Здраво, ме интересира кој број треба да се пиши на - Преписка N:/година ? За оние погоре знам бројчето шо ми го дадоа и пинот а на другата проверка кој број да го внесам?
Podnese i ti vo Sofija? Samo prvite dve polinja gi popolnuvash, kaj prepiska nisto. Kaj molba nr. prviot broj koga si gi podnela dokumentite i / godinata koga si podnela, a pinot ti e brojot od intervju i pak / godina od intervju.
Ne ti izleguva li vaka ko shto ti objasniv? Prepiskata mislam deka e ottuka preku ambasada koga odis, ako ima nekoj poupaten neka pishe ili prashaj go posrednikot kako da proverish.
Нема на што Ја не реков дека е исклучена можноста туку дека автоматски не ти следува. Дека тоа ти беше дел од прашањето, дали е полесно ако се венчаш таму, а и ако не живееш таму дали е можно и ја ти дадов соодветен одговор. Дали ќе го прифатиш или не, не ми менува ништо. Инаку нема потреба од уверување, упатена сум во процедурите и доста од нив имам поминато и завршено [/QUOTE] Ti blagodaram @@*katja* , se nadevam deka tvoite proceduri zavrsile i ke zavrsat uspeshno! Jas imam doprva mnogu za zavrsuvanje... Ubav den
Дали тоа што имам 16год ке пречи во постапката за вадење на пасош? Преку воена книшка на прадедо, но родителите немаат пасоши.
Зошто би било проблем? Бугар можеш да станеш на 6,16,66...само ти изрази си ја својата желба, кога веќе имаш потпора
Ве молам за ИТЕН одговор! Јас имам БГ пасош, дали мојот сопруг може да добие државјанство преку мене? Еднаш прашував во амбасада, ми рекоа дека не може, затоа што мажот и жената не биле во крвно сродство. Но, сега слушнав, дека имало опција сопругот да добие Брачна Виза и Привремена Бг Лична Карта. Дали некој има информации, дали навистина постои ваква опција и каде се поднесува за брачна виза? Или ако знаете, кажете некој човек што посредува за Привремена Лична Карта. Исто така, ако некој знае број од Камелија, преведувач на Бг-Мак јазик, канцеларијата и се наоѓа веднаш до бг амбасада во Ск, Ве молам пишете го бројот.
Здраво на сите, сакам да прашам, што прашуваат на интервјуто, колку време трае и слично, и дали постои можност да не добиеш пасош ?!
Татко ми има бугарско државјанство, дали во овој случај би добила и јас, за пократок временски период?
Ти најди си добар посредник и спреми си пари ако сакаш пасош. Ѓајле им е на нив дали дедо ти служел војска таму или ратувал против нив
Народот од мака се ќе поверува а секогаш ќе се појавуваат грото измамници и ќе "лајаат" за пари дека се е можно. Ама не е, да било ќе извадиле и други и немало да се мачат со години на бараат сродство и корени верувај. Ако сакате државјанство поднесете си легално преку крвно сродство, ако немате никакво постојат здруженија да извадите. Постои можност да не добиеш државјаснтво, (а не пасош) ако ги предизивикуваш и кажеш пред се дека си македонец. Ако си полнолетна чекањето е исто нема разлика. Ќе си чекаш како и сите други. Единствена позитивност покрај таквото потекло е тоа што не се вади происход. Да, тоа е најверодостојно и прифатливо потекло. Грешка си голема. Оди и најди го тој човек што ќе ти земе пари и ќе ти даде државјанство па тогаш ќе зборуваме. Служењето во бг.војска е најверодостојно потекло за државајанство. Без корен, сродство сеуште тешко се доаѓа до државјанство. Тешко и скоро невозможно. Не се таму во прашање парите туку многу други својствија. Да така не ширете дезонформации на луѓе што им е потребно нешто и што се во влезени во маки.
Мои братучеди ангажираа некој човек да им ги брка тие работи, нормално го платија за тоа, они во Бугарија отидоа само на интевју мислам. Иначе моите корени потекнуваат од бугарија, таму биле родени и живееле пра баби и пра дедовци мои, па посредувачов им рекол дека нема врска тоа, Бугарија и вака и така дава државјанства. Ова е само искуство на мои блиски.