ВМРО-ДПМНЕ - Што направиле во изминативе 9 години

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Orianna, 15 февруари 2015.

?

Дали живееме под диктатура со сегашната власт ?

1. Дa

140 глас(а)
    76,5%
  2. Нe

43 глас(а)
    23,5%
  1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Е таа Карла од Џевџели ке ви го пикне идолоот ваш взатвор ( за украдените милиони милиони милиони )
    Еј ако повторно победи Вмро вас 3-4 што го браните овде а демек не сте вработени во државно , обавезно да ве повози во мерцедесот од 600000 еврееки ( купен од наши пари ) и да ви ги пушти назад телевизорчињата наменети за неговите дечиња . Мислам стварно заслужувате да бидете повозени , што и покрај толку тежок криминал го браните . И после споделите овде ваше искуство какво беше вожњата . :D

На galapce, celineparis и anaja1 им се допаѓа ова.
  2. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.029
    Што сакал да каже писателот,за некој нареден пат тоа.. :D

Не идам на протести,а сум бил само еднаш во животот,и верувал или не, на протест против ДПМНЕ.
    Со задоволство би го поддржал СЈО,да беше составено од независни,непартиски и високо квалификувани Обвинители.Вака кого да поддржам??? Катица со 6 просек на факултет??????? Фетаи што глуми циркузант,што ниеден обвинител на планетава нема речник,малограѓански како нејзиниот? Ленче што е само пиун таму??? Не ме зафркавај...
    Ги гледам прес-конференциите на СЈО,Катица не знае да состави една проста проширена реченица.Па виде дека не ја бива,ја турна Ленче да зборува после секогаш.И она како тебе со знаењата,во директна комуникација со човек се служи со трето лице еднина (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Јас сум за тоа секој крив да одговара,секој да си ја добие правдата.Ама вакви неписмени да делат правда,никогаш тоа нема да поддржам без разлика кој е обвинетиот.
    Ако Катица со просек 6 е Јавен Обвинител,тогаш јас треба да сум судија во Врховен Суд.
    Ама не ме прима Груевски,не сум со книжица :D

На Dzevelekova и Sunnny им се допаѓа ова.
  3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    СЈO е фoрмирaнo нa иницијaтивa нa Нулaнд aмерикaнкaтa држaвен секретaр шo им е, имa секaквa пoддршкa oд ЕУ и не знaм шo му oстaнувa нa гвујo...дaли уште имa мoжнoст дa се исценкa дa не oди вo зaтвoр, aли не верувaм

4. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Ти да му го подржиш на Грујо. Знаеш ли колку пари има украдено а ништо нема сработено?

На biGirl и anakonda88 им се допаѓа ова.
  5. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Како прво ако сте паметни да расудувате за некој држете ниво на комуникација, а како второ ако Груевски не сработи кој сработи. Ќе се правиме слепи за се што се изгради и донесе во државата. Е сега секако има и негативности, недостатоци и незадоволство, цел народ никогаш неможе да биде задоволен но за тоа па во комунистичко време една лопата малтер не се фрли и пак буџетот во дефицит беше наследен кога дојде вмро на власт. Зошто, многу ме интерира кај отидоа тие пари тогаш???? (овие краделе на тендери, тие од сдсм не се ни трудеа тендери да прават, дирекно во џеб ставаа).
    Груевски крадел, а овие што сакате да дојдат на влас ај кажете ми што ќе придонесат и како ќе ја унапредат државата, (и дали нема да крадат)...Еве многу ме интересира стварно.

На MiloMalo, HUNK, senza.parole и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Нема да крадат.
    Ај ти кажи ми зошто државата стои во место 10 години? Ако Грујо толку многи сработел, зошто не сме во ЕУ? Зошто платите не ни се поголеми?

На biGirl, galapce, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Во ЕУ, ти сериозно сакаш да сме во ЕУ и не знаеш зошто не сме????

На senza.parole и baba Rada им се допаѓа ова.
  8. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Сакам и не знам. Кажи ми те молам.

9. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Не морате да гласате ни за едните ни за другите.

Има еден куп мали партии. Гласајте за нив.

На Bitter-Sweet и anakonda88 им се допаѓа ова.
  10. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    И што си направил тогаш? Си ги казнил криминалците?
    Иако ништо чудно сите мали партии да влезат во коалиција со СДСМ.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Така им даваш шанса на други луѓе да се покажат и да се докажат.

12. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Заборавив да ти кажам дека имав две прашања, ама ти се фати за тоа на кое имаш одговор каков таков. :)
    Моментално не можат тие да добијат шанса, во иднина можеби. Сега е неопходна борба против криминалот, а секој глас против ВМРО е чекор поблиску до правда.

13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Такви прашања во градинка децата знаат да ти ги одговорат, за тоа и не се потрудив повеќе да реплицирам. Еве може ти да ми ги одговориш прво па после јас.

14. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Па јас знам зошто. Платите не се покачени затоа што власта беше зафатена со крадење и полнење на сметки.
    Какво ми е прашањето? Чудно да не е? Прашањето си е на место, беа ветувани поголеми плати, зошто ги нема? Ти ако го избегнуваш значи немаш таков проблем и не ти е гајле за твоите сограѓани кои немаат леб да јадат, затоа што власта им зема се што вредело.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Платите и немаштијата не се ништо ново за Македонија. Се тргна на назад после приватизацијата која ја спроведе сдсм, кога половина Мк остана без работа и луѓето без леб. Факт е дека неможеме да станеме Швајцарија преку ноќ но видно е дека стандардот колку толку се поткрена.
    Мислиш ако влеземе во ЕУ платите ќе пораснат??? дали?
    ајде прво разговарај со некој од Бугарија или Хрватска и нека ти кажат како преживуваа од кога влегоа во ЕУ. Тој период додека да ги усогласиме европските стандарди со нашите плати ќе испопаѓаме за леб.
    А крадење и празнење кога немало кај нас, ајде наведи ми некој период таков?
    И што ми беше муабетот, за Територијалната поделба на Македонија, отвори малку прочитај види на јутуб, како ја спроведе сдсм како ја подели Мк уште тоа време. Не знам како коментирате во теми а од политика ни п не знаете.

На baba Rada и HUNK им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Коj стандард се поткрена? Знаеш ли ти што е стандард? Jaс знам дека моjaта плата не мрднала со години, иако во мегувреме неколкукратно се зголемиja животните трошоци (храна, сметки).
    Остаj ти колку беа за никаде сдсм, затоа и не се на власт веке десет години.
    Што направи за тие десет години дпмне? Слушавме на снимките.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391

Не знам уште како не им ја укинуваат емисијава, секогаш си го ругаат Николче, ама ова најјако... :lol:
    Ни пари имам, ни жена, ни стан, ни кола...ни кола...Никола...Николааа....Николааааа!!

Ете како им е испран мозокот. Ова видео ви е реалноста во државава. Немаат леб да јадат ама спомни им го Никола, и ќе се помочаат од среќа....тоа всадено им е во мозокот. И од спиење да ги станеш така ќе реагираат.
    Сиромашни ама среќни што го имаме НИКОЛА НИКОЛААААА....

На biGirl, lovely97, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Jamey

Jamey Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    17
    Нека ни е среќна 9годишната диктатура, се додека сме овци ќе не стрижат, и едниве и другиве.

На anaja1 и Love...music им се допаѓа ова.
  19. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Јас ќе дадам краток одговор а тоа е НИШТО. Значи апсолутно ништо не направиле. Плоштадот е целиот урнабес, оваму споменик, онаму споменик, каде и да се свртиш секаде има по нешто плус. Цело време се гради. Сакам да кажам за мојот град конкретно бидејки и тој е ВМРОВСКИ град. Значи апсолутно нема ништо направено. Сите главни улици ги прави веќе 2 години, а тие уствари повеќе дупки од порано имаат. Мојата улица е целата со кал имавме коцка ни ја извадија за асфалт, од асфалт А не видовме. Сега имаме 2 големи дупки за цевки отворени слободно некој да пропадне. Ни фали еден јак дожд и нема да можеме да поминеме а да не се направеме лом. Се полага градска народот нема веќе кај да возат бидејќи секоја улица е или затворена или е пак целата со дупки. Не сум ни за оние другите сите сакат да дојдат на власт. Но вака веќе неможе, стварно е претеризам, океј е да се прават улици и се тоа, ама нека се прави една по една а не сите наеднаш. Јас сум за сериозно менување на власта не е битно од која партија ама да биде некој човек кој што ќе ветува ама и да исполнува. Бидејќи ако е се вака уште многу народ ќе избегаат и никогаш нема да се вратат.

На galapce, LollySky и anaja1 им се допаѓа ова.
  20. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.252
    Допаѓања:
    4.310
    Направиле многу нешта, за жал непромислено и со измешани приориети (наместо да ја довршат пругата до Бугарија 2014 ги спискаа парите на СК2014) и многу од тие нешта предизвикаа хаос (бесплатни превози за пензионери, а тесни автобуси) и поделби кај македонскиот народ (на пр. величење на Александар Македонски и антиквизацијата, ѝ се додворуваа на Црквата и сл.) направиа многубројни но неквалитетни преводи на стручна литература и исекоа куп дрвја онаму каде што беа најпотребни - во градките средини.

Од позитивните работи, ја направиа жичарата до врво на скопско Водно, се намали колку-толку невработеноста, ја афирмираа Македонија низ светските медиуми преку платени реклами (тоа требало уште 2-3 години по осамостојувањето, ама ајт). Ги успориа интеграциите во Европската Курвија, иако првобитно или барем јавно не им беше тоа планот, но сега (последниве 2-3 години) гледаме дека поарно што не сме влегле таму.