1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    47.894
    Ти се случува година, две и ти уште чекаш за да отидеш на гинеколог? :o Сто посто имаш некоја бактерија, бројот на партнерите не е важен, може и еден да имаш само па тој да ти пренесе нешто :geek: Ајде под итно на гинеколог кој ќе ти земе брисеви и ќе ти каже што понатака ;)

На Natence88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Симптомите што ги наброја личат на некоја вагинална инфекција.Тоа не звиси од држањето хигиена.Дури и гинеколозите не препорачуваат користење на било какви ароматизирани средства за миење на интимните делови.
    Најубаво и најпаметно е да си закажеш на гинеколог.Стручно лице што знае за што станува збор.Вака ниту една од нас не може да ви направи преглед и да ви даде одговор за што конкретно станува збор.
    Еве еден совет, чисто пробај, наместо со шампон за интимна нега или сапун, користи чај од камилица.Има смирувачко дејство.

На Natence88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marija.mare

marija.mare Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    девојки ве молам за помош имам бело прање но нема никакво шешање па ни болка па ни некое воспаление има само непријатен мирис дали тоа значи некој инфекција или не казе те ми

4. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Ако има киселкаст мирис тогаш дефинитивно е инфекција.Одмивај се со камилица и сода бикарбона ќе ти помогне.

5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Јас си го имам со години,уште од пубертет. Докторката ми вика тоа си е нормално, кај некој го има повеќе , кај некој помалку. Често пати се борам со кандида, ам абелово прање ми е секојдневие и не ми се замарам. Сум правела пап тестови и ок биле.

6. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    47.894
    Во ред е ако има бело прање, другарка ми има ептен а нема ни односи уште :lol: ама кога исцедокот е жолтo-зелен, или некоја друга боја тогаш станува збор за бактерија.

7. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    devojki ve molam za odgovor za 4-5 dena treba da dobijam vcera imav sex i mi potece svetlo krvav iscedok mislev mi dojde ,staviv vloska no nisto i denes nemam nisto mozno e da imam infekcija ili sto moze da bide.bremena ne sum.pls za mislenje.:*

8. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    тој исцедок може да биде и овулација и настинка,а за инфекција не верувам зашо ако имаш инфекција најчесто тоа го следи со значително зголемено бело пранје чешање и пецкање

9. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Малку ми е глупо , но ќе си се исповедам. Стално се депелирав долу , и сеа незнам што ми текна да се бричам (прв пат) и баш на малите усни се испосеков ми крвареше околу 2-3 минути и се тоа го миев со топла вода. Сега ме чеша и имам бело прање повеќе од било кога. Сега ми е страв од некаква инфекција или што знам ,дали му се има на некој случено истото, и што да правам доколку може во иднина да ми претставува некаков проблем? :sweat: Фала однапред .

10. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    мн ми е срам да го пишувам ова и да прашувам вакви глупави прашања но да не морам не би :)
    значи имам исцедок што не е баш бело прање,жолтеникаво е ии во последно време почна да мириса непријатно..на пр ќе се истуширам и после 3-4 часа го чувствувам мирисот..морам да користам секојдневни што читам дека не се најкорисни..нз што да правам..дали на кожен доктор може да одам заради овој проблем(една другарка ми има кажано дека била на кожно со ваков проблем) или треба кај гинеколог??и дали мора да се земе упут од матичен??
    ии сакав да прашам какви се тие брисеви како се прави тоа ?

11. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Јас кога имав таков исцедок се подмивав со камилица , ќе свариш чај од камилица ќе го оставиш да се излади и после се подмиваш и многу е убаво и здраво за доле, а исто така се убави и вагиналните чепчиња од кантарион помагаат ептен и лечат многу бактерии.Но иам слушнато дека пред да се лечи тој исцедок треба на гинеколог да се утврди дали станува збор за инефкција-кандида или обично проладуванје на организамот.обично кога е во прашање кандида таа знае да биде досадно со тоа што често се враќа во организамот и леченјето е подолготрајно. И што забораив да спомнам , не употребувај секојдневни влошки додека го имаш исцедокот.БРИСОТ. -Со нежна дрвена шпатула се зема брис од грлото на матката и се нанесува на стакленце кое понатаму се бои и на крајот се прегледува под микроскоп. Целата процедура трае неколку минути и наполно е безболна.

12. litl.ajrini

litl.ajrini Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Имам бел исцедок (т.н бело прање). Ми се појави пред неколку дена, обилно и густо. Нема некаква миризба и е бело. Ме нервира многу пошто непријатно е чувството, чеша! Некој совет да ми дадете, за домашно лекување, бидејќи викендов неможам да закажам за преглед. Фала :))

13. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    А дали може одмивање со чај од жалфија?

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Не знам дали може со жалфија, ама подобро пробај со камилица, сите ја препорачуваат

15. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    denes primetiv deka imam zolt iscedok dali e infekcija? lele ke se otepam nikako da nemoze covek da se otarasi auuu so nemam pieno i koristeno vekje :@

16. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    47.894
    the same here |( кај се не отидов и што се не пиев и користев :| ќе се изгуби па пак ќе се врати :envy: :(

17. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    dechki jas denes bev na ginekolog i mi zemaa brisevi . posle 2 chasa zabelezhav deka imam violetovo na gakjichkite :worried:.. shto mozhe da e toa ?

18. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    sto i da e ke ti kazat koga ke se gotovi rezultatite :) dont worry .

19. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405

Тоа е течност со која те премачкал гинекологот,од кога ти ги земал брисевите ја заборавив како се вика.

20. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    ке поделам едно лично искуство со вас во врска со инфекциите.пред година дена појдов за прв пат на гинеколог и нормално ми зеде бриз бидејки ми кажа дека усте од око се гледа дека имам инфекција(поради обемен секрет) на првиот бриз излезе дека имам кандида и кламидија па се лечев,но ништо јас пак имав некаков секрет.на следниот бриз немав кламидија но имав уреаплазма пак и за тоа антибиотици,вагиналети...пак ништо решив да го сменам гинекологот и се обратив кај друг.докторот не ми зеде бриз туку ми даде флажил таблети и од тоа почна да ми се повлекува инфекцијата,според него имав трихомонс вагиналис и кандида,ништо друго.морам да напоменам дека не сум имала голем број на сексуални партнери и тогаш имав односи само со дечко ми.и двајцата се отепавме од пиење апчиња.не ми беше јасно како може тестот да покажува секој пат разни резултати а докторката одесе по нив и ми даваше лекови.нели микробиолошкиот бриз е точен? кај вториот доктор кога бев ми кажа од око и почна да ми се подобрува.незнам стварно.