А дали мора да се пијат 3 пати на ден или може и само 2 пати дека ова 3 пати некако ептен асоцира на тоа дека треба на 8 саати а јас неможам да станам толку рано :/
Купив б комплекс во гранули, со надеж дека ќе бидат шарени и како зрнца, но како кафеав прашок е, од галеника се. Дали има и од друг произведувач кои што се шарени?
Може ли да ми кажете која цена се? И дали го зголемуваат апетитот? Имам проблем многу сум слаба,сакам да се здебелам малку.
Немам поим, ама мислам дека не се поскапи од 200 денари. Отварање апетит не забележав нешто особено. Ако сакаш за здебелување, земи Бетавитевит. Тоа е пивски квасец со б комплекс витамини.
Јас 200 рамно ги земав. Апетитот воопшто не го зголемуваат, барем кај мене не го. Воопшто немав апетит додека ги пиев.
Јас пијам веќе месец дена б-комплекс на Крка - Словенија. Баш се евтини, ама не ми текнува точно колку... Порано одеа рефус - на парче, а сега глеам ги ставиле во лентички. Кафеави се. Многу ми помогнаа за мој здравствен проблем, ги пијам секој ден 3 пати по едно. Мислам дека до 3 месеци највеќе константно можат да се пијат, па да се направи пауза. Иако, не сум баш сигурен, морам да се консултирам со матичниот за да бидам сигурен. Апетитот ми се нема зголемено.
Jas gi pijam na Dr wolzz b kompleks I super mi se veke mozda dve god zaradi genetski mutacii po preporaka na dr
Земав Б комплекс, но ми кажаа дека треба да се кафени, мене ми дадоа жолти. Има повеќе видови? Некоја разлика?
Да од Зегин се, вработената не ми кажа дека има повеќе видови... Ме праша за што ми требаат, кажав дека ми се поради опaѓање на косата ми ги даде овие. Има некоја разлика?
Зависно во фирмите. Во некои аптеки набавуваат едни, во други набавуваат други. Не би требало да има разлика за било што да користиш.
Составот е ист кај сите? Само во цена се разликуваат? Може некој да ми каже која цена се кафените да видам која е разликата, бидејќи такви требаше да земам. Фала
Околу 50 60 макс се и кафените. Ист е , во овие плус имаш и фолна. Б комплекс си е комплекс од б витамини, поинаку не може да биде.
земам железо и витамин б и еве пијам веќе 2 дена. Дали некој пиел/а и се здебели или има поголем апетит?
Od vitamin B se zgolemuva apetitot, jas piev drazei demek za kosa nokti....no primetiv deka pocnuva da mi se jade i mozev celo vreme da jadam i gi prekinav. Za zelezoto neznam, no vitamin B ne bi preporacala, podobro e da odberes hrana nego suplementi+hrana. Ili drzi dieta i pij vitamin B.