Здраво ако може да прашам нешто .. татко ми чека на дополнителна 1 година и 3 месеци и уште не му е променет статусот ако може некој да сподели искуство дали ке го добие пасошот или не ? уште колку најмногу може да чека .. пред некој ден му се смени статусот за финален преглед потоа пак се промени во дополнителна проверка .. ако има некој некоја информација ве молам споделете .. фала однапред
ima nekoj sto od dopolnitelna proverka mu se smeni statusot na ova ? - Преписката е разгледана от Съвета по гражданството и извадена за допълнителна проверка. МП so znaci ovaa moze nekoj da mi objasni ako znae ?
proveri deneska se promeni pak vo : " Преписката е разгледана от Съвета по гражданството и извадена за допълнителна проверка. МП".
Zdravo Sto znaci ova dali znae nekoj bidejki prasav nekolku lujge razlicno mi kazaa: Преписката е разгледана от Съвета по гражданството. Извадена е за допълнителна проверка, за да представите документ, удостоверяващ наличието на възходящ българин, съгласно изискването на § 2, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за българското гражданство. , в срок до 19.09.2016
toa znaci da podneses poteklo deka si bugarin od brat bratuced bilo koj rodnina.ama ne znam so e rabotata brat mi podnese poteklo vo oktomvri i istoto mu go pisuva samo nema rok dadeno
Imav dos Ta Podnesov dokument od zdruzenie od strumica uste pred dva meseci ama sto se slucuva neznam
ne znam ni ja so se slucuva.brat mi podnese poteklo na pocetokot pak vo oktomvri pak podnese i sega pak mu go ovoa pisuva.niso ne mi e jasno ni na mene so pravat tie luge tamu
Не татко ми има поднесено документ од прадедо бугарска егзархија 1941 година и чека на дополнителна 1 година и 3 месеци а последниве денове постојано му се менува статусот еднаш финален преглед сега пак дополнителна ..
Вака, ве цитрав сите за да ви објаснам. Не знам зошто не разбирате кога е премногу едноставно ова што ви го пишува, ако до толку не разбрате бугарски укуцајте гугл транслејт снајдете се ако вложувате во вас. Овие статуси се очигледно вратени на повторно разгледување бидејки или немате однесено никаков документ или документот не ви е прифатен/валиден од институцијата. Не сум сигурна дека до сега некој земал преку здруженијава но мислам дека сеуште нема такви феномени. Џабе мамење и паметнување кога не врват очигледно до министерство. Оној човек што пиша дека однел документи од бг. Егзархија можеби навистина му е погрешен стартусот, честопати им се случувало да погрешат и за недела дена да им го сменат. За оние со потекло од здруженија не знам баш дали им е згрешен. Борбата за овој пасош е тешка, тој што поминал и поминува знае, но оној кој што е упорен и се труди успева. Со среќа. Дополнителниве траат 1 година до 2 години додека не се однесе документ секако и додека истиот не им се прифати, за тие трпение спасение. Кога еднаш бега возот, втор пат исто чекаш, бидејки има икс илјадници луѓе по тебе што чекаат да и ја разгледат за прв пат како и за тебе додека си чекал.
Мојот документ е од бугарска егзархија и тие на шалтер во министерството ми потврдија дека документот ми е валиден само треба да чекам.Е сега овој статус ме збуни сигурно е некоја системска грешка но најдобро ке биде повторно да си прашам лично за да нема забуни . Фала на информациите vitamina
Имаше 2 3 случаја за такви грешки. Да така мислам дека е системска грешка. Не оди во бугарија, стрпи се една недела и чекај да видеш дали ќе поправат. Ако поправат ок ако не пиши им меил на странава одма враќаат за 2 3 дена. Плус иако ти рекле на шалтер дека е во ред не значи дека истото е во ред верувај. Едни се тие луѓе а сосема други се луѓето што ти одобруваат. Сите шалтери и институции се различни и со различни стереотипи за потекло и документација.
zdravo vitamina ...gledam deka si dobro informirana bi sakala da te prasam vo vrska so bugarskiot dokument za poteklo ..decko mi podnese vo mart 2015 dokument deka dedo mu bil bugarski vojnik ..i sea uste ceka i prethodno mu pisuvase deka dokumentot mu e na dopolnitelna proverka celo vreme eve sea mu pisuva По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство.....DALI ZNAETE kolku vreme se ceka za da odobrat od covetot za grazdanstvo neli za da mu pisuva deka ke ceka uste potpis od viceprecidenta ...?