1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Од што тоа е нешто најнормално :lol:

2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Тифани и јас го имам истиот проблем сега...и сум загрижена стварно...што точно ти кажаа на лекар и дали ти дадоа некакви лекарства? :sweat:

3. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Бело прање

Може ли белото прање да ја промени својата боја поради зголемено количество на шеќер во крвта?

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.394
    Допаѓања:
    200.855
    Бело прање

Самото бело прање не ја менува бојата поради покачено ниво на шеќер во крвта, но ако се јави кандидијаза како резултат на покачен шеќер, значи, белото прање ќе се промени - исцедокот ќе стане белузлав, во вид на парчиња, како урда, придружено со чешање и црвенило.

5. Shila89

Shila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    205
    Бело прање

Кандидата како бактерија нормално е да ја имаме во организмот, како и одредени други бактерии нели.. Кога се намалува имунитетот, при настинки и пиење антибиотици, при премногу стресови и слично, или пак премногу миење со сапуни или интимни гелови, вагиналната флора се уништува, кандитата се активира и напаѓа :^) Кога сте настинати и пиете антибиотици, најдобро ви е да ги конбинирате со по едно б-комплекс и немате гајле ;)

6. Anna-Marija

Anna-Marija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Бело прање

Zdravo jas iam 13 godini i normalno iam beli pranje no ne mi e normalno cudno mi e .. imam nekkvo sivo-bela boja i mirisa ama ne mn jako sho moze da bide toaa ? ako znae nekoj ve molam kazete mi .. :/?

7. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Бело прање

Mоже да биде од настинка...кај секој е индивидуално...поинаков мирис, густина, па и бојата...ти си мала и сигурно се работи за настинка или си пред добивање :)

8. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Бело прање

И јас на твои години имав бело прање, треба да добиеш наскоро можеби па затоа

9. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Го реши ова?

10. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    Бело прање

јас имам редовно ама редовно кандида и никако не се губи цели 7 месеци и кога бев во македонија гинекологот ми даде едни селиконски ЧепЧиња има кутија со 6 има со 12 мене ми даде од тие 12 и секоја веЧер ги ставав и проЧистува бреее немам зборови како ама ете немозев да си земам на аеродром не ми дозволија и сега се плакнам со камилица пијам камилица и користам едни таблети на природна база инаку норамлно е да се има кандида секоја втора жена ја има

11. Anna-Marija

Anna-Marija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Бело прање

Fala najmnogu na site eve i dobiv vcera! <3

[mod-kirilica:bw3voxmy][/mod-kirilica:bw3voxmy]

12. milk.honney

milk.honney Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
    Бело прање

Во 1 литар вода растворете 3-4 супени лажици јаболков оцет. Со растворот се прави тоалета на гениталните орагани во период од неколку дена. Постапката ќе ви помогне за превенција од candida инфекција и спречување веќе постоечката мала инфекција да премине во посериозна. Проверено! ;)

13. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    Бело прање

i sto pravam posle so taa voda?se plaknam li ili sedam vo nea a?*posto jas veke so meseci se boram so kandida, medicina nisto ne pomaga osven edni vaginaleti sto gi zemav vo mk ama tuka nemoze da se najdat istite a za ova kazimi podetalno da probam ok?pozz

14. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Бело прање

Дечки да ве прашам нешто...какви бактерии можат да направат мала промена на белото прање?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.394
    Допаѓања:
    200.855
    Бело прање

Белото прање се менува нон стоп, не само од бактерии - во текот на циклусот е нормално да се менува, може да се промени при настинка, при обично преладување и слично. А бактерии - ги има доста, ама секоја дава плус симптоми, а не само промена на белото прање.

16. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Бело прање

Малку ми е сменето скоро не се ни приметува, а не ми прави никакви проблеми, напротив дури и помалку го има од порано :D

17. nokia

nokia Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Бело прање

здраво на сите ]:) нова сум, се пронајдов у проблемов па да пишам :D . би требало да добијам за некој ден, и има исцедок без мирис ама доста густ, по боја бело-жолт и последние два дена некако ме чеша цел интимен дел :( нормално ли е оваа??? мн се загриживвв, само на тоа мислам :@ поздрав

18. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Бело прање

Се работи за кандида дефинитивно. Густ исцедок, без мирис и чешање....

Јас од кога се откаав од секојдневни влошки и боди веќе ја немам оваа мака. Пред некој ден облекоб боди и до вечер еве ти го пак белото прање. Но ми текна, го извадив и се стабилизира работата. Дефинитивно вака е раат.

19. nokia

nokia Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Бело прање

фалаа :^) и што преземате за кандида????:o сум пробала со камилица и сода бикарбона ама слабо резултати некако. друго чаре????? да каже некој?????

20. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Бело прање

За кандида Canesten. Има и крем и вагиналети. А по бел свет има и средство за перење на долната облека, за да се дезинфицира (мислам кај нас нема) за да не се врти во круг инфекцијата.