Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Не можат ако си поминал интервју значи имаш број ако не си поминал ќе те избркаат без број да така не. Но се чека. Се чека година ипол, законски е година со тој статус но имајки ги во предвит гужвите и чешлањето на документите и толку е премија верувај. Поради куп фалсификати сега дуваат и на кисело млеко па ете и од тоа таа гижва и чекање.
    После овој статус имаш статус за указ тоа е всушност дека го чекаш указот да ти го потпише вицепресидентот на р.блгарија и исто тој статус стои од 3 недели до 3 месеци и на крај имаш статус дека ти е уважена молбата т.е односно дека треба да одиш да си го земеш указот/ државјанството.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emmaknows

emmaknows Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ај ако може малце дообјаснување за да немам дилеми.

Мајка ти аплицираше во Софија за втората постапка и прво и закажаа мај 2018 интервју па после и го презакажаа за во мај 2017? Така?

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.364
    Да, во Софија.
    Петокот си го подигна происходот, ги поддаде лекарското, неосудуваност и изводот и доби термин за интервју Мај 2018.

Вчера добивме повик дека интервјуто е поместено за Мај 2017.

На emmaknows му/ѝ се допаѓа ова.
  4. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Добро колку би коштала целата таа постапка ако сама аплицирам во Софија?

На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.364
    Имај во предвид дека документите треба да се преведуваат и заверат кај нотар а тоа не се врши во еден ден.
    Треба повеќе развозување и одење до Софија за вршење на работите.
    Најважниот фактор ако немаш некој упатен до себе да те води. Ако посредниците земаат стварно 400 еу, не верувам вака многу поефтино да испадне.
    Сепак некој поупатен нека каже, јас не би можела да кажам бидејќи истата не е завршена.

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Фала ти прашав преку посредници ми кажаа дека окулу 650-700евра би ме коштало.

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Многу е.
    Сумата е некаде горе долу 400 евра, зависи од каде сте и колку километража имате до софија и да, колку пати ќе одите.
    Најважно од се е да најдете доверлив човек на кого може да му верувате бидејки искуството до сега покажало дека постојат куп преваранти и луѓе кои користејки ја вашата неинформираност околу сумата си ја пумпаат двојно понудата очигледно.

На JuLleE, Emy867 и Bulgarian им се допаѓа ова.
  8. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Имате ли некој да ми препорачатe @vitamina ?

9. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    14
    Дали има некој закажан термин во Бугарската амбасада во Скопје, но не е во можност да иде на тој термин па доколку сака да го презакаже???

10. pixa_982

pixa_982 Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    37
    Ако си упатена т.е. ако си ја поминала целава постапка би ти бил благодарен доколку ми помогнеш околу нејзе.
    Како прво дали е ризично да се оди сам без посредник? Еден пријател ми препорача негов човек од доверба за да ми брка работа, но сумата е 1000 евра. Како што читам по интернет би поминал двојно поевтино доколку одам сам. Дали би било 500 евра со се патни трошоци исто не знам, така што ако ја знаеш и оваа информација добро би било да ја споделиш.

И второ, дали е точна процедурата на следниов линк и доколку ја пратам би свршил работа сам?
    http://faktor.mk/vi-ja-otkrivame-na...-e-protsedurata-za-vadene-na-bugarski-pasosh/

11. baby dool

baby dool Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    32
    Мене овој статус ми беше 8 месеци па ми се смени во финална уште два ипол месеци потоа беше одобрен и чекав уште два месеци за потпис ете толку е се на се...

На Tajnaotrovna и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Mene celata postapkaa preku posrednik mi izleguva 500 evra..

13. pixa_982

pixa_982 Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    37
    Преку посредник 500 евра? Тоа е евтино.

Може да ми дадеш контакт број од посредникот во ПП?

14. baby dool

baby dool Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    32
    Па толку е и мене околу 500евра ми излева

15. daree94

daree94 Нов член

Се зачлени на:
    22 октомври 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България ova mi e statusot od denes,sto ide nakon ovo? Inak od 2013 godina sum 15xxx broj

16. bernard

bernard Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    kaj mene besh e na finalna i sega mi se smeni statusoto vo Преписката е разгледана от Съвета по гражданството. Извадена е за допълнителна проверка,moze li nekoj da mi kaze sto znaci pa sega ova fala odnapred,inaku od 2013 cekam

17. Samoni

Samoni Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Znete li sto se treba da se nosi za podiganje na ukaz ? kade i kolku se uplaka, na koja smetka, i sto drugo moze da se sraboti istiot den ??

18. Maxim.maus

Maxim.maus Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ме интересира после колку време од добивање на бројчето се чека за следен чекор???
    Што значи ова Образувана преписка N ******/2016, одкако ќе се впише бројчето и пинот???

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.549
    Допаѓања:
    251.767
    Лична карта за колку време се зима? Значи ако поднесам за пасош и додека чекам, може ли да земам лична карта оти можам со неа да работам? Се плаќало плус. Нека се плаќа, само да земам ако се може. Јас за бг дури во април ќе поднесам. Ако има како побрзо и ако само пари се у прашање, не е проблем тоа.

20. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    400-450
    400-450 evra kosta preku posrednici,mene tolku mi izl,a i plus se dog so niv i patot spaga vo tie pari a sekako se odi 3-4 pati do bg,e sega zavisi i kaj ke ti se zavrei adresa na ziveenje ako e nekade podaleku vo bg togas e poeftino ako e blizu blagoevgrad,sofija e poskapo