Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.394
    Допаѓања:
    171.666
    има некој од тука за дете што има поднесено документи патем родителот е веке бг државјанин

2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Полесно ке извадиш сега.Така.

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.394
    Допаѓања:
    171.666
    мене ме интерира кои документи ми се потребни

4. kontinent

kontinent Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Moze li da spodelite iskustvo ako ste odele preku Gose Arsov i kont. telefon?

5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Nekoj isto prasa koi dokumenti se potrebni za vo ambasada, ama odgovor ne dobi.
    Eve jas uste ednas istoto da prasam, sto se treba od dok da imam za da apliciram vo ambasadata vo Skopje?
    Blagodaram

6. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Potrebno ti e :
    1. Molba
    2. Deklaracija
    3. 3 sliki pasos format
    4. Izvod
    5. Potvrda za neosuduvanost od sud
    6. Potvrda za neosuduvanost od policija
    7. Lekarsko uverenie
    (4, 5, 6 i 7 treba da bidat prevedeni na bugarski)
    8. Avtobiografija
    9. Fotokopija na pasosot od toj sto imas poteklo
    10. Fotokopija na licnata karta od toj sto imas poteklo
    Koga ke gi podnesuvas dokumentite treba da ti bide navedeno deka ti se za bugarsko drzavjanstvo
    Od kako ke gi imas site dokumenti dzvonis vo bugarska ambasada vo Skopje na 058 058 555 i zakazuvas za intervju. Moze samo preku t mobile mislam da se dzvoni
    Vo uni banka na tvoe ime i prezime uplakas 15 evra, tie znaat sto kako e.
    I potoa vo ambasada uste 95 evra davas.
    Jas sum so poteklo od tatko mi i zatoa samo kopii od nego nosev, za od drug rodnina treba mislam izvodi od site sto te povrzuvaat so nego za da stignes do tvojata rodninaska vrska so nego.

7. dance33

dance33 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    I jas odev preku ambasada intervju vo oktomvri 2015,a dokumentite se primeni vo ministerstvoto dekemvri i na prepiskata pisuva obrazuvana znaci pocnata postapka.Da,site ovie dokumenti i ceni se tocni osven ne mi pobaraa potvrda od policija tuku samo od sud,mi rekoa od policija treba samo za aplikanti koi momentalno ziveat vo bugarija i apliciraat za pasos na niv im treba toj dokument deka vo momentot ne se vodi postapka protiv niv.

8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ogromno fala do dvete za odgovorite!
    Inaku ke apliciram na osnov dedo bugarski vojnik, nikoj drug vo fam nema bg pasos, jas ke gi pobugaram :)

9. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    @dance33 Jas bev na intervju noemvri 2014, i nisto ne mi rekoa deka imam nekoj dokument poveke, sega moze e taka, togas bea potrebni ovie dokumenti .... inaku mene mi pisuva По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

10. zlatko17

zlatko17 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Ivanus jas bev na intervju na 10dekevri 2014god me interesira od koga go pisuva toa na brojceto I do koga trae razgleduvajneto
    Pozz

11. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Veke 3 nedeli kako mi go pisuva toa na brojot, a do koga ke trae razgleduvanjeto neznam. Pozz

12. girlwithdream

girlwithdream Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    47
    Во Скопје во амбасадата бугарска подадовте документи и ви правеа интервју зашто и јас имам подадено ама во Бугарија отидов специјално за тоа

13. kontinent

kontinent Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site, Moze li nekoj da preporaca seriozen posrednik od Skopje? Korisno bi bilo da spodelite licno iskustvo i napisete kontakt telefon.
    Se spomenuva Goshe Arsov...dali covekot e od Sofija i kako da se iskontaktira?

14. anaaanaa

anaaanaa Нов член

Се зачлени на:
    25 февруари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Sakam da prasam gledam dosta od vas se razbiraat vo procedurata za bg pasosi. Podnesov dokumenti za proishod licno vo Bugarija vo agencija za blgari v cuzbina i mi dadoa brojce na koe da proveruvam dali ke mi odobrat proishod ili kako i da se vika. Denes vidov deka mi odobrile mi pisuva Издадено удостоверение. E sega znam deka treba da odam vo ministerstvo za pravda. Dali nekoj znae sto tocno nataka ide procedurata? Treba li da se izvadi dokument potvrda ili nesto slicno za toj proishod i od kade?Vo ministerstvo za pravda se zakazuva ili? I sto tocno se slucuva ponataka?
    Blagodaram odnapred

15. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    jas bev minatata nedela vo ministerstvo za pravda,nosev dokumenti i mi zakazaa za intervju duri posle edna godina,malku se razocarav,ne ocekuvav deka tolkuuuu ke se ceka za intervju ama ima premn guzva

16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Dali nekoj odel da vadi pasosi preku fotokopirnicata nasproti bg konzulat?
    Mi ja spomnaa gospogata kako opcija, bugarka e i pomaga okolu sreduvanjeto na dokumentite a voedno i gi preveduva potrebnite.
    Blagodaram!

17. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    ај ке ве молам за помош...имам братучед со бугарски пасош значи можам да имам сротство а ако веке имаш сротство полесно би било да се изваде...е сега за колку време ке искоче од како ке подадеш и колку ке кошта од прилика..плис одговорете ми?

18. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Прашај го братучед ти како оди таа работа по што он веќе станал БУГАР!!! А гледам и ти сакаш да станеш БУГАР па нема потреба што тука да не прашуваш на нас Македонците ! , по што ние си ја сакаме Нашата Мила МАКЕДОНИЈА ! , и појмаа немаме како оди тоа побугарувањето !

19. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    колку сме строгиии лелеее хахаха како шо видев тука има мн македонци шо си ја сакат македнија па сепак си прават или имат бугарски пасош а и верувам дека никој тоа не би го направил од задоволство...........твојата мила драга македонија да е добра никој нема да бега од неа позз

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Јас Искрено да Ви кажам се радувам кога некој сака да си оди од својата земја зашто се што е труло мора да се отстрани па така слободно нека вадат Бугарски , албански , грчки пасоши и џаде нека фаќаат
    Се надевам дека тука ние што ќе останеме ке усппееме да ја издигнеме македонија на високо ниво.А за кратко ќе има и Попис па да видам кога Ќе ве повика Бугарија да видеме што ќе се пишете тогаш кога ќе ви нареди или Блгарче или нема Пасош Ашш?