da da ama treba brojceto od intervju i broj na pasos i da ja slikas prvata strana od pasosot i da ja prikacis za da zakazes termin za podiganje na ukaz
Ќе дадат од Европска комисија известување за тоа колку бугари имаме во Македонија не се секирајте за бројчињата
Ako odis so posrednik kje ti dade list so prasanja .. ne se mnogu. Za bg praznici.. koj e precedatel na bg.. i pazi da ne zgreses za nacionalnosta.. koga ke te prasat kakva si po nacionalnost ke kazes bugarka. A kakvo grazdanstvo imas .. makedonsko.. ne e strasno ne se plasi
Mene tocno godina i 7 meseci.. ama sega e poveke mn se ceka za intervju.. nikoj nema da ti kaze kolku..zavisi za koga bi ti zakazale intervju..
Здраво. Да, можеш да побаараш во архивот во Велико Търново преку имейл: dvia@archives.government.bg Битно е да пишуваш име / презиме, кога и каде е роден и каде е служил во војската и кои години (колку повеќе инфо, толку полесно ќе го најдат). Инаку за Балканските војни има онлајн архив со доброволците од Македонија и Тракија: http://balkanwars.archives.bg/search?Name=Value Со среќа на сите !
Да бев, но ми велат дека по три четири години не бркаат работа. па што знам... да не поднесив за џабе
Ke ima li popis vo Makedonija pa da vidime kolku Bugari imame starosedelci , po sto tuka se rodeni site koi imaat B.Passos
Uste da najdam nekoj sto znae da pisuva na bg pa da im pratam mail da si ja probam srekjata, moze ke izleze nekoj dok od dedo mi. Kniska i taka imam, samo da mi potvrdat. Fala vo sekoj sl za infoto deka postoi vakov mail kade moze da se obratime!
zdravo pred 2 dena mi ispadna drzavjanstvoto arno ama deneska sakav da zakazuvam termin za podiganje na ukaz mi dava deka veke sum rezerviral na 5.3.2017 kako e mozno koga nikoj mi nema rezervirano moj dukumenti nema nikoj ako moze da kaze nekoj kaj da se upatam kako e mozno voa pozz
Исто мислење имаше погоре,не знам дали станува збор за истата личност. Дали беше преку посредник? Еден мој пријател преку посредникот закажа интервју. Му кажа на посредникот дека е излегол указот и посредникот му кажа за кога му е закажан терминот и што да носи.
druze da ja sum ke ti bide li tesko da prasal dali posrednikot mu zakazal za izdavanje na ukazot ili kako mene bez on da zakaze termin dodelen mu bese termin ili ako ima nekoj neka kaze pozz druze fala unapred