1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. Mija

Mija Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    25
    Бело прање

Веќе две недели имам бело прање ама некако во поголеми количини од порано.Не ме чеша и не мириса лошо мислам онака не е кисело нешто само ме буни зошто многу ми тече дури и кога одам можам да осетам тека нешто се случува таму доле :) Прочитав дека се лекувало со сода бикарбона па планирам денес да пробам.Дали некоја од вас девојки има користе сода бикарбона и како се користи?? :)

2. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Бело прање

А што кога белото прање има киселкаст мирис?? Јас додека пиев антибиотици тие денови имав бело прање и мирисаше како кисело млеко, сега е нормално..

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Бело прање

Да не си настината, јас приметив деновиве дека имам бело прање во поголеми количини не толку густо а за мирис не приметувам некоја промена ниту пак ме чеша, никогаш не сум имала некој посериозен проблем за да пијам антибиотци, но по тоа препознавам дека настинувам. Еве денес секој мускул ме боли, пред малку почна грлото да ме гребе и боли, можно е да имам и висока температура, зар повторно ќе настинувам, па нема месец како бев болна ама намален ми беше имунитетот, не спиев доволно, деновиве славевме пиев алкохол, газирано, играње потење па ќе те фати промаја и толку ти треба.
    Ако не ти е од настинка само свари чај од камилица и миј се.

4. Mija

Mija Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    25
    Бело прање

Незнам не сум настината бев ама усте пред месец дена и пиев антибиотици ама тогаш немав ништо.Сега ме загрижува затоа што последните две недели ми е многу обилно и не ми поминува а глупаво ми е по 5-6 пати менувам ѓаки дневно :D

5. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    Бело прање

да не имаш инфекција,белото прање може да биде последица од инфекција,иди на лекар најбоље така

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Бело прање

Ладни нозе, од нозете се влече. Ќе ти кажам бапски лек кој делува, вечер спиј со влошка на која ќе ставиш бело вино или домашна ракија. Ќе извлече се тоа и ќе бидеш како нова

7. Mija

Mija Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    25
    Бело прање

Фала на советот ке пробам вечер ;)

8. hipi

hipi Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    сок од ананас ... прочистува се од бубрези мокрача бело прање...

9. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    „Нормално“ е да ти се појача (или измени) ако пиеш антибиотици. Колку се „здрави“, толку се и штетни. Избегнувај највеќе што можеш.

10. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    еден корисен совет - секогаш кога пиете антибиотик пијте и бедоксин така е помала можноста за појава на вагинален секрет.

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Или б комплекс, најдобро со секој антибиотик заедно да пиете и б комплекс ;)

12. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    вака.. пред 1 недела а можеби недела и пол .. пиев многу силни антибиотици .. за желудникот .. а сега пијам само омепразол капсули .. исто така за желудникот .. мислам дека до сега имав нормален вагинален секрет .. али вечерва забележав малку розевкасто .. ептен малку ... а и некако непријатно мириса .. нон стоп стапалата ми се ладни .. и никако неможам да ги затоплам ..
    ме интересира дали ова вечерва може да биде од горенаведените работи .. или се работи за нешто друго ? :$ ве молам за совет :)

13. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    никој нема да ми одговори ? :(

14. keti.kety

keti.kety Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    52
    Со антибиотици секогаш треба да се пие бе комплекс. Ако немаш земено може да ти е од антибиотиците секретот.

15. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    земав B-complex .. али антибиотиците беа многу јаки .. си викам дека немам ништо .. некои ми велат дека можеби е од тоа што цело време стапалата ми се ладни... а од тоа најмногу настинувале јајниците .. стварно незнам .. треба да посетам доктор :(

16. SABAH

SABAH Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    26
    Од силните антибиотици често се пореметува вагиналната флора и да, секогаш треба да пиеш Б-комплекс со тоа. Има и уште едни таблети - Lactogyn, за нормализирање на флората во текот на земање антибиотици. Што се однесува до розевкастата боја, најдобро би било да одиш на лекар. Поздрав!

17. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    тоа што ти се ладни стапалата е резултат на слаба циркулација од тоа неможе да ти настинат јајниците,од антибиотици(пеницилински)најчесто се добива кандида која се карактеризира со густ бел секрет и сладок мирис.тоа што имас розевкаста боја можно е да ти е период на овулација или ако имаш некаква инфекција.најдобро е да одиш на лекар во секој случај :D поздрав

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    За да не отварам нова тема, сметам дека прашањево можам и овдека да го поставам.
    Ова прв пат до сега ми се има случено, имав розев исцедок,кој беше само еден ден, околу пол саат/саат и престана.До сега такво нешто сум немала.
    Дали би знале што би можело да биде?

19. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    и мене некогаш ми се случува истото ништо страшно тоа настанува за време на овулација.и јас се плашев ни ништо не е.

20. feminaaaaa

feminaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    infekcija znaci toa.pod itno odi na genikolog.