Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Ako MK saka vo EU mora i da gi primenuva nejzinite zakoni.Vo EU e dozvoleno kolku shto sum informiran ne samo dve tuku i poveke drzavjanstva.Vo EU mesto za nacionalizam nema.Dobro e da si patriot ama da gi odreduvash idninite na drugite nikoj ne ti dava pravo.Ako si ja sakash MK ubavo e toa i jas ja sakam poveke od tebe.....Samo za informacija najgolemite nacionalisti vsushnost od sekogash bile onie koi vsushnost i ne se toa tuku zaradi interesi i vlast go lazat i maftosuvaat narodot,a vidat li tesno prvi prodavaat iminja.Ubavo ti teknuva na brat LJube.Se e interes brat vo politika.A za vera da menjavash e togash sekako ne.No dvojno drzavjanstvo tuka ne gledam grev ni pred Boga ni pred samata sovest.

На ebola му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    @ADOKI зошто толку ограничено размислуваш, живееме во демократија секој нека прави што сака се додека не нанесува зло некому, гледај малку пореално секој се бори за подобар живот, не осудувај никого зошто не си во туѓа кожа и тебе верувам дека ти е тешко со 5члено семејство кога би ти се пружила убава шанса и ти сигурно би ја искористил, што има тука предавнички? Ако некој е предавник тоа се нашиве политичари од кои ми се гади, кои ја испоукрадија мила ни Македонија а кутриот народ си трпи

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    e другар да земаш плата од околу 7-8000 да видам како ке го нахранеш семејството...само ако земаш 7000ден плата ке ги сфатеш лугето зошто прават бугарски и сакат да бегат нека ти даде бог не 24000 50000 плата земај ама не осудувај без да знаеш позз

На Wahnsinn, elimkd, Cherry90 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @ADOKI ако не се лажам ти си муслиман (?) Јас не познавам ниту еден муслиман кој добил бугарско државјанство. Дали тоа што си во неможност да добиеш те одвратува да прифатиш туѓа определба? Во спротивно...зошто ти е интересна оваа тема?

На butterfly4 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  5. deteGOLOMESE

deteGOLOMESE Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site, sakam da prasam dali nekoj znae zosto na oficijalnata strana mjs.bg vo protokoli nema nisto novo vo 2016 godina, kade e zastojot? Dali nekoj sto bil na intervju vo 2014 godina i dostavil deklaracija za poteklo, dobil pasos vo 2016g.?

6. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    Колку кошта лекарското уверение за државјанство знае некој?

7. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Jas poznavam rom musliman koj dobi.

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Кој рече дека на Муслимани не давале пасоши ја познавам еден куп кои имаат бугарски пасоши.
    Не е битно дали си муслиман или христијанин .Битно е да си ја сакаш својата држава !!!

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Добро е да се знае, фала за инфо.

10. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Ако ја сакаш повеќе од мене нема да ја напушташ !

11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    97.031
    @ADOKI темата гласи Бугарски пасоши, а не Патриотизам и предавништво, така да остави ги луѓето нека си прашуваат во врска со процедурата тука и не ја полни темата со морализирачки топици. Некој со БГ пасош можеби е многу поморален од тебе ама нема ни 24ден. примања месечно и сега?!! Престани да береш сечие гајле и поубаво ќе ти биде и на тебе и на останатите!

На Wahnsinn, ceca-1, elimkd и 7 други им се допаѓа ова.
  12. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Од 1500 па нагоре знам јас кога правев се јавував во неколлку на повеќето места беше 2000ден.
    Околу 1500ден платив карши Силбо на партизанска во зградата

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ти во кој свет живееш?
    Дсли знаеш дека има снаи кои се премажуваат за своите свекори и обратно да би наследиле пензија?
    Вие свесни ли сте дека денес е гола борба за живот, луѓето се на се спремни, да преживеат, ти овде за патриоти и предавници трубиш? Вие стварно не гледате во колку голем очај е народот и тука не станува збор само да се избега од Македонија, туку станува збор за долгорочен план. Многу ,лади што бегаат од Мк бегаат за да се мачат во Германија, да, ќе рмбаат и нема да заработат милиони никогаш, ама затоа нивните деца кои таму ќе се родат ќе имаат шанса за нормален детски живот, ќе одат во нормални училишта и ќе се лечат во нормални болници.
    Дали сте вие свесни дека, од 1985 еве да не претерам, сите ние што сме родени сме дебили? Нема ниеден од нас здраво и нормално растен, во нормално просечно семејество со мајка и татко запослен кое живее од својата плата и има куќа во која живее без свекор и свекрва? Знаете ли колку се ретки таквите наспрема оние што живееле по 3 генерации во двособен стан купен во социјализмот и се издржуваат со пензии заработени во социјализмот? Па еден нема нормално растен, сите сме сведоци на сиромаштии, транзиции, војни, гладувања, исселувања, бркања од работа, во поново време и диктатура од искомплексирано човече кое вероватно додека било основно му мавале заушки и го праќале по бурек па сега се свети на целокупниот македонски народ и демонстрира сила на кого ќе стигне, со мегаломански амбиции да стане Наполеон на 21 век.
    Треба да се помириме со тоа дека: Ние сме генерација која МОРА да се жртвува. Ние сме родени во распадот, растени во транзицијата, а созреани во диктатурата и треба да ви биде јасно. Ние се жртвуваме, рмбаме и робуваме на Германија, Шведска, Франција и Италија за нашите деца да растат во нормално општество, да одат во нормални училишта во кои нема плафон над глава да им падне и да се лечат во нормални болници во 21 век, а не да умираат од настинка и грип.
    Е така да си знаеш.
    А патриотизмот остави го за кога луѓето ќе бидат сити и ќе им биде се рамно.

На howdoyoudo, elimkd, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Ke ja napushtam za da zarabotam poveke vo stranstvo i da moze zarabotenite pari tamu tuka da gi investiram.Taka i na delo ke pokazam deka poveke ja sakam MK od tebe.A ako se izolirame kako makedonci nema da ima prosperitet mk.Tak ne pravat li severno korejcite kako tebe i zatoa gladuvaat zalnite.

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ќе ги инвестираш и ако не даваш рекет на маалските тепачи набрзо ќе те убијат од инспекции, и за година дена ќе затвориш.
    Поарно седи си кај и да отидеш, инвестирај во сопствените деца, учи ги да бидат добри и вредни луѓе, образувај ги во нормални училишта и универзитети кои се признаени во светот и учи ги на вистински вредности, а не замислени и непостоечки и ќе бидеш среќен човек.

На Tajnaotrovna, JuLleE, ADOKI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Celosno te razbiram ali jas bev na ekonomski fakultet i znam kako da se snaogam so se toa koe go potencirash.Tokmu toa i mi e celta da ostanam tamu kade shto ke odam no da investiram i tamu i tuka.Poveke vidovi investicii,vo poveke sektori i vo poveke drzavi e najsigurna investicija koja nemoze da propadne pa duri ni od politichari.

17. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    1. Некогаш едноставно треба да се најдеш на право место, во право време.
    2. Некогаш тоа место не е татковината.
    3. Некогаш за тоа место ти треба европски пасош.
    4. Некогаш така подобро можеш да помогнеш на сопствената држава. Од другата страна можеш и појасно да видиш што може поинаку да се направи за животот да биде поубав тука. Не е тоа ништо страшно.
    5. Љубов кон татковина може да се изрази на разни начини.

Апсолутно немам ништо против луѓето што имаат бг пасош.

На ebola и Bulgarian им се допаѓа ова.
  18. deteGOLOMESE

deteGOLOMESE Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    zavisi preku kogo ce vadis, kaj nas legalno e 2000 denari, ako go vadis preku posrednik se najduva i za 800den

19. deteGOLOMESE

deteGOLOMESE Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4

20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Ke investiras za da si zarabotes ti ne deka poveke ja sakas makedonija od mene .Samo edno da znaes predavnicite prvi gi brisele vo vojnite pa neka vnimavaat site onie koi ja predadoa mkd za eden postran bugarski pasos !!!!!