На бројот кога ќе проверуваш статус, тој што е пред: Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване.
Kade i da e treba da ti se smeni posle edno 3-4meseci na finalna, pa 2 meseci na potpis, i eden mesec do podiganje na ukazot. I potoa ako si platis za bdza postapka go imas za 3 dena
Samo me cudi zosto ne ti e smenet vo finalna. Mene tocno na 11 meseci mi se smeni za potpis toj status. ama siguren sum deka pobrzo ke ti se smenat i dvata statusi.. vi posakuvam uspeh !!
Некој да ми кажеше што треба да стои во тоа лекарското, ќе му бидам многу благодарен (за во Правда). Дека "се е во ред" или нешто специфично треба да биде наведено. Некаде видов за ХИВ тест, сифилис и психо тест, но...што всушност треба да стои на тоа лекарско (освен дека е за бугарско државјанство)? Ако имате и примерок, во пп можете да ми го пуштете (избришете си име, доколку ви е проблем комплет да го пуштите ). Или тука напишете нешто. БЛАГОДАРАМ најмногу.
Преписката Ви е разгледана от Съвета по гражданството и е взето решение да бъде прекратена. Няма данни за възходящ българин ...со зелени букви е напишано. Има надеж или не? Што понатаму?
Za zal. Odbien si. Preku kakkva rodninska vrska apliciea ? од 2012 е аплицирано, нема роднини. Со некоја молба неможе да се врати повторно на разгледување? или се од почеток?
Mislam deka ne ama prasaj nekoj posrednik.sigurno poveke znae od mene. Ama za da mozes da podneses dopolnitelni dokumenti treba statusot da ti e na dopolnitelna proverka. Sepak prasaj nekoj posrednik.