1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Баш зборев и со две другарки,велат дека и на нив им се случувало истото за време на овулација.
    Инаку токму плодните денови кога ми беа ми се случи тоа.
    Ама мене ми беше чудно зошто порано немав такво нешто(не ми се верува да не сум го приметила)

инфекција???не ме плаши жити се.Скоро бев пред 4-5 недели и немав ништо + и во систина на одредени детални испитувања(ради реда,да си знам дали е се во ред) и ништо не ми најдоа

2. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    и јас некогаш имам розевкаст исцедок некогаш не зависи,нема потреба од паника тоа е нормално и скоро на сите им се случува.поздравче

3. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    девојки .. ќе ве молам за одговор ..
    дали е можно од Норлево да се јави зголемен вагинален секрет .. без некој специфичен мирис .. без чешање и слично .. само зголемен исцедок ...
    Благодарам од напред :)

4. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    незнам дали е од него или не но доколку секретот нема мирис не е од инфекција која се пренесува полово,најдобро ти е да не користиш никакви хемикали ниту миризливи влошки миј се со млака вода само и избегавај прилепена облека како фармерки,сфилени или перлонски хулахопки и сл. јас кога имав таков секрет докторот ми го даде овај совет и ми реце на вецер да спијам со спавача и без гаќички.

5. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    е сега нешто друго ..
    ме чеша "доле" ..
    вагиналниот исцедок почна да мириса некако киселкасто .. :worried: ..
    и имам болки при секс .. како пецкање ..надворешно ..
    некој да кажи што е .. и како можам да го излекувам без посета на гинеколог ..
    помош!!

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Имаш Кандида, дефинитивно.
    Оди на гинеколог, ќе ти даде терапија, и ништо чудно да ти рече и партнерот да ги пие.
    Он се детално ќе ти објасни.
    Не се плаши, скоро на секоја девојка и се јавува,не е ништо страшно.За неколку дена (1/2) со терапија ќе помине

7. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    оффф :( :worried:
    ќе треба да ме прегледува ??
    премногу се срамам :(

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    За да ја потврди дијагнозата ќе мора.
    Свати го тоа како преглед кај матичен лекар кога си болна,тука нема страв и срам,едноставно кажи си себе т.е. убеди се себе дека тоа е за твое добро и за твое здравје.
    П.С. кога тогаш во животот би морала да отидеш на гинеколог, епа моментот е сега... :)

9. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    ne se srami nisto strasno:) ako imas kandida ke treba samo ti da pies a ako imas i dr infekcija togas 2 partneri treba da se lecat pozz

10. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    :( :( :(
    ааххх .. тоа е .. мора да се оди ..
    само .. на 23ти треба да ми дојде ..
    па ваљда после тоа до отидам ..
    деновиве имам други обврски .. :(

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Тоа што треба да ти дојде е дур за 3 дена-нема врска, ако имаш време и можеш да закажеш термин овие денови оди уште сега.

12. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    и уште едно .. глупаво прашање ..
    Дали гинекологот би ме осудувал поради тоа што имам 18 години и сум сексуално активна ? :worried:

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Неееее, верувај тоа него не би го интересирало, он зима пари за својата работа.
    А како второ - полнолетна си.

14. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    ви благодарам ме охрабривте навистина .. ќе побарам добар гинеколог .. што се мора .. се мора .. :) :*

15. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Jas poradi mnogu faktori ne sum imala odnosi i vrska,no se samozadovoluvam so fantaziranje i slabo draznenje na polovote organi uste nekolku meseci pred da ja dobijam prvata menstruacija!Se imam cesto porano,ne sega,mieno so ladna nezatoplena voda od cesma,pa zatoa cesto sum imala problemi so cistitisot,a sega nemam takvi problemi!No,uste od mojata 16-ta godina imamgolemi problemi so vaginalnite infekcii,t.e. belo pranje vo snezno bela i svetlo zolta boja proprateno so cesanje,a ednas samo bese vo cigla boja,sega belo i zolto,go imam duri ikoga imam menstruacija,a najvece vo plodni denovi,kpga i najvece imam erotski fantazii poradi golemoto lacenje na hormoni vo toj periodod mesecot!Isto i ne mozam da vodam smetka za higienata,pa mislam deka i toa si ima golemo vlijanie,a isto i stresot si go pravi svoeto,a mozebi i ishranata!Sto mislite dali treba da odam na ginekolog i da mu kazam za moite fantazii za da go zeme vo predvid i toa kako eden rizik faktor za vaginalnite infekcii?Odnapred sum vi blagodarna!

[mod-kirilica:3lyqdktf][/mod-kirilica:3lyqdktf]

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.400
    Допаѓања:
    200.909
    Нормално е да имаш бело прање, а самозадоволувањето не е некој голем ризик фактор за вагинални инфекции. Без разлика дали користиш помагала, или само рацете, сигурно внимаваш на хигиената, па тогаш нема ризик од инфекција. А белото прање е нормална појава кај секоја жена и количината, мирисот, густината и бојата варираат зависно од тоа во кој период од циклусот се наоѓаш.

17. Reaper666

Reaper666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    15
    дали пред почетокот на мензис нормално е вагиналниот секрет да е зголемен?

18. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    da normalno e :)

19. dance0000

dance0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки......сакам да ве прашам нешто......Седа деновиве треба да добијам ама еве нанзад неколку дена 3-4 имам крв ама знам дека не ми има дојдено мензисот,првин некако беше кафеаво а денеска веќе е крв ама го имам само доколку појдам во веце и само тогаш,повеќе не.Не знам што е работава,ниту пак чуваствувам дека ми има дојдено па како демек да имам малку менструација,незнам што е а имав кандида уште пред некој месец....На пап тест беше докажано тоа......Ај плс некоја нека ми пише од искуство или што знае повеќе што можи да биде и дали од кандида можи да премини во нешто посериозно?? :worried: :/

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Менструацијата може да се поремети од многу причини, искрено не верувам дека кандидата може толку да влијае. Пиши дали си имала ризични односи, или па некој поголем стрес во последно време? :^)