1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Бело прање

Oд тоа што не си издепилирана ти е,100 посто. :)

2. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    Бело прање

хихиих затоа одма сега под туш и депилација :) фала поздрав

3. 071-----2

071-----2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Бело прање

i jas bev nekni na ginekolog i mu kazav za beloto pranje i mi dade vaginalni tableti poliginax

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Бело прање

На братучетка ми и се јавуваше чешање од обичните влошки, тие што се како со најлон. И почна да користи од тие бони со крилца дебелите, и сега нема проблем.

5. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Бело прање

Кај една третина од жените кои што имаат чест бел исцедок (бело прање) од вагината, причинителот е трихомонас вагиналис, кој што го пренесува машкиот партнер.
    Вагината е константно влажен орган кој што природно има бел исцедок, сличен на плунката во устата. Тој се произведува од различните жлезди, вагиналните пори и клетки кои што се отстрануваат од површината на вагината. Исцедокот е вообичаено бел. Квантитетот на белото прање варира во различните периоди на менструалниот циклус и исто така зависи и од психолошата состојба на самата жена. Жените кои што се иритирани, нервозни, напнати, уморени и невротични имаат голема количина на бело прање.

Нерешените проблеми, грижата и тагата тригерираат големи количини на природен и здрав бел исцедок. Кога жената ќе се смири и одмори, количината се намалува. Овој тип на бело прање се нарекува психолошко бело прање.
    Белиот исцедок кај една третина од жените содржи Трихомонас вагиналис кој што не е секогаш активен. Може да опстанува во вагината без да предизвикува било какви проблеми. Ако состојбата во вагината се промени, може да се предизвика растење на Трихомонас вагиналис и следстевно на тоа да се јави инфекција во вагиналниот дел.
    Болеста се пренесува главно преку сексуален контакт, но исто така може и индиректно да се пренесе (раце, тоалетни школки, базени). Многу од мажите, односно околу 70% од нив се исто така заразени со Трихомонас вагиналис ако нивната партнерка веќе ја има оваа инфекција.
    Ако инфекцијата во вагината се третира само со вагиналети, инфецијата сеуште останува во уринарниот систем, иако самата вагина е излечена. При уринирање, вагината може повторно да се инфицира. Поради тоа, не само вагината туку и другите делови од телото се лекуваат кога имаме случај на Трихомонас вагиналис.
    Лекувањето вклучува два типа на лекови кои што ќе Ви ги препише гинекологот. Лекувањето трае 10 денови и кај двајцата партнери и за тоа време тие треба да апстинираат од сексуални односи и алкохол. Ако по третманот, инфекцијата повторно се појави, тоа значи дека третманот не бил ефективен или пак дека се појавила нова инфекција.

На unique123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Бело прање

Една недела пред да ми дојде,секогаш имам бело прање и ужасно чешање :doh: :doh: :doh: еве баш сега ми се подуени усните и ептен ме чеша...се измив со камилица,бекутан,ставив и бекутан крема ..и ќе почекам да видам дали ќе се смири :doh:

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Бело прање

Не ставај никакви креми, полошо ќе направиш. Измивај се со камилица, или во вода стави сода бикарбона и исто измивај се. И оди на гинеколог нормално.

8. ev4e

ev4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    19
    Бело прање

јас за време на сексуален однос имам бело прање, дали некој знае дали е тоа некоја инфекција или е нормално а и има миризба ми казаа дека можеби е од исхраната што ја внесувам ве молам кажете ми ако знаете :(

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Бело прање

Тоа е природното навлажнување на вагината (резултат на запаленоста). А и последица од оргазмот.
    Но, ако има ептен јак мирис, направи си испитувања.

10. engy88

engy88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Бело прање

Zlato jas bev na ginekolog...mi otkri mala infekcija i mi prepisa polyginax,i flazil za dvajcata partneri(za mene i decko mi)...arno ama pak mi se vrati beloto pranje i neprijatnata mirizba...potoa koristev vagonaleti od kantarion bea efikasni 2 mecesi i pak se vrati no mojot partner ne koristese nisto(znaci sto i da e ostana kaj nego) i pak mi go prenese mene:((( Koristev i vloska so jogurt,gi peglav gakickite skeoj den pred tusiranje se namali,no eve sega veke 2 nedeli pak mi se vraka...ova ne znam dali voopsto se leci ili e pricina od stres,nervoza i slicno..zosto ni ja ni partnerot nemame odnosi so nikoj drug,a ne koristime zastita...mnogu se nerviram,sto e normlano...ama eve ke odam pak na ginekolog i pak istata terapija i pak se vraka:(( Mozebi ne e nsito ama se plasam,zosto od nisto moze da e nesto:(( Ako ima nekoj odgovor za lecenje na dvajcata partneri od ova prokletovo:))) fala mnogu i bash mi e drago sto mozeme da si pomognime zenive edna na druga:))pozdrav

11. engy88

engy88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Бело прање

Jas da ti kazam za vreme na odnosite imam belo pranje i mi mirisa neprijatno...Ne e nisto strasno mozebi e mala infekcija,a moze da e i od ishranata...Pij jogurt sekoj den se namaluva,no sepak dobro e da se odil na ginekolog da vidi se!

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Бело прање

Мене од страв дека нешто не ми е во ред, мислам на тоа проклето бело прање и задоволството нормално изостанува при односи. После односи многу имам, а и општо откако имам редовно односи белото прање ми се зголеми што не ми се допаѓа. Нема мирис и промена на бојата али понекогаш се јавува чешање посебно кога после депилација ќе почнат да подраснуваат влакната, па не знам дали е од нив или имам некоја инфекција. На гинеколог пред некој месец имав сосема нормален наод ама пак ќе одам наскоро на проверка.

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.774
    Допаѓања:
    99.976
    Бело прање

Девојки доколку има чешање, мора да има причина што го предизвикало,или е користење на неадекватно средство за одржување на хигиена,или бактериска или вирусна инфекција,затоа не чекајте ,правец гинеколог..

14. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Бело прање

Мене чешањето скрос ми исчезна откако го сменив интимниот гел,т.е. откако не користам никакви интимни гелови,само бебешки шампон или камилица.
    ако користите интимо,има многу гооолеми шанси од него да ви е,проверете,ако не -инфекција,што друго

15. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Бело прање

Zlato jas bev na ginekolog...mi otkri mala infekcija i mi prepisa polyginax,i flazil za dvajcata partneri(za mene i decko mi)...arno ama pak mi se vrati beloto pranje i neprijatnata mirizba...potoa koristev vagonaleti od kantarion bea efikasni 2 mecesi i pak se vrati no mojot partner ne koristese nisto(znaci sto i da e ostana kaj nego) i pak mi go prenese mene:(((

Па секако дека ке ти се врати кога тој не пиел. Џабе само ти си пиела. Сега пак ке мораш да пиес, да се труеш, а после пак ако не му кажаш на дечкото да пие. МОРА да пие. Ако не сака, знаши не му е гајле за твоето здравје.

16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    Бело прање

^^^ да така е те подржувам доколку имате односи без заштита и цело време ви се повторуваат инфекциите треба да се побарате од вашиот гинеколог терапија за двајцата а на партнерот ќе му кажете дека е навистина важно да ги пие препишаните лекарства. Треба да бидете свесни и двајцата дека е за ваше добро, а ако не сака да ги пие кажете му дека нема секс :lol: :lol: или пак користете заштита ;)

17. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Бело прање

Јас си го имам од вчера во изобилие, имам најверојатно кандида, по сите симптоми.
    Вчера се измив со сода бикарбона растворена, ставив вагиналета од кантарион и прекина, чешањето и пецкањето. Сега пак ке го направам истото и се надевам ке помине. Инаку ова е втор пат што ми се појавува.
    Секогаш сум имала многу бело прање гинекологот ми вика не треба да се грижиш, изгледа најнормално. кога ги правев тестовите сите беа ок, значи дека некој има помалку некој повеќе.
    Сега е целото бело како грутчиња имав дури.
    Незнам дали да одам на гинеколог?? бев пред месец дена, хпв-супер, брисеви-супер, пап-супер.
    Мислење ваше??
    Инаку аптекарката ми рече да ги искористам само 5 те вагиналети, не било убаво постојано да ги користам.

18. happynessss

happynessss Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    18
    Бело прање

Најубаво отиди на гинеколог, тоа со грутчињата ми е чудно

19. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Бело прање

Мене ми доаѓа од настинка . Не сум имала односи нема кој да ми го пренесе и водам хигиена зашто имам шерихија коли , бев на гинеколог и ми рече со чај од камилица да се мијам. Инаку имам за извоз.... :sweat:

20. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    761
    Бело прање

Јас го добив пред два дена, поправо кажано вчера ;( ама многу густо , и не ми мирише на гадно искрено кажано како на млеко мирише :?: кажаа ми дека било од стресови и нервози. А сега читам тука можело и инфекции , сум го имала и порано ама е траело ден два. Некој совет :( да се грижам да одам на гинеколог или ке мине... сум слушнала и дека е знак дека си бремен :|