Nekoj isto prasa koi dokumenti se potrebni za vo ambasada, ama odgovor ne dobi. Eve jas uste ednas istoto da prasam, sto se treba od dok da imam za da apliciram vo ambasadata vo Skopje? Blagodaram
Potrebno ti e : 1. Molba 2. Deklaracija 3. 3 sliki pasos format 4. Izvod 5. Potvrda za neosuduvanost od sud 6. Potvrda za neosuduvanost od policija 7. Lekarsko uverenie (4, 5, 6 i 7 treba da bidat prevedeni na bugarski) 8. Avtobiografija 9. Fotokopija na pasosot od toj sto imas poteklo 10. Fotokopija na licnata karta od toj sto imas poteklo Koga ke gi podnesuvas dokumentite treba da ti bide navedeno deka ti se za bugarsko drzavjanstvo Od kako ke gi imas site dokumenti dzvonis vo bugarska ambasada vo Skopje na 058 058 555 i zakazuvas za intervju. Moze samo preku t mobile mislam da se dzvoni Vo uni banka na tvoe ime i prezime uplakas 15 evra, tie znaat sto kako e. I potoa vo ambasada uste 95 evra davas. Jas sum so poteklo od tatko mi i zatoa samo kopii od nego nosev, za od drug rodnina treba mislam izvodi od site sto te povrzuvaat so nego za da stignes do tvojata rodninaska vrska so nego.
I jas odev preku ambasada intervju vo oktomvri 2015,a dokumentite se primeni vo ministerstvoto dekemvri i na prepiskata pisuva obrazuvana znaci pocnata postapka.Da,site ovie dokumenti i ceni se tocni osven ne mi pobaraa potvrda od policija tuku samo od sud,mi rekoa od policija treba samo za aplikanti koi momentalno ziveat vo bugarija i apliciraat za pasos na niv im treba toj dokument deka vo momentot ne se vodi postapka protiv niv.
Ogromno fala do dvete za odgovorite! Inaku ke apliciram na osnov dedo bugarski vojnik, nikoj drug vo fam nema bg pasos, jas ke gi pobugaram
@dance33 Jas bev na intervju noemvri 2014, i nisto ne mi rekoa deka imam nekoj dokument poveke, sega moze e taka, togas bea potrebni ovie dokumenti .... inaku mene mi pisuva По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Ivanus jas bev na intervju na 10dekevri 2014god me interesira od koga go pisuva toa na brojceto I do koga trae razgleduvajneto Pozz
Во Скопје во амбасадата бугарска подадовте документи и ви правеа интервју зашто и јас имам подадено ама во Бугарија отидов специјално за тоа
Zdravo na site, Moze li nekoj da preporaca seriozen posrednik od Skopje? Korisno bi bilo da spodelite licno iskustvo i napisete kontakt telefon. Se spomenuva Goshe Arsov...dali covekot e od Sofija i kako da se iskontaktira?
Zdravo Sakam da prasam gledam dosta od vas se razbiraat vo procedurata za bg pasosi. Podnesov dokumenti za proishod licno vo Bugarija vo agencija za blgari v cuzbina i mi dadoa brojce na koe da proveruvam dali ke mi odobrat proishod ili kako i da se vika. Denes vidov deka mi odobrile mi pisuva Издадено удостоверение. E sega znam deka treba da odam vo ministerstvo za pravda. Dali nekoj znae sto tocno nataka ide procedurata? Treba li da se izvadi dokument potvrda ili nesto slicno za toj proishod i od kade?Vo ministerstvo za pravda se zakazuva ili? I sto tocno se slucuva ponataka? Blagodaram odnapred
jas bev minatata nedela vo ministerstvo za pravda,nosev dokumenti i mi zakazaa za intervju duri posle edna godina,malku se razocarav,ne ocekuvav deka tolkuuuu ke se ceka za intervju ama ima premn guzva
Dali nekoj odel da vadi pasosi preku fotokopirnicata nasproti bg konzulat? Mi ja spomnaa gospogata kako opcija, bugarka e i pomaga okolu sreduvanjeto na dokumentite a voedno i gi preveduva potrebnite. Blagodaram!
ај ке ве молам за помош...имам братучед со бугарски пасош значи можам да имам сротство а ако веке имаш сротство полесно би било да се изваде...е сега за колку време ке искоче од како ке подадеш и колку ке кошта од прилика..плис одговорете ми?
Прашај го братучед ти како оди таа работа по што он веќе станал БУГАР!!! А гледам и ти сакаш да станеш БУГАР па нема потреба што тука да не прашуваш на нас Македонците ! , по што ние си ја сакаме Нашата Мила МАКЕДОНИЈА ! , и појмаа немаме како оди тоа побугарувањето !
колку сме строгиии лелеее хахаха како шо видев тука има мн македонци шо си ја сакат македнија па сепак си прават или имат бугарски пасош а и верувам дека никој тоа не би го направил од задоволство...........твојата мила драга македонија да е добра никој нема да бега од неа позз
Јас Искрено да Ви кажам се радувам кога некој сака да си оди од својата земја зашто се што е труло мора да се отстрани па така слободно нека вадат Бугарски , албански , грчки пасоши и џаде нека фаќаат Се надевам дека тука ние што ќе останеме ке усппееме да ја издигнеме македонија на високо ниво.А за кратко ќе има и Попис па да видам кога Ќе ве повика Бугарија да видеме што ќе се пишете тогаш кога ќе ви нареди или Блгарче или нема Пасош Ашш?