mislam deka bese samo listot na koj sto pisuva vo kolku imas zakazano za podiganje na ukazot i kartonceto so brojceto a i treba da imas dve slikicki i adresa na ziveenje vo bg
Мене посредникот ми рече само две слики како за пасош и податоци од семејството и тоа листот испечатен што ми враќаат емаил кога закажав за подигање на указ а за плаќања не знам он си ја врше таа работа
Zdravo prijateli bi sakal da prasam, Procedurata za pasosot ja pocnav preku BG.ambasadata vo Skopje , tamu gi terav site proceduri do intervju,Koga mi iskoci vo protokol deka treba da dostavam dopolnitelni dukumenti dostaviv udostoverenie od mojot dedo deka ima uceno skolo vo Bg i vo koe e napiseno deka e po narodnos Bugarin kako dokaz, dukumentot gi dostavi posreduvac,i veke godina i sedim meseci cekam otkako dadov dopolnitelni dukumenti,i Statusot glasi deka treba da odnesam dopolnitelni dukumenti,vo toj period 3 pati se smeni statusot od koj posleden e toj sto mi pisuva deka treba da dadam dopolnitelni dukumenti, neznam dali da vadam povtorno dopolnitelni dukumenti od bg klub vo Strumica i da podnesam povtorno neznam sto e pametno, bi mi pomognalo vas sovet poz golem i so sreka vo 2017 na site Pozz
На 16.08.2016 бев на интервју за Бугарско државјанство во Бугарската Амбасада во Скопје. Ми рекоа да се јавам во Јануари 2017 после празнците за да ми го кажат бројот за следење на постапката. Денеска се јавив во Бугарската Амбасада во Скопје , ми го кажаа бројот и го проверив на оваа страна http://publicbg.mjs.bg/BgInfo Стои овој статус : Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Дали некој знае што се подразбира под овој статус , до каде е процедурата ? Татко ми има веќе 20 години бугарско државјанство па преку него поднесував за моето бугарско државјанство. Однапред благодарам !
Колку време си на задолжително? викаат дека се чекало од 8 до 10 месеци па после треба да ти се смени на финално. И јас уште сум на задолжително
Здраво. Некој што не го мрзи а поминал и се разбира да сака да седне и да напише по ред и да го залепи како нова тема? Ќе помогнете на многу луѓе одеднаш. Значи од аплицирање, каде, што треба, како, па до вадење на самиот пасош, вклучувајќи ги и термините на бугарски јазик како што се укази и производи што се тие, и што значат статусите точно при проверки онлајн до каде е нечие стигнато.
Каде се проверува тоа ? Јас бројчето сега го земав пред 2 недели , се јавив во амбасадата и ми го кажаа преку телефон и веднаш така пишуваше на страната. На интервју бев 16.08.2016 во Бугарската Амабасада во Скопје.
Кај мене е 25.07.2016 ама јас на интервју бев во Ноември 2015 и бројчето го чекав 9 месеци преку Бугарската Амабасада во Битола . Ај да се надеваме дека за брзо ќе се смени
Ве молам за одговор. Дали некој има вадено бугарски пасош преку Николина од Делчево или Ѓоко од Струмица. Секоја информација или искуство е добредојдено. Или да ми препорачате некој посредник
Не можам да се снајдам. Ве молам ако некој е поупатен, да ми напише кои се документите за вадење државјанство ( доколку брат ти има бугарско држ. и пасош)????
Ivana 95 maz mi i moi prijateli imaat odlicno iskustvo so Nikolina i maz i. Mnogu se povrzani so sluzbite tamu, rabotata odi glatko i ne se prevaranti. E sega nekogas ke se namacis dur gi dobies na tel, ama se sredeni i organizirani. I decata im se vo biznisot.
Zdravo dali nekoj dosega izvadil pasos bez poteklo ? Ima posrednici koi vetuvaat deka so izvod od pradedo mozat da sredat za poteklo no ne mi e za veruvanje. I dali otkako ke zavrsi intervjuto mozat da ti pobaraat dopolnitelni dokumenti za poteklo ? Vi blagodaram
na inetvju od 24.03.2016 status seuste:Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. Dali nekoj zanae do koga vaka pominaa 10 meseci??????