И да знаат и да не знаат, нагласи дека треба да пишува дека си испитан за Хив/Сида, Сифилис и Психо тест. Затоа што тестот за Хив/сида е посебен од крвната слика што ќе ти ја напраат кај обичното лекарско на пример за возачка. Нагласи им убаво
Здраво, прочитав на претходните страни дека постојат некои луѓе од Струмица што средуваат за потекло. Да ве замолам ако може да ми дадете контакт од тие луѓе или од некој сигурен посредник... Позз
Eve link jas veke pred eden mesec podnesof dokumenti vo dabc i cekam proizhod mi sredi i za poteklo i se drugo so treba cesno korektno. https://www.facebook.com/Бугарски-Пасош-Bugarski-PASOS-576113565860844
Едно прашање.Бидејќи веќе не сум во тек со новата страница на министерството за правосудие.Излегуваат ли бројчињата или застанаа?
Eве сега проверив,ми ја прифатија молбата,чекам уште потпис од вицепрезидентот.Голема благодарност до Р.Бугарија и до конзулатот во Битола.На сите најискрено им посакувам да го добијат овој статус.Инаку,постапката ја започнав во ноември 2013,значи окулу 2 и пол години вкупно-се' преку конзулатот.
Друг спас за нас младите нема. Јас започнувам постапка, се надевам ќе се најдеме на темава ако треба помош, прашање.
Zdravo dali moze da mi pises vo privatna poraka kako projde so celata postapka za vadenje dokument od veliko trnovo? I jas ke vadam pa ako mozes da spodelis nekoja informacija? Dali prakjas nekoj izvodi do kaj niv po posta za da dokazes deka si vo rod. Vrska so coveko ili?
zdravo.sakam da ve prasam dali na nekoj mu se slucilo slicnost kako na brat mi.pPred nekoj den mu bese napisano na stranata ova:По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство a posle nekoj saat smenija pak deka e vo dopolnitelna proverka a inaku poteklo ima podneseno od oktomvri.Dali nekoj e zapoznaen ili mu se slucilo nesto vakvo?
Од почеток однесов копија,со почетните документи,и уште еднаш копија со вторите документи(лекарско,неосудуван и сл.)но конзулатот направи увид во оригиналот и ми го врати назад со напомена на други да не му го давам,веројатно зашто има луѓе кои сакаат да прават фалсификати.конзулатот го потврди увидот во оригиналот со потпис и печат.Сето беше направено по процедура.
Има многумина со таква ситуација,изгледа понекогаш настанувале грешки во системот.Искрено,не знам што се смета за валидно-претпоставувам,точен е последниот статус,дополнителна проверка.