1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Можно ли имам вагинален секрет поради подолго користење антибиотици? Претходно немав, сменив средство за интимна хигиена и не знам поради што ми е.

2. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Блонд истиот проблем го имам, само кај мене не е само пред да добијам...Не ме чеша ништо не ми е, ама овие грди бели парченца :@

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Од подолго користење антибиотици може да се јави кандида и од неа се зголемува секретот. Не мора да чеша, а може да е присутна. Можеш и да не користиш некое време средства за интимна хигиена, тие понекогаш знаат да ја влошат ситуацијата.

4. milaam

milaam Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo decki....nova sum na forumov,i malku poveke uplasena.. :( menstruacijata mi traese 5 dena..odkako mi zavrsi posle 2 dena koga bev vo wc mi se pojavi vaginalen sekret megutoa so malku crvenko...od togas sum preplasena neznam dali e od mestruacijata koja mi zavrsi 2 dena pred toa ili nesto drugo....ve molam za sovet dokolku nekoj od vas ima vakvo iskusto :( osekam i bolka vo jajnicite

5. rupanzel

rupanzel Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ги читав вашите постови и сакам да ве прашам за маслото од кантарион дали го купувате од аптека или домашно направено(она со зејтин или маслиново масло и тревата,чајот од кантарион)и дали е штетно за време во бременоста, и она со белото вино на влошка

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Кај мене излезе кандида.Се зачуди и докторката,бидејќи на ПАП не се покажа.Примав вгиналети,па чекам сега да добијам дали ќе се повтори истото.

7. Daniella

Daniella Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    44
    Здраво :)
    Некој праша за Фемисан А капките.
    Моето искуство е одлично!
    Ги пијам веќе трет месец и сум презадоволна.
    Ги пијам поради нередовен циклус и PCOS, и, циклусот си ми се изрегулира што ми е многу важно.
    Скапички се, но штом ми помагаат ќе продолжам со нив дефинитивно. Многу девојки имале позитивен исход од нив...
    Е сеа, за друга тема.

Досега сум немала никаков проблем со исцедокот, густината и миризбата арно ама...пред неколку дена забележеав дека ми мириса (баш на риба) :@ онака, не ми се веруваше...прв пат ми се случува.
    Мислам дека ми е од секојдневните влошки и влажните марамчиња.
    Ги прочитав сите коментари, мислењата се дека се работи за инфекција па..додека не отидам на гин. ве молам за предлог, на пр. вагиналетки на природна база, некои ефикасни...anyone? :?:
    Благодарим.

8. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    мислам дека се работи за трихоминијаза штом има мирис на риба.

9. Daniella

Daniella Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    44
    Фала за одговорот.

Треба да се загрижам?
    Ич не сум искусна со ова...

10. inn

inn Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    29
    девојки, ајде мала помош...
    што правите во време на оволација кога ви се зголемува белото прање и станува густо...и што правите со болките во јајниците....
    како да се ослободам од белото прање што ми е зголемено и многу е непријатно во секс...како мали трошки

11. Daisy.E

Daisy.E Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    57
    Inn најдобро е да ги затоплиш јајниците со топла крпа или шише топла вода...а во врска со сексот паа пробај со секс под туш ;)

12. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28

13. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    ne e tolku strasno ali teba da se leci.odi na ginekolog

14. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    девојки дали знаете како да се спречи бело прање дали со миење со камилица ке се намали имам многу ве молам кажетеми

15. Dragana991

Dragana991 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Здраво девојки, јас сум нова на форумов и ви пишувам пошто ми се случува нешто не знам дали е нормално ? помагајте :) Од пред три - четири дена имам пообилно бело прање, а сум во фаза пред добивање на менструација... за два три дена би требало да ми дојде.... е сега белото прање нема мирис, не е густ, леплив, повеќе е накај течно... јас мислам дека ова е нормално, но едно ме плаши, сабајлево бев во веце да мочам и видов во мокраќата бело парталче такво лигаво ...Дали е тоа норамлно..ми е страв..... Ви благодарам многу :) поздрав до сите :)

16. pure-seduction

pure-seduction Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски,
    имам проблем веке 1 недела..најпрво почна со неподносливо чешање на вагината,потоа со зголемено бело прање кое немаше никаков мирис..но пред 2 дена ми се појави жолт секрет со многу непријатен мирис,а денес забележав дека вагиналниот секрет ми е со розеникава боја,а треба да добијам на 20ти :sweat:

Ве молам ако некој има сличен проблем да го сподели...многу сум загрижена бидејки никогаш не сум имала ваков проблем... :(

17. San17

San17 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    kolku trae ovoj vaginalen sekret zasto mene mi trae poveke od edna nedela nezz sto da pravam ????

18. ninula

ninula Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Здраво, и јас имам еден проблем....на почетокот на оваа година година правев пап тест на кој ми најдоа инфекција предизвикана од бактеријата трихомонас...до тој момент има редовна менструација и нормален секрет пред добивање месечен циклус.....штом гинекологот ја откри бактеријата ми препиша таблети и вагиналети флажил...ги пиевме и јас и партнерот а во меѓувреме направив и микробиолошки испитувања кој наод беше се во ред....по пиењето на таблетите добив циклус кој беше нормален ми заврши и добив после 5 дена но немав циклус но 5 дена имав на влошката само по една капка крв...таман ми заврши после 10 дена добив повторно...направив испитувања по завршување на циклусот и сеуште ја имав бактеријата..докторката повторно ми ја препиша истата терапија која ја пиев редовно и при првиот циклус се беше нормално но следната менструација ми дојде на 20 ден што кај мене никогаш не се случувало одсекогаш сум имала редовна менструација на 28 ден, по откривањето на бактеријата и по земањето на овие лекарства целиот циклус ми се поремети....дали некој кратко кажано знае некоја друга терапија за трихомонијазата да се откачам конечно од неа...Ч))))) Ви благодарам

19. thepowerofwill

thepowerofwill Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    devojki jas sum nova na forumov...bi sakala da be prasam za sekretot kako da se zastitam dodeka sum vo tugja zemja...ne se naogam vo mk...veke poveke vreme imam zolt sekret prosleden so neprijatno cuvstvo doll za vreme na uriniranje I cuvstvuvam deka malku me boli I mn neprijatno mirisa sekretot...vo posledno vreme sum se pod stres...vi se molam za sovet kako da se lekuvam sama dodeka sum ovde samo da ne e kanesten iLi nekoe dr apce...vi se molam za nekoj priroden domasen lek...pozdrav do site vas dragi forumki I ocekuvam odgovor

20. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Редовна хигиена,одмивање со чај од камилица или детските купки врз база на камилица БЕКУТАН, одвреме на време и со една лажичка растворена сода бикарбона во чаша вода, избегнувај да носиш секојдневни и танга.. доколку е кандида за време на лекување со апчиња, или доколку ти се намали секретот пиј јогурт стварно помага..исто избегнувај благо зошто така се храни уште повеќе кандидата. Сепак не сум гинеколог да знам за што се работи.. ама мислам дека ова би ти ги ублажило симптомиите (камилица,особено сода). Се надевам ќе ти помогне нешто од ова позз