Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Tina95

Tina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Пасошите ги даваат само е во прашање времето татко ми чекаше 4 год а мојот е во процедура до декември беа излезени до 10000 тие што се со крвно сродство што имаат внесено во 2014, само трпеливост ништо друго.

2. diLLeR

diLLeR Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo dali moze nekoj da mi pomogne podnesuvam sam dokumenti za bg pasos mi izleze proishodot i sega trebalo nekako da se zakaze online za podavanjeto na proishodot no ne znam kako odnosno nesto ne saka http://publicbg.mjs.bg/BgSubmissionDoc/ ....

3. >RiVaLdO<

>RiVaLdO< Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    И кај мене пишува : преписката се намира в състояние за което не се предоставя информация, и ми стана чудно пошто имам поднесено со потекло од татко ми, ако има новости те молам информирај ..

4. шоне

шоне Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Здраво другари , барам инфо од вас доколку сте упатени. Едно лице ХХ кое е доста популарно помеѓу заинтересиранте за БГ Пасош , тврди дека со некој нов закон или со промена на некој постоечки кој или е излезен или се очекува да излезе многу скоро во Бугарија,возможно ќе биде е да се извади БГП за само две години , цената е 400 евра. И притоа не ви се потребни никакви докази за потекло и слично. Доколку сте уптени во проблематикава би ви бил благодарен за евентуалните одговори. Поздрав

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Blanka1234

Blanka1234 Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите,вака имам поднесено во 2012 ,во 2015 мај некаде имам поднесено дополнителни документи со прв братучет и бројчето кога го проверував ми пишуваше дека е вратено на дополнителна проверка пред нова година ми пишуваше дека prepiskata se namira vo zadolzitelna procedura za soglasvanie so zadolzitelnite institicii и сега одкако направија апдејт на страната го направија со пин го проверувам ми пишува Преписката е нередовна. Необходимо е представяне на допълнителни документи ? Дали знае некој што значи и уствари шо сеа треба да направам или да дигнам раци од пасош и државјанство и се.Фала предвреме ако знае некој да ме информира :)

6. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Epa vaka i mene mi beshe vo zadolzitelna procedura za soglasuvane.Posle toa treba da ti pishuva otprilika kazuvam po sto tochnite rechenici ne gi pamtam:odobreno od komisijata i se cheka potpis od viceprezidenta.
    I na kraj veke otkako ke si dobiesh potpis ke ti pishuva deka e odobreno i da si zakazesh termin na istata strana kaj shto vika:trsene v prepiskite.
    Spored tvoevo ke ispadne deka komisijata ne ti odobrila i ti bara dokumenti da podnesesh od nekoj rodnina deka imash rodnina bugar,za da dokazesh deka si bugarka.Toa znachi ili onie dokumenti koi smetash deka si gi podnela od bratuched ti ne ti se podneseni onoj koj trebalo da podnese.Ili mozebi komisijata smeta deka tie dokumenti ne se dovolni.
    Inaku eve mene mi odobrija tokmu po bugarski dokumenti od prv bratuched koi porano si izvadil pasosh.
    Moj sovet ako mozesh nekako da si proverish dali onoj ti gi podnel dokumentite ili ne.I ako ne se podneseni podnesi ama preku drug.Ako se podneseni obidi se preku istiot no sega barajki nekoi poverodostojni dokumenti.

7. dragan0688

dragan0688 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Со новиве проверки сега не сваќам што значи сега ова: порано ако ми пишуваше дека си е во задолжителна процедура сега ми го пишува само ова: Образувана преписка N:хххх/2015/14.05.2015 ? што значи ова?

8. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Oh da se nadovrzam ne te dochitav ubavo.Moze da znachi odbieno.Ne sum siguren....

9. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Здраво на сите ,

Можеби се повторувам но сакам да ве прашам дали имам шанси на бугарски пасош доколку поднесам документи со документ од прв братучед кој веќе има бугарски пасош. И според сегашнава состојба отприлика колку би траел целиот процес . Ви благодарам однапред

10. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Na mene so prv bratuched,od intervjuto do odobruvjaneto 3 godini.Iako dokumentite od prv bratuched gi podnesov podocna.Ne vo zadadeniot rok.I skoro poveketo procesot im trae 3 god.Ali ima sluchaevi shto mi kazuvale chekale i 5 god.A drug sluchaj eve posleden pat so mene shto odeshe mi vika za 10 meseci.

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Можеш ирина. Слободно започни ја процедурата ;).
    Никој не може да ти каже точно колку ќе чекаш бидејки секогаш е различно, но максимумот отприлика би ти бил, една година до самата резервација(ако не најдеш посредник да те прогура побрзо) плус 2 3 месеца дур ти излезе происходот, плус една година во најмала рака за интервју ќе чекаш, плус после интервју година ипол.
    Звучи многу знам, но денес во Бугарија тоа е реалноста.
    Најдобро одете во министерството или пак пишиете им маил на нивната страна, плус опција да ви праша посредникот. Се е каша попамара со новиот систем, никој ништо не знае да каже конкретно за статусите освен ако директно не се праша од таму.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gem 22

gem 22 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    vo vtornik imam intervju, dali treba da gi dostavam dokumentite za poteklo od mojot vujko ? i dali ke imam moznost da dobijam drzavjanstvo

13. >RiVaLdO<

>RiVaLdO< Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    denes vidov mi pisuva : По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство, znae li nekoj sto tocno moze da znaci toa ..?

14. zlatko17

zlatko17 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Zdravo se izvinuvam edno prasajne jas bev na intervju 10 dekevri 2014god I sega vo stranata za preglet vcera proveriv mi pisuva
    Во досието Ви претстои да биде извршен финален експертски преглед пред да биде разгледана од Советот за државјанство,no prasajneto e nemam dostaveno dokument za poteklo no imam potvrda od bugarsko zdruzenie od

15. zlatko17

zlatko17 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Strumica dali mozam I kako da ja dostavam taja potvrda dali mozi elekntroski I dali ke stasam ili sum zakasnat za tostava pred da mi gi vratata dokumentite na poftorno razgleduvajne
    Blagodaram
    Pozz

16. kalinka83

kalinka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    1.Каде може да најдам сведителство од дедо ми дека има завршено бугарско училиште ? Дали во државен архив или на друго место?
    2.Или пак дека прадедо ми бил бугарски кмет во селото дали има некоја евиденција затоа и каде да ја барам?
    Ќе ве молам за некој посредник за бугарски пасош што ќе помогне да поднесам во бугарска амбасада во Скопје и од прилика како се движат цените. Благодарам однапред

17. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Za svidetelstvo mozesh direktno od shkoloto kade ima ucheno.Tamu chuvaat samo neznam do kolku godini gi chuvaat.
    Za Kmetstvoto,odnosno poraneshen gradonachalnik na seloto neznam tochno.Toa mozebi najdobro kaj ministerstvoto za pravda vo Sofija.
    A za posrednik za bugarski pasosh od ona shto go imam slushano od chovek shto e odbien bash poradi toa shto preku ambasada gi trchkal rabotite,najdobro da odish direktno vo Bugarija.I baraj chovek shto nema da e prevarant.
    A pred da se zafatish so nego prashaj go dali otkako ke ti odobrat moze da ti najde adresa za registracija na site dokumenti.Toa sega im e najteshko.Jas zaradi adresa mnogu vreme go chekav mojot posreduvach.

18. kalinka83

kalinka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ti blagodaram za iscrpniot odgovor!
    A dali so novive izmeni na zakonot ke se olesni nesto okolu sopruznicite za vadenje pasos? Mislam ako soprugot ima bugarski pasos dali negovata zena ima pravo vrz baza na toa da izvadi? Posto do sega e samo so krvno sroctvo?Dali nesto ke se olesni okolu toa?

19. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Neznam za toa da ti kazam.Ne sum pravnik ne mi se i mene jasni nekoi raboti.Valda bi mozelo.

20. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Како би можел сега најбрзо да извадам Бугарски пасош колку се плаќа и колку време се чека додека да го добиеш како оди процедурата?