ВМРО-ДПМНЕ - Што направиле во изминативе 9 години

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Orianna, 15 февруари 2015.

?

Дали живееме под диктатура со сегашната власт ?

1. Дa

140 глас(а)
    76,5%
  2. Нe

43 глас(а)
    23,5%
  1. lans

lans Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    153
    ленка не е партија, левица е партија која што во основачкото собрание и во извршните органи има слична процентуална застапеност на етноси како македонија на државно ниво.
    бидејќи сдсм одби предлогот за граѓански листи поддржани од сите опозициски партии, левица најверојатно ќе настапи сама на овие избори.сдсм рекоа дека си имаат они свои `граѓански` кандидати како павле и зекири. бтњ, после фарсата со `граѓанинот` павле, и онака слабото граѓанско движење во македонија е дотепано.
    сеа го отворив сајтот на сдсм и ги проверив највисоките органи. еден член немаат со албанско етничко потекло, битно зекири ќе го кандидираат пошо нели они `мислат` и на албанците во македонија.само пред избори.
    павле трајанов глуми опозиција во десничарски блок и не се појавува на гласање за законите за заштитени сведоци, а сдсм си ги прибраа довчерашните партнери на груевски, лдп,нсдп и дом.
    толку од `широката народна` коалиција на сдсм.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.067
    Знаев дека некоја од нив не е, само не бев сигурна. Нема никакви промени ни во Сдсм ни во Дпмне... Така ќе биде и доколку која и да е од нив пак ја избереме. Дали секогаш треба да гледаме и да бираме помало зло?! А двете се исти!!!
    Трета опција треба!

На MilaP, theowndemon и LollySky им се допаѓа ова.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    На rose60 и anaja1 им се допаѓа ова.
  4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Бесмислено и жалосно и нечовечно е да користиш нечија трагедија, нечија мака, во примеров за ова сиромашно семејство( а сиромашни семејства во Македонија ИМАЛО и ќе има), за да пљукаш по партија, не е битно која..тоа е толку ниско..незнам што врска има Боки со вмро(facepalm)

На MilaP и rose60 им се допаѓа ова.
  5. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Вмро да не беше до сега ке немавме држава.

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    А па со вмро ја имаме ?

На anakonda88, sjdgo и anaja1 им се допаѓа ова.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.684
    Допаѓања:
    7.506
    Која глупост....ајјјј(facepalm)

8. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Безмилoснo и жaлoснo е нaјбoгaтaтa пaртијa вo Еврoпa немa дa дaде пaри зa лекувaње нa децa и не сaкa еднa куќa дa изгрaди.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Ти во животот твој, ГАРАНТИРАМ, не си дал ни еден единствен денар за помош на некого, ниту па ти текнало некои стари алишта да однесеш во црвен крст или на врата кај некој сиромав, ниту пак си однел некој пакет со храна пред врата не некоја фамилија на која и треба помош...луѓе како тебе со змија отровница во душа, партиски плукач кој сака на разни непоштени начини да омаловажи некого....Гледаш дека твоето мислење никого не го занима, а ако имаш идеја како да помогнеме на некого, како да ја подобриме состојбата и да го вратиме она човечкото во народот. тогаш пиши...вака со глупостиве твои само ни стануваш одвратен за читање.

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Ти викаш да не се плукало по било која партија. Епа баш таа партија која си призна дека е најбогата во Европа, нема дадено ни денар за помош на болни деца и сиромашни. Ти мислиш стигна помоштта за поплавените? Мислиш дека тоа што им асфалтираа една улица ќе им реши се? Лично бев таму да расчистувам додека траеше акцијата, и од муабети со полно луѓе низ населбата дознав дека нема сеуште никаква помош, штом тогаш немало нема ни сега. Не ми глуми мене барем, ако ти седиш дома и браниш криминалци јас не седам. Не ми кажувај дека не сум помогнал кога не знаеш, а за разлика од тебе јас знам дека владеачката партија со прст не мрднала за сиромашните и болните. Баш заради нив Македонецот е дојден до питачки стап и нема за леб. Не сум помагал, мрш бе таму. Седат во палати и се возат во коли од пола милион евра, а немале за една куќа да изградат или пари за живот да спасат, живот еј, знаеш ли што значи тоа? Убијци едни.
    Така е тоа, ќе седиме на форум и ќе плачеме ќе жалиме, ама нема да помогнеме, јас сум сигурен дека ти не си помогнала, а не јас дека не сум помогнал.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Не се карајте ајде

12. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Ти дали си при свест што збориш ?
    Што сум јаа нечовечна ? Што објавив како едно семејство живее во мизерија и едно бебе нема што да јаде заради оваа изопачена и лакома власт што ни ја упропасти државава ?! За тебе е нечовечно што објавив како живее едно вакво семејство (а ги има мн вакви) а не е нечовечно тој што ги доведол до оваа мизерија ?
    Ти изгледа си мори на тешки дроги и се губиш и не знаеш што зборуваш

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Остај ја , не е до неа ... Изгледа е партиски војник па од платата си користи за дроги па се губи во време и простор

14. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Пoентaтa е другa.
    Ти викaш декa Бoки пoмoгнaл пoшo Грујo не гo решил тoa. Не е еднo тaквo семејствo у држaвaвa шo живее сaмo oд сoцијaлнa пoмoш.
    И у идеaлнa држaвa имa тaкви случaи, кaј нaс штo се мнoгу, е другa рaбoтa

Еве дa речеме нaместo 2000-3000 тaкви семејствa (oд пaмет ги пишувaм брoјкиве), дa имaлo 100 у држaвaвa, пaк истoтo ќе се пишувaше

Секoјa чест нa Бoки, сеa мoждa и ќе нaпрaвaт нештo лoпoвите, небитнo дaли е пред избoри...

15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Ако сакаше да бидеш човечна, ти на друг начин ќе ја покажеше човечноста а не со поврзување на нивната мака со партија..ваква објава си има место на форумов, постои тема каде се бара на некого да му се помогне..и нема потреба да се вадиш и да лажеш, повеќе се затрупуваш сама себе, па и зборот дрога не ти воопшто на место, дај малце искулирај се.

16. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Јаа бев човечна и донирав за семејствово , иако тоа не е моја обврска , а обврска да им се помогнат на ваквите семејства има државата , власта и институциите кои во оваа држава не функционират бидејки се несодветни . Оваа власт дава милиони на реклами , милиони на новинари да ги "фалат" , милиони на телевизии за да кажуваат дека сме најбогата држава во целиот свет и дека имаме најубав аеородром во светот хахахахааа , а недаваат пари за вакви сиромашни семејства кои имаат бебе (не ја заборавај кампањата роди трето дете , а лугето не можат едно да нахранат , пошто немаат приходи) , тоа сакам да го кажам Бабо радо дека оваа власт за 10 години можеше да ги среди овие работи со сиромаштијата ако не друго , па оваа е дело од власта и го поврзувам со власта ! Се надевам дека ти влезе во црпката и нема повеке да се брукаш
    Патем што е тоа што се вадам и што лажам според тебе ?

17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Ајде да се повторам..твојата објава требаше да биде во темата за хуманитарни акции, не и е тука местото.
    Второ- оваа влада знам што направила а незнам што понатака ке прави а исто и за претходната влада знам точно што направила и дека повеќе нема да има можности и шанси(освен со превари)нешто да направи.

18. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Значи не битно, дали Боки или Трајче помогнал ,битно помогнал совесен граѓанин кој имал да оддели и да даде на едно такво семејство.
    Но друга е работава ,што ние цело време се крстиме на држава у практика и треба да е така државата е должна да се грижи за одреден тип на луѓе .
    Лица од социјален ризик,деца без родители , лица со посебни потреби Но се градат куќи и се дели помош само на сопартијци , тоа е општо познато.
    Затоа не се карајте ни за едните ,ни за другите ,државата т.е политичарите никогаш нема да помогнат :)

На theowndemon и LollySky им се допаѓа ова.
  19. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Аха значи за претходната знаеш што направила и веќе немаат шанси, а за сегашнава влада исто знаеш ама пак ќе ги гласаш. Тоа не е давање поддршка на криминалци? Знаеш дека крадат и ги гласаш.

20. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    знае некој/ја рецепт за чоколадна торта ама 100% чоколадо да е ?

:sun::sun::sun:

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.