Mozno ne.mozno odi na 05.03 i zavrsi rabota,sto ima vrska koj ti rezerviral mozda e.i sistemska greska.
Vo Makrdonija denes slusnav na tv spored nekoi statistiki imalo nad 60 000 drzavjani na Bugarija, t.e Makedonci so bugarski drzavjanstva
Уважаеми, Моля ви да ми предоставите информация/доказателство, доколкото такова съществува, за _______ (име на дедо) ____ (Име на таткото на дедото) _____ (презиме/фамилија), моя дядо, роден на ____ (дата) в _____ (место), служил военна служба в българската войска през ______ (година/месец) в _____ (место). Тази информация е нужна за доказване на българския произход пред Министерството на правосъдието - Дирекция „Българско гражданство“. В случай, че имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с мен! Благодаря ви предварително. ____________ потпис. памти па врати
луѓе има ли некој ми треба помош барав на страните,ама не најдов скроз од почеток сакам објаснување и некој да ми помогне ве МОЛАМ : Значи после цели 30 години откривме дека имаме од дедо ни документ ( свидетелство ) и таму пишува Блгарин и има печати,штембили и ред друго. Е сега како да почнам каде најпрво да одам со што да почнам да вадам,да фоотокопирам и слично?ве замолувам стрикно упатете ме ..благодарам
Доволно е да се откажеш од Македонското државјанство и слободна си како птица во лет ќе си земеш блгарски пашапорт
Е во ова моја чудесна земја народот што не се ќе направи само да се откаже од коренот свој!!! За пусти пари проклети Парите се отепувачка народе наш македонски!
Znaci ako ja citnes malce temava nazad nekoja strana da vratis ke najdes odgovor. Baska nikoj ne e vraboten na forumov da e 24/7 i da ima odg na sekoe prasanje, taka da ne mozes da zameris. Kakov i dok da imate odi vo bg ambasada pokazi mu na vratarot od konzulatot i prasaj go sto mozete so istiot toj dok. Ako nemozes taka da se snajdes, togas odi kaj bg ambasada, karsi vlezot na konzularnoto oddelenie ima fotokopirnica, zaboraviv kako se vikase bugarkata sto e nejzina. Fotokopirnicata se naoga na prizemje vo zgrada, dve skalicki imas za kacuvanje, zenata e postojano tamu i posreduva za bg dok. Vlezi i prasaj ja imam dok eve go sto mozam so istiot. 30 god ste cekale, za 3 dena frka ispadna... poleka malce.