Не можат ако си поминал интервју значи имаш број ако не си поминал ќе те избркаат без број да така не. Но се чека. Се чека година ипол, законски е година со тој статус но имајки ги во предвит гужвите и чешлањето на документите и толку е премија верувај. Поради куп фалсификати сега дуваат и на кисело млеко па ете и од тоа таа гижва и чекање. После овој статус имаш статус за указ тоа е всушност дека го чекаш указот да ти го потпише вицепресидентот на р.блгарија и исто тој статус стои од 3 недели до 3 месеци и на крај имаш статус дека ти е уважена молбата т.е односно дека треба да одиш да си го земеш указот/ државјанството.
Ај ако може малце дообјаснување за да немам дилеми. Мајка ти аплицираше во Софија за втората постапка и прво и закажаа мај 2018 интервју па после и го презакажаа за во мај 2017? Така?
Да, во Софија. Петокот си го подигна происходот, ги поддаде лекарското, неосудуваност и изводот и доби термин за интервју Мај 2018. Вчера добивме повик дека интервјуто е поместено за Мај 2017.
Имај во предвид дека документите треба да се преведуваат и заверат кај нотар а тоа не се врши во еден ден. Треба повеќе развозување и одење до Софија за вршење на работите. Најважниот фактор ако немаш некој упатен до себе да те води. Ако посредниците земаат стварно 400 еу, не верувам вака многу поефтино да испадне. Сепак некој поупатен нека каже, јас не би можела да кажам бидејќи истата не е завршена.
Многу е. Сумата е некаде горе долу 400 евра, зависи од каде сте и колку километража имате до софија и да, колку пати ќе одите. Најважно од се е да најдете доверлив човек на кого може да му верувате бидејки искуството до сега покажало дека постојат куп преваранти и луѓе кои користејки ја вашата неинформираност околу сумата си ја пумпаат двојно понудата очигледно.
Дали има некој закажан термин во Бугарската амбасада во Скопје, но не е во можност да иде на тој термин па доколку сака да го презакаже???
Ако си упатена т.е. ако си ја поминала целава постапка би ти бил благодарен доколку ми помогнеш околу нејзе. Како прво дали е ризично да се оди сам без посредник? Еден пријател ми препорача негов човек од доверба за да ми брка работа, но сумата е 1000 евра. Како што читам по интернет би поминал двојно поевтино доколку одам сам. Дали би било 500 евра со се патни трошоци исто не знам, така што ако ја знаеш и оваа информација добро би било да ја споделиш. И второ, дали е точна процедурата на следниов линк и доколку ја пратам би свршил работа сам? http://faktor.mk/vi-ja-otkrivame-na...-e-protsedurata-za-vadene-na-bugarski-pasosh/
Мене овој статус ми беше 8 месеци па ми се смени во финална уште два ипол месеци потоа беше одобрен и чекав уште два месеци за потпис ете толку е се на се...
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България ova mi e statusot od denes,sto ide nakon ovo? Inak od 2013 godina sum 15xxx broj
kaj mene besh e na finalna i sega mi se smeni statusoto vo Преписката е разгледана от Съвета по гражданството. Извадена е за допълнителна проверка,moze li nekoj da mi kaze sto znaci pa sega ova fala odnapred,inaku od 2013 cekam
Znete li sto se treba da se nosi za podiganje na ukaz ? kade i kolku se uplaka, na koja smetka, i sto drugo moze da se sraboti istiot den ??
Здраво, ме интересира после колку време од добивање на бројчето се чека за следен чекор??? Што значи ова Образувана преписка N ******/2016, одкако ќе се впише бројчето и пинот???
Лична карта за колку време се зима? Значи ако поднесам за пасош и додека чекам, може ли да земам лична карта оти можам со неа да работам? Се плаќало плус. Нека се плаќа, само да земам ако се може. Јас за бг дури во април ќе поднесам. Ако има како побрзо и ако само пари се у прашање, не е проблем тоа.
400-450 400-450 evra kosta preku posrednici,mene tolku mi izl,a i plus se dog so niv i patot spaga vo tie pari a sekako se odi 3-4 pati do bg,e sega zavisi i kaj ke ti se zavrei adresa na ziveenje ako e nekade podaleku vo bg togas e poeftino ako e blizu blagoevgrad,sofija e poskapo