Да,можеш и по брза постапка, доплаќаш плус пари не знам колку точно. Си пишала 4 месеци, не верувам би требсло да е подолго.
Да тоа го знам не мислам да чекам за бг државјанство преку него туку дали бидејки тој има и престојува во Германија (доколку стапиме во брак) дали ке можам да престојувам и јас во Германија со МК пасош додека добијам бугарски ? Така кажуваат дека можело ко демек за да не се раздвоени сопружниците ама не знам колку е точно тоа па затоа прашувам. И дали навистина може да ми среде некој за потекло како што кажуваат дека плакаш и луѓе од Струмица средувале за потеклото. Поздрав
Се распрашував и јас за брза постапка ми кажаа дека нема таква опција... Колку е точна информацијата не знам ..
со брза постапка се плака вкупно 620евра а онака е околу 500......инаку и мене ми кажаа за 4 или 6 месеци не знам точно
А дали на веќе подадени документи може да се плати за брза постапка? И број од човекот во ЛП? Поздрав
Neka ne ve lazat,brza postapka mozi samo od koga ke ti izlezi drzavjanstvoto pa za pasos da ti izlezi kako kaj nas isto,a za drzavjanstvo mozi samo precedatelot da ti potpisi za nekoja zasluga,se ostanato e laga ili se ceka najmalku 1 i pol
Дај кажете информации за некој кој посредува со сигурност и доверба. Да не биде ем пари ем време залудно потрошени.
sakam da te prasam dali go imas posle ovaa infomracija dobieno pasosot i kolku vreme pomina od togas?
здраво на ситее .. дали некој знае за колку време ке искочи бројчето ако пишува вака.. По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство....... вака му пишува на дечко ми кој чека скоро 3 години има документ дека дедо му бил бугарски војник кој е деаден таму претходно пишуваше дека преписката е на дополнителна проверка еве сеа вака пишува вака ...? дали знае некој ? фала
a kolku vreme se ceka za da potpise viceprecidenta ..??i na mene taka mi pisuva eve cekam eden meces veke i ne mi e potpisal seuste???
fala na информацијата ...едни луѓе ми кажаа дека се чека еден месец...мене ми измина еден месец и еве нема сеуште
a isto dali znaete kolku vreme treba da pomine za da iskoci brojceto ako pisuva По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство.,,taka mu pisuva na decko mi ...