Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. GGDXB

GGDXB Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Нај-благодарам! :D

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. radoznalo

radoznalo Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    19
    Drugari i drugarki... Se menja vlasta vo bg. Borisov si podnese ostavka otkako nivniot kandidat za pretsedatel izgubi so 60 sprema 30% od glasovite. Sto e najlosho, mozno e voopshto i da nema parlamentarni izbori tuku direktno da se smeni vlasta

3. zlatko17

zlatko17 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Direktno mozi da se smeni vlast
    bez izbori samo vo mojata cudesna Makedonija

На donnalia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.546
    Допаѓања:
    251.752
    Лошо е ова за пасошите или добро?

5. radoznalo

radoznalo Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    19
    Bash obratno, vo makedonija ni so izbori nemoze da se smeni vlasta, a ne pa bez izbori.

Losho. Za zal.

6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    97.042
    А што е лошо ако може да појасниш? Што негативно ќе се одрази на процедурата на добивање БГ пасоши за Македонците?

На GGDXB, JuLleE и joy1 им се допаѓа ова.
  7. GGDXB

GGDXB Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Рекла-казала муабети, исто и на форумот на Кајгана.

Партијата што го поддржуваше овој што победи на изборите за Претседател е истата што го закочи процесот за оние што поддадоа 2012-2013 и ги врати на дополнителна проверка за да се види дали се навистина Бугари + го намести целиот процес онаков каков што (со докажување потекло и сите чекори) кога беше на власт пред две-три години. И затоа, според многумина, не им чинат.

НО, забораваат дека овој за кој што навиваат (Бојко) имаше цели две години да им ги реши преписките, ама ништо од тоа. Така да, ова не е нешто wow, calm down people! :)

8. radoznalo

radoznalo Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    19
    Kako prva i bitna informacija e deka bugarskata opoziciona partija e taa sto vo 2012/13 e taa sto kaza stop na site tekovni postapki za drzavjanstvo i gi vrati site na dopolnitelna proverka. 2, Patriotichniot front (momentalnata vladeachka koalicija na celo so GERB na Borisov) mozhebi i ne se zalagashe mnogu za da gi pomine tie sto zaglavija vo 2013 NO mnogu, mnogu ja olesni postapkata za dobivanje na onie koi podnele za pasos otposle 2013. A kako najbitna merka na momentalnata vlast gerb osven sto dozvolija samo so potvrdi da pocnes postapka, oni go vovedoa toa da se odobruvaat dokumenti od prv bratuced strina cicko itn (t.n. srebrena rodninska vrska) koja za zal opozicijata voopsto ne ja priznavase i barase samo zlatna linija (majka tatko, baba dedo itn). Ne bi rekol deka javnoto mislenje za promena na vlasta e neopravdano negativno, tuku bas naprotiv, znaat onie od 2013 na svoja kozha sto znaci da izgubi gerb na pretstojnite parlamentarni izbori.

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    318
    Дали некој може во инбокс да ми каже сигурен посредник од Охрид или Скопје? Искуство некакво? Ве молам било каква информација ќе ми е од корист. Фала

10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    50.563
    Кај мене тешка работа е со пасошот.
    Дедо ми има бугарска крштеница и бугарска венчаница, ама проблемот е што тој се воде под друго презиме, а ние според сосема друго и тоа ја коче работата. На некои документи го има потпишано со нашето презиме, а не некои други со тоа другото презиме. Посредникот ми кажа дека треба да извадам потврда дека дедо е истата личност, дека е тој татко на татко ми. Незнам што ќе биде од ова голема збрка е еден куп презимиња има и тоа се различни :tmi: утре ќе одам до матичното да видам дали ја средам работава.

11. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    @shz оди во полиција во книгата за изводите ке проверат како е запишан и ќе видиш дали се совпаѓа со твоето презиме. Најважно е изводот на родените да е со исто презиме со твоето бидејќи тие документи ги преведуваат на бугарски и се носат таму.

На radoznalo и shz им се допаѓа ова.
  12. Aleks95

Aleks95 Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    На дедоми брат е бугарин дали постои можност да поднесам за бг пасош, ако некој може да ми одговори бладарам однапред.

13. Samoni

Samoni Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ima li nekoj da objasni po detalno: Koga se podiga ukazot, koi dokumenti trebaat, sto i kako se pravi ? Sto e sledno otkako ke se zeme ukazot i koga ? Koi se slednite cekori do pasos ??

14. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Слушнав, во Кавадарци некој човек посредувал за Хрватски документи, дали некој го знае или познава?

15. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    212
    Ако има некој/а што поднел/а документи за пасош во битола нека ми пише кои документи требаат за прва стапка. Благодарам

16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    изводи од тебе, родител, баба/дедо родител на твојот родител за кој си извадил извод, ако дедо ти е роден после 1920 и за прадедо ти, овие за кои ти треба извод што се умрети треба и посмртница за нив, сите документи преведени на бугарски од овластен преведувач и доказ за потекло. Се закажува во конзултот ти даваат од нив уплатница и 4800ден се упкаќа на нивна сметка.

17. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Ми треба сигурен посредник од Струмица, Ве молам тие што веќе имаат искуство дами пишат. Благодарам

18. busavobebe

busavobebe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    834
    отприлика дали се знае колку се чека после интервју, јас имам интервју дури во април а имам поднесено за пасош од јануари 2016.. а потеклото ми е тоа што прадедо ми служел војска во бг- и дали со такво потекло има некој добиено пасош

На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Да си прашам јас дали имам шанси за пасош без потекло? :D

20. donnalia

donnalia Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    212
    Некој поинформиран да ми каже што значи овој статус "Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване." И како се менуваат статусите.
    Благодарам