Вчера за време на бањањето забележав на вагината едната усна е поголема од другата. Што да правам .. дали имам некој проблем?????? - ве молам за совет .. п.с секој ден скоро имам бело брање
Нормално е да имаш бело прање, освен ако има непријатен мирис и невообичаена боја. И да, нормално е да имаш различно големи вагинални усни. Има цела тема само за тоа, пребарај.
се надевам дека некој ќе ми помогне. еве скоро 4-5 дена имам зголемен вагинален исцедок, густ со бледо-жолтеникава боја,како парчина ми се појавува секретот, чувствував чешкање но веќе поминува тоа а исцедокот го имам уште. Сексуален однос не сум имала незаштитена. Од што може да е? А инаку до пред 1 ден примав антибиотици(амоксиклав од 1000мг). благодарам однапред
moze da imas kandida koja nastanuva i od antibiotici,moze da e i infekcija od drugo.infekcii ne se pojavuvaat samo od nezastiten odnos.treba da posetis ginekolog vo sekoj slucaj.pozz
Нема зошто да се оптеретуваш со различната големина на усните. Тоа е нормална работа. Впрочен и други делови на телото можат да бидат со различна големина, како градите на пр.
Денес на два пати на хартијата забележав како розев исцедок.Менструацијата ми заврши пред 10тина дена, значи рано ми е за доаѓање од што можи да биди?
Lugje davajte sovet, postojano imam belo pranje no kako sto znam toa e nekako normalno, nemam problemi so menstrualniot ciklus znaci sve e normalno, nemam nikakva promena na boja nitu cesanje i peckanje, edinstveno problemot e vo toa sto posledniot period beloto pranje e vo vid na bezboen iscedok ( kako i obicno ) megjutoa ne drasticno zgolemen, no so premnogu neprijaten miris,nemozam veke da se podnesuvam, menjam ves po pet pati na den gjabe nisto ne pomaga, i koga se banjam odma posle tusiranje povtorno mirisa. kazete mi sovet kako da go resam ovoj problem zasto stanuva nepodnoslivo!
Probaj so vaginalete "neo penotran forte" najdobri se....sekogas koga ke imam nekoj problem ginekologot niv mi gi prepisuva i se e ok posle nekolku dena
Da moze, i so i bez recept ti se okolu 400 - 450 den mislam. [mod-kirilica:6uhkm00r][/mod-kirilica:6uhkm00r]
Sakam da prasam , 7 meseci ne bev seksualno aktivna i imav normalna menstruacija so normalen sekret pred dobivanje i vo tekot na mesecot malku sekret. Posle toa imav nezastiten odnos so ne bas poznat partner. koga trebase da mi dojdi dolzinata na ciklusot bese okolu 40 dena. koga mi zavrsi imav uste 4 dena taka kafeav iscedok duri cudno nikogas ne sum imala.. od togas navaka imam obilen sekret vo bledo bela boja. mi e strav da ne imam zakaceno nekakva infekcija a dosega nemam izvrseno ginekoloski pregled. ve molam za mislenje
Здраво! Приметувам дека на гаќите имам како леплив бел секрет,бело прање да ли е?ама не ми личи на бело прање. Досега не сум имала никогаш односи,и не треба да добијам.Немам користено последниве 6 месеци антибиотици..незнам стварно од што ми е.
^^Обично од преладеност или пред добивање се зголемува. Исто и при инфекции, ама тогаш се менува и бојата и мирисот.
devojki vo sto moze da e problemot.. veke cela nedela nemam nikakov vaginalen sekret, premnogu sum suva, koga imam odnosi, me boli od sto ne e vlazno... inaku osekam i cesanje na vaginata... mozno e da e nekoja infekcija ili toa e nesto drugo... inaku i koga mokram, mokracata mi mirisa neprijatno, ima nekako mnogu jak miris...toa mi se slucuva prv pat
Од која бактерија се добива чешање и кај двата партнера?Јас до сега сум одела на гинеколог али никогаш не сум имала проблеми со бактерииве, е сега пред некој ден само што дојдов на одмор ми се појави бело прање во големи количини како и јадеж, и мене и на дечко ми, и прит тоа ја изгубив целата влажност, мн ми е сува.Знам дека морам да одам на гинеколог али тоа кога ќе се вратам во МК а сега кажете како можиме да си помогниме, дури да се вратиме да ги ублажиме симптомиве?
Дали внесуваш доволно течности? Може да имаш некоја инфекција, не е исклучено, најдобро да си одиш на гинеколог. Како прва помош Канестен или сличен антимикотик, да не ви е од водата (ако пливате во базен). Би ти рекла да апстинирате, ама на одмор сте - кондоми и лубрикант задолжително. Би требало да се смири малку со канестенот.