1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. marija.mare

marija.mare Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Бело прање

луге со тој крем канестен на кое место се мачка околку вагината или внатре прв пак слишам сакам да знам мозеби некогасќш це ми биде од корист

2. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    Бело прање

леле неможам да трчам како тече ли си тече одам ко некоја си заклана :@

3. omgcute

omgcute Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Бело прање

имам 11 години и имам бело прање сто мозе тоа да знаци и мојата другарка има ?? плс одговорете ми затоа се зацленив овде

4. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Бело прање

omg cute ednostavno nastinati ste . oblekuvajte se potoplo i toplete gi mesinj ;) :) ata

5. omgcute

omgcute Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Бело прање

Ама не само сега и пред тоа имавме и не само ние две и другите имаат.
    не е нисто страшно ?? и само од настинка мозе да е ? :) фала

6. anngie.x3

anngie.x3 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Жолтеникав вагинален исцедок

Девојки сабота треба да ми дојде, а последниве 2 месеци имам многу изразен вагинален исцедок 1 недела пред да ми дојде и прво е како бело праење но потоа има некоја жолтеникава боја но нема никаков мирис. Дали може да е инфекција нешто.? Иначе сум сексуално активна 5 месеци..

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.395
    Допаѓања:
    200.881
    Бело прање

Сите ќе имате, не само сега, туку и понатаму. И тоа е нормално, кај сите девојки и жени се јавува, додека се во репродуктивната фаза. Само ако исцедокот има непријатен мирис, проследен со чешање, печење, болка и други слични симптоми, треба да се консултирате со гинеколог.

Нормално е да биде таков пред добивање. Нема причина за грижа.

8. xthedivax

xthedivax Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    И јас имав ист таков кафеав исцедок неколку дена и ми пројде, ама ми доцни сега, и незнам дали ми е од тоа или нешто друго е ....Help

9. marija.mare

marija.mare Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Бело прање

девојки а дали може со чај од жалфија и една лажица сода бикербона да се одмива вагината ве молам за одговор и каде на кое место се мачка кремот канестен околу вагината или проближно внатре

10. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    4.989
    Бело прање

чај од жалфија, заедно со ајдучка трева и кантарион, слободно можеш да пиеш, ако ништо друго помага токсините да ги исфрлиш од организмот не е штетно, а што се однесува за одмивање, можеш да се одмиваш само со сода бикарбона и вода, мислам дека нема потреба од чај од жалфија. Чај од камилица би ти помогнало да го смириш чешањето доколку го имаш (или можеш да си земеш хиперманган раствор,да се одмиваш, тоа е против габични инфекции).
    Кремот канестен (доколку не е за вагинална употреба и нема апликатори) ќе го мачкаш од внатрешна страна на вагината (но не пробувај да го пикнеш внатре, веројатно нема да успееш).
    Најубаво би било да си појдеш на гинеколог, таму ќе ти објаснат детално, може е нешто друго во прашање. Со среќа ;)

11. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Бело прање

Девојки, во последно време имам исцедок бело-жолт, ама немам чешање. Планирам да одам на гинеколог наредната недела. Знаете ли што би можело да биде??? :(

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Бело прање

Ако нема некоја посебна промена, на пример во мирисот, густината, може да не е ништо. Сепак е добро да одиш да се провериш на гинеколог, без разлика дали станува збор за проблем или не. А обично погуст бело-жолт исцедок се појавува пред добивање.

13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Бело прање

Последнава недела и пол и јас имам проблем со белово прање. Имам одповеќе и е густо, а не ме чеша, немам ни црвенило. Бактерија некоја да не е? Одамна вака не ми било... :( Си купив канестен, ама бидејќи тоа е за надворешна употреба, нема фајде.

14. Francesska

Francesska Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Бело прање

Вака, во 7-ма недела од бременоста сум и ми се појави густ вагинален исцедок одпрво со бела а сеге е веке со зеленикава боја немам приметено промени во миризбата но ме чешка внатрешно. го прашав докторот но ми кажа да не смејам да користам ништо. Ако има некој совет ве молам кажете оти сум исплашена да не влијае на плодот.

15. FemmeBrunette

FemmeBrunette Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    46
    Бело прање

Смачено ми е од бело прање. Откако добив менс го имам. Абе којзнае колку гинеколози сменив. Поим немаат. Сто пати брис носев на микробиологија. Па колку капсули сум испила. Колку канастен се имам мачкано. Аууу, досада жива, не поминува и готово. Инаку докторката ми рече дека морам да ја сменам исхраната за да си дојде на место ph вредноста во вагината. Па оттаму треба да пијам повеќе јогурт, а јас ко за беља не можам да го поднесам. Исто така ме советуваше со благо да намалам, а јас никако. И така...се откажав од борбата со белото прање на сметка на моето здравјеееее :(

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Бело прање

Па нормално е да имаш бело прање, не можеш тоа никако да го промениш.
    Не е ок ако менува бои, непријатно мириса.

17. fotografija20

fotografija20 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Бело прање

јас имам проблем со бело прање и ужасна миризба која не се поднесува :( ве молам помогнете ми како да престане миризбата која се плашам дека сите околу мене ја осекаат :( незнам дали можеби има врска тоа што веќе неколку месеци не сум сексуално активна :worried:

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.547
    Бело прање

А да си отидепш ти на лекар можда нешто си закачила?
    Тоа нема везе дали имаш или не односи

19. Gaga-21

Gaga-21 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Бело прање

Кога станува збор за бело прање со лоша миризба (мирисот потсеќа на мирис на риба) во 90% случаи се работи за -трихомонијаза-, во моментов го имам истиот проблем и тоа по втор пат во последниве 5-6 години, успешно се лекува меѓутоа мора да се консултираш со лекар а мислам дека и ПАП-ТЕСТ ќе треба да напраиш, јас денеска баш се јавив на мојата докторка ми реце да земам АЦИДОСАЛУС- но бидејќи за 2 дена треба да добијам, ме советуваше да почекам па да ја почнам терапијата после менструација! Ништо страшно но мора да се лекува, и да..........миризот е одвратен и неподнослив! А ако некој знае нешто повеќе да каже нека не посоветува што би можеле да направиме барем да се намали миризбата додека се почне со лекување?.......

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    770
    Бело прање

И јас имам проблем со поголемо колицесто вагинален исцедок :( у последно време много е обилно и узасно ми смета,гаките ми се нон стоп влазни...уфффф а процитав негде дека носенјето секојдневни влоски не е практицно поради ризикот од развој на габицни инфекции.Вака поарно ке ги менувам гаките сто поцесто...сто да се прави.