1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Бело прање

Пробај вака
    земи едно крпче( или салфетки две) и натопи го убаво со ракија . Стави го како влошка и држи го повеке време( ако можеш и спиј ) . Ракијата ке ти створи жештина а можеби и ке те пече ако се имаш чешано па затоа издржи за 2 мин кети помине печењето . Ракијата ке ти направи супер дезинфекција а и белото вино е многу корисно бидејки ги трга сите бактерии . Пробај па кажи јас секој втор ден го правам тоа

2. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Бело прање

најверојатно имаш кандида и порбај со маста Ecalin мн поубава од канестен, и пијај B-Complex за да ти заврши побрзо кандидата. Иначе кандидата не се појавува поради сексуален однос, најчесто се јавува поради нередовни оброци. поздрав :)

3. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Бело прање

канестен може да се користи слободно доколку сметаш дека ке ти помогне
    пробај со екалин тој е повеке за раздразнети места
    јас користам алкохол и откако поцнав да го користам немам крема купено а порано секоја недела имав потреба бидејки многу често ми се јавуваше чешање

На loly89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Бело прање

Izmij se dolu so kanturovo maslo namesto so voda

5. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Бело прање

Ubavo e da se koristi i alkohol posle nekolku dena od depilacija.

[mod-kirilica:25bnxzjg][/mod-kirilica:25bnxzjg]

6. AnGyY

AnGyY Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Бело прање

Пробав и со двете не знам точно кое ми помогна но ми помогна фала ви многу...од време навреме ќе го практикувам ова :D

7. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Бело прање

што стави?

8. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Бело прање

Девојки кога одам по мала нужда забележувам бели парченца и кога се бришам исто по некое. Дали се работи за кандида или можеби е нешто друго. Бев на гинеколог пред 1 месец ми рече дека немам ништо.

9. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Бело прање

10. dani011

dani011 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Бело прање

многу ми е страв во последно време имам големо чешање на вагината и последниве два дена крв ми испуста по малку а и имам и многу бело прање кое ужасно мириса..ве молам за помош...фала на сите

11. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Бело прање

крв имаш од што се чешаш а се чешаш од белото прање . ако веке несакаш на лекар оди во аптека и ке ти дадат некои вагиналети нормално пред тоа ке им објасниш битно несе плаши не е страшно
    битно консултирај се со аптекарот или пак лекар

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Бело прање

Според ова што го опишуваш, имаш некаква инфекција и мораш да одиш на гинеколог, тој најдобро ќе ти помогне. :)

13. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Бело прање

Свари чај од камилица, и додај 2 лажици сода бикарбона, нека се растопи, нека се излади, и измиј се, ама убаво, и внатрешноста на вагината, ѕидовите...колку можеш подлабоко.
    Ова 4-5 дена по 2 пати на ден, и како нова си...ќе прекине чешањето уште по второто, третото миење...

На Lina92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dani011

dani011 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Бело прање

фала на одговоритте премногу.готово помина чешањето и се надевам никогаш нема да ми се појави...многу ми помогнавте фала уште еднаш..поздрав

15. mjay-mjay

mjay-mjay Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    16
    Бело прање

Девојки помагајте многу се испаничив веке некое време имам изобилно бело прање денес забелезав како ме чеша доле ама не мн ..А сега гледам дека едната усна ми се зголемила многу и ме фати страв . Инаку не сум од Скопје и ве молам за совет каде да најдам добар и не многу скап гинеколог да ми помогне а до утре давајте совет што да правам ....Страв ми е

16. Alice136

Alice136 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Бело прање

Marince, знам дека ова може да звучи оф-топик ама падот на имунитетот и појавата на кандида има можност да ти е како резултат на користењето на Слим Лајн капсулите кои се штетни по здравјето. И јас пробав да ги пијам, ама за тоа нема да коментирам зашто е надвор од темава. Ти препорачувам веднаш да престанеш да ги пиеш и да продолжиш со лекувањето на кандидата и појачувањето на имунитетот. Верувам дека ќе се среди.

17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Бело прање

Имам бело прање нонстоп, значи нонстоп, но немам многу проблем со него, ниту ме чеша ни ништо слично.

18. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    Бело прање

site zhenski imaat vaginalen iscedok no dokolku kaj nekogo e zolta zelena boja i vo pregolemi kolicini znaci nesto ne e vo red , ima caj koj se pie da se vrati vo normala toa a ima i mast edna za mackanje :)

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Бело прање

Се имам изначитано свашта...недајбоже некој да поверува на се и сешто што се пишува. Како може да постои еден лек (чај,маст,таблети) универзален за се. Ако некој има проблем со бело прање поради некаква инфекција и има промена на него, не може проблемот да се третира со било што. Кандида и трихомонијаза може да предизвикаат бело прање со промени ама никако не може и исто да се третираат. Многу погрешни информации се пласираат, па после се прават грешки нормално :(

20. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Бело прање

Дали е нормално пред добивање да се зголемува исцедокот? ;)