Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. tintin

tintin Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Имам од дедо ми посмртница (роден е 1935) , е сега врз основа на овој документ можам да извадам и документ за прадедоми ? Благодарам

2. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.071
    Допаѓања:
    19.746
    Не знам од каде си, во Скопje треба да се отиде во мтв, родителот чив дедо е тоj, дали маjка ти или татко ти, со информациja кога умрел и каде прадедо ти и ке се добие посмртница за прадедо ти.. се надевам убаво обjаснив, ако не слободно прашаj

3. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    vo pravo e deckoto i mene posrednikot mi pobara 200 evra,toj ne vozi so negova kola i toj ne vraka,pravi fotokopii i se sto e potrebno za da tece procedurata.
    premnogu e 400/500 evra spored mene

4. LiberianGirl_

LiberianGirl_ Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    172
    И тебе посредникот ти побара 200евра за до интервју,ок и да знаеш многу ти побарал.Обично до 100евра бараат :D.................... БОЖЕ ПОМОЗИ!! :tmi:

5. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Дали има некој поддаено документи во Бугарската амбасада во Битола? Колку време се чека со потекло од татко?

6. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Никој нема поддаено во Бугарската амбасада во Битола? ве молам итно ми е да знам каде да поддам .

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    nekoj???

8. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    111
    Дали некој има поднесено за пасош, на своја рака директно во амбасада или во Софија, без никаков посредник?

9. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Јас имам поднесено лани во ноември во амбасадата во Скопје, преку потекло од татко ми, се јавив ми закажаа интервју за 2 дена, по 3 месеци ми излезе бројчето и сега чекам.

10. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    111
    Mozes da mi kazes kako sto, koi documenti,kako se zakazuva? Fala ti odnapred

11. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Да ве прашам во скоро време дали некој проверувал на страната до каде му е процедурата? Јас сега проверив и пред тоа ми пишуваше дека процедурата ми е во редовна постапка со засегнатите институции нешто така беше, а сега ми пишува Преписката се намира в състояние, за което не се предоставя информация. Дали некој знае што им значи ова?

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Страна на правосудие е променета од денес. Потребно е да се внесе во првата табела бројот од интервју кроз годината, а во втората бројот на преписката кроз годината.
    Статусите исто така се променети, преиската в састојание значи дека си во задолжителна или превод во процедура @ivanus .

На ivanus му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nikce

Nikce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    19
    @vitamina а кој е тој број од интервју јас не се сеќавам на мојот затоа што бев у 2013 годин само бројот на преписката си го знам ... а без тоа или кога само внесам година во првата табела ми пишува липсват дани

14. dance33

dance33 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    А ние што сме преку амбасада имаме само еден број пример 2522/2015. Како да проверам? Поздрав

15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Дечки здраво, старо-нов член од 2012 година, со заборавена лозинка се наоѓа во тесно и му треба ваша помош :)
    Дојдов до војничка книшка од дедо ми на која пишува дека служел 15 месеци во бугарска војска. Ниту еден член од мојата фамилија нема бугарски пасош па што мислите колкави ми се шансите да јас добијам. Не сакам да одам преку посредници, туку сакам да аплицирам сама во амбасадата во Скопје.
    И да, кои документи треба да ги однесам исто така незнам, па ке ве замолам за помош. Благодарна однапред на сите кои ке одвојат две мин да споделат искуство и совети со мене.

16. dance33

dance33 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3

Треба да аплицираш прво за бугарски происход,имаш големи шанси.Од документи освен книшката и копија од неа за во амбасада ќе ти требаат следниве документи, извод од родени оо тебе, од мајка или татко,зависи преку кого ти е дедо.Потоа негов извод од родени или умрени ако е починат.Копија од пасошот.Мислам дека тоа е се.Потоа ги преведуваш сите тие документи и заказуваш термин за подавање на истите.Јас ги преведував кај Асја во Палома Бјанка прашај таму сите ја знаат на први кат е канцеларијата.Ако нешто испуштив она ќе ти помогне

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Данче благодарам многу!
    За бг происход одам таму и кажувам дека сакам да аплицирам, се јавувам или? Прашањево е малце почетничко ама скрено незнам ништо околу процедурата. Благодарам уште еднаш!

18. dance33

dance33 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Прво отиди со оригиналот во амбасадата,конзулско оделение работи секој работен ден од 10-12 часот и прашај дали со таа книшка можеш да аплицираш за происход.Ако ти речат може,собери ги и преведи ги документите,а после има број на кој заказуваш термин.Бројот е 058058555,ама ќе те прашаат за што закажувaш и дали документите ти се собрани и преведени.

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    http://daily.mk/makedonija/kazni-makedoncite-bugarski-pasosh-4

Тука пишува нешто повеќе за тоа што те интересира :).

На Френки Далавера му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Френки Далавера

Френки Далавера Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    323
    Фала за информацијата :)

Од тоа што прочитав, сигурно има врска на која адреса ти гласи бугарскиот пасош.

На promeneta му/ѝ се допаѓа ова.