1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Вака... јас ќе напишам мое искуство... пред два дена бев кај матичниот за да направам микробиолошки и пап тест (уште не ги имам земено резултатите)..... И покрај тоа што минатите резултати ми беа чисти, поради зголемениот исцедок ми рече да земам едно пакување нео пенотран форте. И ми рече ако сакате да имате односи за време на терапијата нема никаков проблем, само прво ќе си имате односи а потоа ќе си ставаш од вагиториите :rofl: поздрав

2. MaTo

MaTo Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    20
    Луѓе мене страшно многу ми тече белото прање и тоа уште во периодот кога ми дојде првпат менструацијата. Сега мајка ми е напната да одиме на гинеколог, но таа незнае дека јас сум имала сексуални односи, па кога ќе одиме дали гинекологот ќе ме гледа долу или ќе ме гледа само на ехо, дали кога ќе сознае дека сум имала сексуални односи ќе го каже тоа пред мајка ми што мислите?

3. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    770
    Najdobro e da si pojdes sama,dokolku e mozno.Ginekologot pred pregledot sigurno ke te prasa dali si sex.aktivna.Bidejki imas problem so iscedokot,najverojatno ke ti zeme bris za da vidi da ne imas nekoja bakterija.

4. fear

fear Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Од кога ми заврши менструацијата имав зголемено бело прање. Овие два дена почна многу да ме чеша и денес заабележав дека има жолто-зелена боја понекогаш и црвени точки и непријатна миризба. Од што може да е тоа? И др пат ми се има случено но за 2-3 дена ми поминало..Не сум сексуално активна. Мислење?

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ај помош од феминките.
    Последниве неколку месеци 1 недела пред да добијам, имам многу густ секрет, кој ме чеша. Откако ќе ми помине мензисот, нема ништо. Во меѓувреме правев ПАП и сте миркобиолошки брисеви и се беше во ред.
    Еве веќе 3-4 дена пак е исто.
    Синоќа на туширањето малку бркнав со прстот внатре, за да видам дали ќе излезе нешто, и се запрепастив. Бели парчиња ми излегуваа од внатре, слични на оние кога имам обилни менструации.
    Откако синоќа го направив тоа, нити ме чеша, ниту пак го има.
    Докторката претходно ми велеше немало ништо, иако и кога се појави прв пат ова и го кажав.
    Совети? Зошто многу сум загрижена.
    Или да си ја сменам докторката?

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    ^ Нормално е до некаде пред менстр. да имаш зголемен секрет кој е безбоен - бел и не мириса, значи не асоцира на некоја инфекција (единствено ,,чешањето,, јавува сомнеж, ама штом ПАП е ок, мислам дека нема место за паника). Можеби си во некоја шашава овулација тој период па затоа е зголемен секретот :?: . Мислам дека не е страшно :!: пред добивање исклучиво памучни гаќи :D :D .
    еден бапски лек кој е многу ефикасен, го имам пишувано по форумот - на влошка стави бело вино и така преспиј па ќе видиш сабајле што се извлекло од внатре или на тампон стави кантарионово масло и така преспиј и ќе видиш како ќе се среди ситуацијата

Инфекција девојче, инфекција, бегај на гинеколог. Немора да си сексуално активна за да закачиш инфекција

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.892
    Допаѓања:
    123.066
    ^ Само што сакав да пишам-кантарион,за еден ден ми помина и секрет и чешање и се.Ми го кажа докторката и чудо правело бе :D

8. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    kako go nanesuvas kantarionovoto ulje,na tampon ili?

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не знам дали имам дома кантарионово масло, но бело вино секако дека имам :D
    Да напоменам само нешто битно, во случај на можна бременост, да не смета нешто виното или кантарионот? :)

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340
    Неее бе Блонд, немаш гајле. Ќе јадеме мекици а ^_^ :)

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Можеби :D

На Hipica и slavica999 им се допаѓа ова.
  12. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Уште едно прашање, сум имала дома кантарион, ама е отворено сигурно 6 месеци. Рокот не му е истечен, го чував во фрижидер. Да не е случајно "расипано" што е толку време отворено?

13. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Не мора да се става на тампон кантарионово масло, има во аптека уште поефикасно-вагиналети од кантарион.
    Исто многу ефикасни се Betadine вагиналети, и безбедни се во случај на бременост.

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Повремено ми се јавува болка во долниот дел од абдоменот,во пределот на јајниците ме болат и двата но,повеќе десниот јајник на кој имам правено лапароскопска операција.Понекогаш ми се јавува жолто-зелен, водлест секрет без мирис,2-3 дена,не е обилен и потоа се повлекува самиот, без дополнително да земам некаква терапија.Последнава година ова ми се случува неколку пати во интервал од 3-4месеци.
    Дали некоја од вас ги има користено Фемисан А капките и дали имаат ефект при инфекции?Совет?

15. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Повремено ми се јавува болка во долниот дел од абдоменот,во пределот на јајниците ме болат и двата но,повеќе десниот јајник на кој имам правено лапароскопска операција.Понекогаш ми се јавува жолто-зелен, водлест секрет без мирис,2-3 дена,не е обилен и потоа се повлекува самиот, без дополнително да земам некаква терапија.Последнава година ова ми се случува неколку пати во интервал од 3-4месеци.
    Дали некоја од вас ги има користено Фемисан А капките и дали имаат ефект при инфекции?Совет?

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.892
    Допаѓања:
    123.066
    Нема врска Блонд мене ми стои и подолго :) Вагиналетите од кантарион се околу 80 ден-од фито фарм ,ама што знам лично мене вака ми е поефикасно :)

17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Кај мене не се покажа ефикасно, добро го натопив тампонот, ама немаше никаква промена потоа. Се си мислам дека не се работи за инфекција, зошто нели ако беше, барем малце кантарионот ќе ја "смиреше". Плус само пред мензис ми се појавува. Добив пред 2 дена, сега ќе чекам да ми заврши па правец на лекар. Мора да знам од што и зошто се појавува тоа.

18. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    blond третманов треба да го правиш неколку дена,минимум 7 дена за да покаже некаков ефект од еднаш нема фајде... :)

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    47.895
    Ги имам користено скоро 5 месеца , и нема никаков ефект ни врз инфекции, ни врз хормони, ни врз цисти, џабе фрлање пари, ги купував со надеж дека ќе ми помогнат али како вода да пиев е баш така делуваа на мене :worried: :|

20. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Значи добро е што не ги купив..плус и скапички се и како и секогаш се потврдува правилото дека зад лошиот производ секогаш стои добра реклама.