Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. mirijam

mirijam Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ве молам кој имал контакти со Архивот во Велико Трново да ми каже како ја изврши уплатата за происходот? ми пратија сметка и е некоја смешна сума од 5 евра ама за трошоци во банката заради меѓународни трансакции треба да платам мин.1000 мкд плус. Знаете ли друг начин за уплата?

2. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    дали некој е запознаен со тоа дека е донесен закон за брза постапка за бг пасош????????????

3. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Преку кого вадите Бг пасош?Колку сето тоа чини?

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Jas vadam preku covek od mojot grad, preku nego odat luge skoro od cela Mk. Mene ke me koshta vkupno 500e plus troshocite za pat. Na start dadov 200e, drugite na kraj.
    Ako sakash ke ti dadam kontakt pishi mi po lp, jas ne mozam kaj tebe.

5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Да знам еден пријател баш во таа година поддаде со потекло и пред две недели го одбија. @deteGOLOMESE

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас имам информации за спротивното. Дека процедурата сега е подолга.

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Од Струмица ли е тој човек?

8. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Ne.

Последна измена: 12 април 2016
  9. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    мене ми кажаа дека со брза постапка ке се задрже 4 месеци а нормално 6-7.....

10. deteGOLOMESE

deteGOLOMESE Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    so mana mu nasle da ne znajs, fala na odgovoro

На Jokiiniki и elimkd им се допаѓа ова.
  11. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    абе од поднесување на документи до интервју до земање на документи ви се фаќаат две години. за брзи постапки не знам, ова е нормалната процедура и за луге кои немаат потекло. почната процедура уште во 2015, закажано интервју во 2017.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. slavia

slavia Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Jaс одев преку конзулатот во Битола и сум презадоволна.Сите документи ги пополнуваат акредитираните од нив преведувачи,закажувањето на интервјуто е многу брзо,исто и издавањето на бројчето,а единствено јас што чекав долго беше за происход,една година.После тоа се одеше многу брзо.Не знам како оди за происход преку Софија,немам информација.Инаку,во конзулатот се многу културни и љубезни,почнувајќи од вратарите па до конзулот кој го врши интервјуто.Копија од документот за потекло да поднесеш во двете фази од поднесувањето на документите,а носи го и оригиналот,за да направат увид во него,а потоа веднаш ќе ти го вратат.Сепак,ти прашај си колку брзо оди преку Софија-јас вкупно чекам скоро две и пол години и сега имам статус предстои финален преглед,кој го добив пред три месеци.Значи,за происход година,за интервју чекав една недела,за бројче три и пол месеци,а после бројчето до денес година и два-три месеци,значи две и пол години.

На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. slavia

slavia Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Tреба да се смени во -предстои финален експертски преглед.И јас една година можеби повеќе имав согласување пред институции.Јас копија од доказ за потекло дадов во Битола и таму ми потврдија дека е верен на оргиналот,а оригиналот ми го вратија.Дали ќе ме вратат на дополнителна-никој не може да каже,иако не би требало.

14. Rojal BND

Rojal BND Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво Slavia,.. сакам да те прашам.... дали првиот пат кога беше во Конзулатот во Битола имаше интервју? Како се одвива тоа интервју? Каква процедура е тоа? Позз

15. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Може ли да знаеме кои документи се бараат преку конзулататот во Битола,и колку се наплака за вадење Бугарски пасош.?

16. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Сакам да аплицирам за бугарски пасош, може ли некој што веќе извадил, да ми предложи добар посредник и искуство плус, какви документи се потребни? :D

17. iskraFem

iskraFem Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    2.475
    Дали може да ми каже некој која е процедурата за добивање бугарски пасош доколку се омажиш со некој кој веќе има? Дечко ми има, сакаме и двајцата да живееме и работиме надвор од Македонија т.е. Германија.

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.544
    Доколку се омажиш за некој кој што поседува Бг. Државјанство е потребно со истиот да живееш најмалку 5 години во Бугарија за да извадиш и ти по негова линија.
    Да така таа варијанта е покомлицирана за разлика од варијантата да си поднесеш самостално и да си чекаш како што сите чекаат или чекале со години.

На Tajnaotrovna и ebola им се допаѓа ова.
  19. k10m

k10m Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Добар ден
    Дали некој може да ми даде одговор на прашањата:
    1.Ако дечко ми има бугарски пасош и работе во Германија дали доколку стапиме во брак јас ке можам да престојувам со него таму на подолг временски период со МК пасош и ако е можно тоа дали бракот треба да се склучи во Бугарија или ?
    2. Јас почнав процедура за Бугарски пасош ама преку прв братучед на татко ми и изгледа бавно ке биде а и дали ке биде... Па слушнав дека имало опција преку луѓе од Струмица да ти средат за потекло. Колку е тоа точно и ако има некој информации како би одела таа постапка колку е сигурно и цена ?
    Поздрав

20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Одговорот на претходното прашање е соодветен и за тебе, за добивање пасош преку него.
    А за престој...мислам дека може, но дали ќе ти биде дозволено да работиш незнам.