури имааат. Не е плукни залепи. Може да ги пратиш преку посредник, а номе да одиш и директно на шалтер во министерство да ги дадеш, тие ке ти кажат што да напишеш, се пишува нормално бугарски со има презиме и број на преписка и молба за доставување на потекло. Прашај некого не чекај.

13. jaguar

jaguar Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    sakam da prasam imam podadeno vo 2012 bev na intervju ama posle toa baraa poteklo no nemam pred nekoj mesec ja prekinaa postapkata sakam da znam sto znaci toa dali mozam koga bi nasol dok da ja prodolzam

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Има многу што се бунат, зошто да вадиме бугарски пасоши. А некој ден и тие самите ќе плачат по бугарски пасош.
    Јас се гордеам што имам бугарски пасош и во иднина би одел некаде во Европа да работам и живеам со тој пасош. Ќе ми биде од корист.
    А тие што си се прават патриоти нека си останат.

На fast_and_curious и anakonda88 им се допаѓа ова.
  15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ќе мораш од поново. Иначе за една година ги даваат веќе.

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Не можеш. Ќе треба да вадиш дупликат происход и пак истите патешествија да ги поминаш и потоа да чекаш.
    Ти си многу голема грешка. Во момент до пасош се чека година и 7 8 месеци за да го добиеш во рака.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Не туку 1 година. Дојди ако сакаш и ќе те носам да видиш со свои очи. Сега носев двајца да си ги земат пасошите. Лани декември поднесоа за пасош во Министерство за Правда.

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Знам јас многу добро како се одвива целата процедура, на мене не туку ми соли памет за бугарско државјанство бидејки од мака сум научила се.. не знам зошто лажеш овде, но во ред е не ме интересира.

На fairy88 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  19. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    ти си једини што за толку брзо време имаш извадено , еден другар мој чекаше 3 год

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас 5 години го чекав. Го извадив пред 15 години кога никој не ни знаеше за работава.