Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. dance33

dance33 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Svidetelstvo od uciliste deka zavrsil na bugarski vo skoloto ili arhiv na Makedonja nikoj nema da izdade. Ke pisuva geka zavrsil skolo ama ne na bugarski, tuku na makedonski sto nema da mu vrsi rabota. A preku ambasada mnogu lugje zemaat pasosi i e posigurno od razni prevaranti od posrednici.

2. 17iva

17iva Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ni izleze proishod dali vremenski sum.ogranicena do koga moze da se zeme.

3. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Toa ako shkoloto bilo tuka vo MK kako bugarsko vo toa vreme, a ne vo Bugarija ondak ,da.
    Za preku ambasada veruvaj mi ne sum slushnal nekoj da dobil.A jas pribidejki sum od grad kade ima najmnogu bugarski pasoshi ti kazuvam kako e najsigurno.Pa ti sega sakash veruvaj sakash ne.
    Mnogu od moite rodnini i prijateli si gi minale tie proceduri.
    Izmama nemoze da ima ako ti se potpishesh vo agencijata na bugarite v chuzdina deka si bugar,Ako vo min. za pravda odish na intervju i se istaknuvash i potpishuvash deka si bugar.Ako tamu ti dadat brojce i ti kazat ke si gledash na internet dali ti e odobreno.Kade tuka izmama?

4. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    imam edno prasanje do vas,dali koga se zema brojceto za intervju se znae tocnata data na intervjuto ili ne??

5. dance33

dance33 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Preku ambasada zedoa mnogu moi prijatelki, tetka mi, a ako sakas i komsii da ti nabrojam. Ama koj kako saka neka si ja tera.

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Зборот "набрзо" за пасош можеш да го оствариш само ако бојко борисов ти е чичо на пример.
    Се чека една година дур дојдеш првично до дабч за происход, потоа уште една добра година за до интервју и плус година ипол после интервју па рачунај според пресметките колку "набрзо" ќе добиеш.
    Добивање Еу пасош не е плукни залепи како што мислите вие.
    Не знам на што алудирате само ќе ви кажам едно, преку софија ако одите работата е временски многу помалку отколку што е во амбасада тука.
    Тоа е разликата, друг нема.
    Логично и нормално, да.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    ti blagodaram @vitamina ,jas znaev deka e taka ama majka mi me zbuni mi vika pa neznam pa da pa ne.
    znaci jas sega vo februari treba da idam da podnesam dokumenti vo sofia i tamu na salter ke mi dadat brojce za intervju taka?

ic ne sum zapoznaena so rabotive a brAt mi pa neznae da mi kaze oti odamna bese toj.

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Одиш на шалтер, се поздравуваш и културно ги подаваш документите. Ти ги земаат и после некоја минута ти дава картонче со број од интервјуто час и датум. Тоа е тоа.

На Tajnaotrovna и N.Kety им се допаѓа ова.
  9. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    blagodaram,ljubezno od tvoja strana.

На Tajnaotrovna и vitamina им се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    5.897
    За да поднесам за пасош,кои документи ми се потребни? На која страна да гледам?

11. kalinka83

kalinka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Да прашам дали некој има искуство или слушнато дали поминува потврдата од Бугарсково здружение,дали се признава како доказ за поднесување на бугарски пасош? Или само е шпекулација?

12. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    391
    Сакам да вадам бугарски пасош, дали мора да имаш неков документ било каков дека имаш бугарско потекло, или можи преку роднина шо има бугарски пасош да ти даде документ да извадиш?
    Може некој да ми објасни како оди ?

13. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Pa da ti kazam eve i brat mi ke podnese sega bash preku ambasada.Pa aj ke vidime.Samo neznam za kolku vreme od prilika bi go zel pasoshot bidejki ke podnese bugarski dokumenti od brat twin?Posrednikot vika za nego ke bide za 6 meseci?!

14. Ios

Ios Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Постои можност без потекло само со само декларација да се извади?

15. Cherry90

Cherry90 Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за помош и мислење! Мојата процедура е одамна почната и моментално ми стои Преписката е нередовна. Необходимо е представяне на допълнителни документи. Што треба да правам? Ако има некој вакво искуство го молам да пише! Фала однапред!:)

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.529
    Допаѓања:
    251.610
    @vitamina имам блиски луѓе што зедоа бг пасош за две години. Други во 2012 год зедоа за година и пол. И просек е толку, две години.

17. dance33

dance33 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Ми излезе брoјчетo и ми пишува oбрaзувaнa преписка.дaли знаш штo знaчи тoa?пoздрaв

18. kontinent

kontinent Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, Има ли некој релевантна информација дали целосно помина законот за БГ пасоши, што беше во процедура и требаше до пред неколку месеци да се знае? Со тој закон ќе може да се поднесат документи и со уверение од овие бугарски агенции во МК?

19. kontinent

kontinent Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ве молам ако некој има искуство со сигурен посредник од Скопје за БГ пасоши, да ми пише контакт телефон.

20. Ios

Ios Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    исто и на мене ,заинтертесирана сум и јас. одел ли некој преку Ѓоше Арсов ?