ВМРО-ДПМНЕ - Што направиле во изминативе 9 години

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Orianna, 15 февруари 2015.

?

Дали живееме под диктатура со сегашната власт ?

1. Дa

140 глас(а)
    76,5%
  2. Нe

43 глас(а)
    23,5%
  1. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    804

Ne mi se veruva ova sto citam.
    Dali stvarno ?
    Togas blagodaram na vmro za drzavata :)
    Fala @veteruska sto ni kaza za faktot deka ke nemavme drzava da ne bese vmro. :) presrekjna sum sto mi gi otvori ocite uraaaaa :)
    Da se nadovrzam na temata, vmro ispokradoa se sto imase , si iznapikaa nivni vojnicinja po instituciive, poradi niv nema saglam kadar nigde ni po bolnici,ni ucilista, policijata ja napravija bruka.Sramota. sekoj vtor policaec I kjoro I sakato isprimija. Amaaa sega site tie ke nosat po nekoj spisok sigurni glasaci.
    Mozebi dobro igraa na finti, ama vise prodzirni stanaa.

На blackred, steffriss, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Кичеста фасада со трула внатрешност.Тоа направија од државата.

Освен што си ја направија приватна државава и ја погребаа правната држава,направија толку многу,што последиците допрва ќе ги осетиме на нашиов грб.

Списокот е предолг.

На rose60, galapce, curious-doll и 5 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Уште прават.
    Нај неуморни се кога бегаат од прабдата.
    Толку силно трчат, што од паника не приметуваат дека кругот е веке затворен.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  4. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Јас не знам зошто сите зборувате против ВМРО?
    Па да не беше ВМРО, кога МакедонЧЕТО ќе ја видеше Германија, Швајцарија, Италија...?
    Они ни направија услуга, само ние уште не сме свесни за тоа.
    Не' принудиле да си одиме од државата, како па да не, тие ни дадоа ПОТТИК, крила да летнеме и никогаш да не се вратиме во родниот крај.

#смајлиштовриштиодсарказам.

Сепак има вистина во тоа:
    Прост народ, силна држава.

На ♡BuBaLe♡, lovely97, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Значи ВМРО да ги прекрстиме во Ред Бул.
    И ова ред им се поклопува.

На ♡BuBaLe♡, Vik'Toriah, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  6. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Белки го прочита смајлито @galapce :?:?
    Поарно ќе им стои Блек Бул, и така ја зацрнија државата и народот.

На ♡BuBaLe♡, rose60 и galapce им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    А ако не направија ВМРО, кажете кој подобро направил за оваа држава? Набројте едно нешто што е добро а што го направиле другите а не ВМРО....

На DVAANGELA и Tinushka им се допаѓа ова.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.869
    Допаѓања:
    36.570
    Џабе им се сите “добрини” што ги направиле, кога лошите преовладуваат. Впрочем, како и секогаш.
    Ти девојче ги слушаше ли бомбите? :wasntme:

На rose60 и referentka им се допаѓа ова.
  9. hooked on shapes

hooked on shapes Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    70
    Vo izminative 9 godini VMRO postavi nekoi novi visoki standarni vo politikata dosega nevideni shto napravile tolkav nemir i predizvikale ogromen gnev i ljubomora pomegju opozicijskite redovi shto ne doveduva do konstatacija deka opozicijata e vsushnost i vo pravo shto reagira na takov nachin.
    Ne trebashe da se do tolku pozitivno-produktivni i da mu se dopadnat na mnozinstvoto od narodot i da napravat tolkava ochigledna razlika vo vladeenjeto.
    Sepak, nekoi raboti vo politikata se pravat na diplomatski nachin, postepeno i bez ochigledni kontrasti.
    E taa nivna kolosalna greshka bi ja dovelo sekoja opozicija vo sekoja zemja do tolkav stepen na ochaj vo postapkite pri borbata za vlast, koj shto e mozhno samo da se opishe samo so edna rechenica.

"Ne plachi ko zhena nekoja za rabotite shto nemozhesh da gi zavrshish onaka "mashki"

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    А бомбите ли.се причината...?
    Не, јас паметам во '93 кога мајка ми ја избркаа од работа, кога се се затвори и одеднаш буџетот дома ни "падна",'па за мене како дете немаше пари за се да ми се удоволи. Тоа памтам. Бомбите така/така, ништо од нив на дело не осетив.

11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.869
    Допаѓања:
    36.570
    Kој како. Јас ја осетив и приватизацијата, а богами ги осетив и бомбите.
    Патем, твојов пост ја покажува бедотијата на државава. Ми е гајле за криминалот, само мене да ми е арно. Ми се гади од вас!!!

На christinnn, blackwave, Priroden и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Оди поврати ако ти се гади. Јас го кажав моето мислење, а нели севкупното се формира од сите мислења на поединците.

13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.869
    Допаѓања:
    36.570
    Го чекам денот кога вие гадните вошки кои цицате од државава ќе останете на улица со прстот во рака. Неспособни сте сами да се погрижите за себе. Ќе биде интересно :) А кај и да е ќе дојде тој ден, не може ова лудило вечно да трае.

На blackwave, rose60 и referentka им се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Многу е жално кога ние обичните смртници се јадеме едни меѓу други,додека оние главните се убија од крадење,јадење,пиење,за 15 поколенија
    Мене искрено кој и да дојде не ми менува ништо,како до сега така и од сега,пат под нозе,и ке се бориме да створиме нешто, да преживееме, да ги извадиме децата на прав пат,ако е тоа возможно
    Сакам и јас промени,чисто ме интересира дали другиве ако дојдат ке подобрат нешто- иако не ми е верно, истите луѓе, со години тие па тие,веч виџено

На MilaP, rose60 и referentka им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    @An-na steta sto se isponamestija familijarno po bitni institucii,na ubavi mesta,pa i zakon donesoa za da se osiguraat deka i da se smeni vlasta nikoj nemoze da gi mrdne od fotelja.
    Ama..Zakon se menja preku nokj.Taka da..neka ne se nadevaat deka vecno ke bidat od golemoto dobroutro.
    Mackata sto krka mast krka i stap:!:
    Kaj se nepismeni (preku nokj zavrsija na Stul i na Fon) pa i otvoreni usti|(
    Kako da samo tie postojat na ovoj svet:envy:.

Tolku se dignati sto ne sfakjaat
    deka trkaloto se vrti;)

На ♡BuBaLe♡, christinnn, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Јас не се кријам. Со партиска сум у опозиција. Ама па ако кажам дека ништо они за мене не направија а 10 години им трчав ко идиот ќе кажете дека не се на власт нели? :rofl: (facepalm)
    Сега не се на власт, не можат да ме вработат, утре ќе бидат ама ќе ме заборават. Веќе еднаш ветија и ме заебаа.
    Од друга страна пари да ми дае некој ВМРО не ги гласам. Ама дека си вработија свој народ - вработија. Моиве 5 минути власт добија на техничка и одма си ги пикнаа оние до нив блиски и не заборавија нас кои трчавме за нив со години.
    Небитно, секој има свој начин на размислување, ама нели бе ви е срам да вреѓате сограѓани кои немаат исто мислење со вас? Кај ви е културата? И ако навредите некој ќе му го смените мислењето или само покажувате вие каква личност сте?

На Sesil, referentka и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Секој си има некое лично искуство поради кое гласа за едните или другите, никој не живее од платонска љубов спрема партијата.
    Секој тргнува од личната состојба, кој го вработил, кој му дал леб.
    Факт е дека секој кога е со празен стомак ќе ја продаде и државата и душата за корка леб.
    Со полни стомаци лесно е да се мудрува.
    Никого не осудувам ниту планирам да вреѓам и понижувам поради партиска определба.
    Сите сме луѓе пред се и треба достоинствено едни спрема други да се однесуваме.
    Се додека секој секого го мрази или му се сити на лошото, ќе бидеме ваква бедна државичка и народ.
    Партиите горе - доле исти се, гледаат прво за својот џеб. Ниту за мене, ниту за вас.

На theowndemon, MiloMalo, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Ne me vrabotile opozicionerite,staz imam 19 godini.Nema kar da imam od niv nikakva ako slucajno dojdat.
    Ama..
    Ova sto go gledam vo sekojdnevieto stvara revolt ne samo kaj mene tuku i kaj drugi (neznam kako da se izrazam) neutralci ili nepripadnici na vlasta.

На ♡BuBaLe♡, theowndemon, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  19. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    На theowndemon, LollySky, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Лошото е што веќе омразата итекако се осеќа,се применува
    пример од работа,колега вработен од вмро, поставен на највисокото звање,од надвор донесен,доаѓа застој на некој предмет кој се работи,тој со погрдни зборови вреѓа други колеги именувајќи ги комуњари,а нема врска,лугето не се за вмро ама не се ни за сдсм,едноставно сакаат поубав живот,ако воопшто има такво нешто во држава..муабетот е зошто тој колега толку крвнички и со омраза го искажува тоа, толку мозокот им е напумпан,па дури во состојба се со сите да се замерат.. јас знам дека леб им дале,ама олади бре чивек,дигни рачна не иде тоа така,а и се плашат дека ќе ја изгубат утре работата ако дојде до измени

На LollySky, Eli23, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.