bidejki i dvajcata roditeli ni se pocinati,tatko mi ima sestra sto ima bugarski pasos i od nea nosese kopija pasos i izvod i od tatko mi izvod deka se brat i sestra za da se dokaze deka potekloto e od tetka
Би сакала да те прашам за тоа дека мене происходот од ДАБЧ ми е готов имама закажано интервју дали е можно да ме вратат за дополнителни документи после од кога ќе го поминам интервјуто т.с кога ќе чекам да ми излезе пасошот ? Кои се можните сценарија?
Здраво феминки !!!! Ги припремив сите документи и за еден месец треба да ги доставам во ДАБЧ за произход.. мегутоа го избришав повратниот маил кој тие ми го пратија да го носам на закажаниот датум. Дали ова би претставувало проблем? И дали мислите дека е подобро преку посредник да се започне постапката или сам директно во Софија? Јас имам блиски роднини и планирам директно сама да ја започнам постапката
Јас сакав од поодамна да пробам да извадам ама немав некои добри документи, па сосем случајно пред скоро време најдов бугарско крштениче од баба ми (која е жива ако има некаква врска) и други документи од прабаба ми и прадедо ми односно нејзините родители. Дали мислите дека е доволно ова, дали треба прво татко ми да извади, па јас или нема потреба, за колку време би можела да добијам државјанство отприлика?
Zdravo na site Denes proverif status i ovoj odgovor go dobiv: По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство. Dali nekoj znae sto tocno znaci i sto e sledno? Fala mnogu
Здраво Ги припремив сите документи и за еден месец треба да ги доставам во ДАБЧ за произход.. мегутоа го избришав повратниот маил кој тие ми го пратија да го носам на закажаниот датум. Дали ова би претставувало проблем? И дали мислите дека е подобро преку посредник да се започне постапката или сам директно во Софија? Јас имам блиски роднини и планирам директно сама да ја започнам постапката
Kaj mene e ovoj status nekolku meseci. Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. Posle kolku vreme otprilika se smeni kaj vas?
zdravo, planiram da zapocnam proces za bg pasos, imam voena knishka od pradedo.. dali kniskata e dovolno ili ima potreba od dopolnitelni dokumenti? momentalno prv bratucet ceka odobrenie, no preku drugi rodninski vrski. dali toa sto toj ke stane bugarin ke pomoge dopolnitelno vo mojot slucaj? fala odnapred i dali da cekam mojot bratuced da go zemi pasosot ili da podnesam dokumenti samo so voenata knishka
Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. И кај мене е истиот статус......а поминаа 10 месеци од интервјуто.... Знае ли некој што точно значи тај статус??... Инаку имам потекло од татко ми а и сестра ми има бг пасош излезе таму кога бев на интервју дека и двајцата имаат ама јас дадов документи од татко ми...
Како што тргнало во Македонија бугарскиот пасош е најдоброто решение за младинава.Мислам дека може лесно да се извади,ако имаш можност по мое не би требало да чекаш!Сестра ми има и еве без никаков проблем се запиша на факултет во Германија
Ако беше брзо и лесно сите веќе ќе ги имавме и ќе не немаше од државава Али за жал и таму е веќе стегнато и треба време .. години се во прашање..