Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас не зборам на памет. Можам да ти докажам ако сакаш. Биди сигурна, дека не си научила се. Слаб ти е учителот. ;)
    Поздрав.

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Марик те научивме веќе одамна тебе, нема што повеќе да ти коментирам и реплицирам. Верувај излишно е. Не туку ми прави овде безвезални реклами и не го лажи народот за да ставиш пари в џеб само, знам јас како одат работите многу добро и не ми е намера да ги лажам членовите туку да помогнам и баш да им ставам до знаење да не си имаат работа со вакви измамници баш како тебе.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Спомнав негде дека сум посредник?????????????
    Или ти тоа кажуваш за мене што сум и каков сум??????????
    Јас не го лажам народот. И со право ти реплицирам затоа што знам како идат процедурите. Јас кога извадив бугарски пасош, за тебе тоа поим беше.
    Терај си ти твојата работа, лажи си ги по твој начин. Јас им ја кажувам вистината.
    Имам сликнато документ, кој сака да се увери дека ги даваат за година дена, слободно нека ми пише пп ќе му го покажам.

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    И немам ништо против тебе, туку имам против тоа што ги лажеш и им даваш грешни информации, а луѓето ти веруваат.

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Не можам да продолжам да дикустирам со луѓе што не знаат да дискутираат и испревртуваат зборови. Што и да ти напишам излишно е.

Впрочем не можеш да судиш дека бугарското државјанство за мене било поим бидејки не знаеш дали го имам јас или не, а воедно ни мојата сторија.
    Овде сите оние кои што имаат мака околу ова прашање знаат колку се чека, а твоите коментари на сите им се многу добро познати и јасни. ;)

6. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Jas chekav 3 godini od intervjuto za da mi odobrat.Chovekot koj posreduvashe normalno me izlaza deka za pola godina ke go zemam.Demek do nova godina veke ke go imam.Ama taka ne ispadna.I normalno e,go rabiram.Ako ne izlaze kako inaku bi privlekol mushterii.Site ke odat kaj drugi koi poveshto lazat.Bitno go zedov.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Мене 2000 година ми беше понуден бугарски пасош, за 50 ДМ.|( Се разбира одбив, ми беше понижувачко.(facepalm) Уште ми е понижувачко, но не ги обвинувам луѓето кои вадат пасош за излез од државава или некои други причини. Само ќе дојде ден кога ќе се злоупотреби сето тоа од страна на Бугарија!:nod:

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.392
    Допаѓања:
    171.654
    поднесовме мај 2012 година ноември беше интервјуто 2015 септември го земав па рачунај сеа ти за колку време се зема ете пресно е нашето
    Сега друго ме интерсира за деца како е процедурата?

9. Celebrity033

Celebrity033 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Здраво,
    Јас имам прадедо кој служел војска во Бугарија, но немам никаква книшка сега.Дали можете да ми помогнете и да ми кажете каде можам да побарам докумет дека служел војска за да можам да поднесам докумети во амбасада?
    Фала ви однапред.

10. juventino ***

juventino *** Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

11. juventino ***

juventino *** Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    vraten sum na dopolnitelna proverka ...dali mozi nekoj da mi kazi kolku pari kosta preku covek soposreduva da mi gi odnesi dokumntite za poteklo vo bg direktno i kolku vreme ke bidipotrebno za da mi se vrati statusot na brojceto vo normnalna procedura da ne e na dopolnitelna proverka ..Blagodaram

12. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Ај здраво
    Да пишам и јас тука нешто...
    Сакаме со мм и за ќерка ми да извадиме бп ама сеуште не сме ни почнале.
    Дали ќе може некој да ми објасни како оди процедурата?
    Може ли во лична порака подетално да ми објасните...
    поздрав....имајте убав ден

13. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Од постот не можам баш да сфатам дали вие имате и сакате само за ќерката или ќе вадите за сите, но како и да е овде многу убаво е објаснета целата постапка за вадење и што документи се потребни.

На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    здраво ако може некој да ми објасни процедурата што како е
    јас во ноември поднесов документи декларација така нешто не се разбирам многу и ми кажа посредникот дека за 1 месец ќе излегол некој си документ па да се оди во министерството да се достават сите документи, ќе може ли некој да ми каже колку време се чека дали е 1 месец или повеќе и одприлика за колку време можам да го добиам пасошот бијдеки овој ми кажа сега за 2-2 ипол години а ако сум поднела порано за 1 ипол година ќе сум го земала инаку потеклото ми е преку брат
    позз

15. LiberianGirl_

LiberianGirl_ Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    172
    Еве најпресно да ви кажам,се чека две години.Не познавам некој кој во толку брз временски период од година време го земал.Единствено ако си е платил за брза постапка,инаку нормалната процедура трае до две години :)

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Не сум кажала јас дека се зема за 1 година туку дотичниот над мене пробува да лаже.

17. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Sakav dave prasam dane znae nekoj dali pocnaa da davaat pasosi so prvi bratucedi? Mm ima podadeno od 2013 ima prv bratuced so pasos dostavi i negovi dokumenti. Od ambasadata mu rekle deka ke pocnele da davaat ama eve uste ceka i nema nisto

18. LiberianGirl_

LiberianGirl_ Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    172
    Се извинувам Витамина,постот мој се однесуваше на @Marick14

19. Френки Далавера

Френки Далавера Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    323
    Има ли некој гласано со бугарски пасош во Скопје за европратеник од Бугарија пред околу една и пол година?
    Еден мој другар беше притворен на бугарската граница затоа што гласал, а немал живеено претходно барем 3 месеци во европска земја и му беше изречена казна од 350 лева. Братучетка ми, пак, помина без никаков проблем, а иста ситуација е како другар ми.
    Знаете ли нешто за ова?

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Цената за цела процедура е од 200 до 250 евра.