pa ne znam tocno dali se sto e trulo treba da si odi ili begat od ovaa surova i nikakva makedonija so idat rabotat po 12-13h a zs za djepo na nekoj so se izlezava i naj ama najiskreno nemam na plan da se zamaram so tebe ako ima nekoj da mi odgovore ok ako ne ne se zamaram so branitel na...........
Изгледа и тебе од штаб ти наредуваат @ADOKI Како и да е, твоите патриотски чувства продолжи да си ги негуваш, а ние предавниците ќе продолжиме да вадиме пасоши
@vitamina се извинувам ама колку што можев да видам доволно си запознаена во врска со бг пасош ај те молам ако си запознаена со овоа да ми кажеш
Преку која амбасада? во Скопје или? Првиот пат беше на интервју и за колку време ти го дадоа бројчето?
Hi, My name is Ann and my Bulgarian is still not good enough, so I'm writing you in English. I've applied for Bulgarian passport two years ago. I have Bulgarian ancestors and when I applied I've sent all documents to Ministry of justice in Sofia. I've just got a status "Преписката е нередовна. Необходимо е представяне на допълнителни документи Предадена за експертиза на НИКК-МВР на приложеното Свидетелство за свято кръщение." I don't know what does it mean? Does anyone can translate and explain this status? Thank you very much in advance.
There is some change in data in the ministry of justice when i applied.But i think you need to supply some documents from your ancestors.Maybe your mediator didn`t supply your documents from your ancestors in the ministry of justice.Talk with him.If you applied alone then you need to solve it alone too.Go there and ask authorities in the ministry of justice.
Hello Ann, How are you? Wellcome to Macedonia. Where are you from? What are you doing in Macedonia? Doing business, or something else ? How did you find our country? Do you like it? Strangers usually say nice country nice people. As you can see very quickly after you asked, you get an answer. We are very hospitable nation. Aren’t we? Sorry I couldn’t help, but as I see you get help. Nice to mit you.
And you believe she is stranger?I don`t think so.I think she is fake.Just ask yourself how she can use this forum with our language and she can`t understand bulgarian. And i ask myself why you mention about my answer that is very quick.Maybe some doubt against me.Never mind.Sorry but she asked somebody to translate bulgarian sentences.No one here is bulgarian ,,,,,except me.
А-ха, во право си. Се согласувам ја со тебе, се. И што ти мене ми се обракаш па на англиски не ми е јасно? Јас разбирам македонски. Да бе се прашав ја како може да го користи овој форум кога не разбира јазик, па се чудам како и на тебе порано не ти текна тоа па и даваш одговор?
Ми текна, како не ми текна, ама ја и ти сме се срекавале веке на форум и си мислам тоа е на стара слава, нели стари познаници, нели ти текна тоа ? п.с. а оваа што фалсификува мое име , ке видиме ке размислам може у МВР ке треба да ја пријавам
Zdravo se izvinuvam dali nekoj znae kolku trae ovaa postapka По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство. Blagodaram
fala na informacija, skoro na site im zakazale za edna godina ama mozno e da gi prezakazat intervjuata za porano taka da proveruvaj si na net da ne imas promena za datumot
Дали го имаше доставено оригиналот?Јас имам доставено копија на крштеница од татко ми,преку конзулат,а конзулатот со потпис потврди за веродостојноста.Дали ќе ме вратат на дополнителна?
Каква врска има пописот? Ако некој сакал да земе бугарски пасош не му е воопшто дилема да се изјасни за бугарин, затоа што верувам дека имал причина за истото. Мислам дека си не доволно информиран и не знаеш дека многу од оние кои имаа двојно државјанство заради Х причини се откажуваат од македонското, своеволно....а никој не може тоа да ти го нареди. Со патриотизам деца не се ранат. И да, немам бугарски пасош, но почитувам туѓи приоритети и потреби, па и определби.
Баш убаво си кажа се правиме патриоти Македонија не ја даваме ама од друга страна прва прилика да ни падне ќе ја продадеме за пет пари ...Е оваа наша чудесна земја со уште по чудни предавници!!
@ADOKI претпoстaвувaм декa сме нa рaзлични гoдини и семејни oдгoвoрнoсти. Јaс рaзмислувaв кaкo тебе, некoгaш. Нo гледaјќи кaкo луѓетo едвaј крпaт крaј сo крaј вo нaшaтa чудеснa, вoнсерискa, вмрoвскa, сoрoсoиднa, пaртизирaнa, недемoкрaтскa, тoтaлитaрнa, сирoмaшнa Мaкедoнијa, гo прoменив мислењетo. Прaвoтo нa слoбoдa и избoр е oснoвнo чoвекoвo прaвo спoред Деклaрaцијaтa зa прaвa нa чoвекoт. Зaтoa, мисли кaкo сaкaш, нo не нaпaѓaј.
Ако мислеш за семејство и јас имам 5 члено семејство кое го издржувам со плата околу 24000 ден ... Ама не би побарал бугарски пасош по ниедна цена да знаеш а сепак секој си има право на мислење затоа оние кои не ја сакаат Македонија нека се откажат од нашето државјанство и нека се селат од мкд