Postoji veliki asortiman krema na bazi bolji,kada je sekret u pitanju,odlicno dejstvo ima krema propolis od aloja vere.
Девојки, изминативе 3 недели имам премногу бело прање од што имам премногу секој ден менувам долна облека, некогогаш се случува и два пати дневно да сменам, но денес пред да влезам да се бањам на долната облека имав кафеав исцедок. Што би можело да биде? Има ли простор за паника?
И јас имам проблем со бело прање и нешто како крема бело кое мириса баш гадно се консултирав со лекар па ми рече топло облекувајсе да пиеш чаеви но не помага баш,што може да е? ( инаку да напоменам девица сум па и затоа ми рече и ништо повеке неможеме да сториме) ако имате некој совет ве молам кажете. Благодарам
и мене ми се случува веке 2 дена имам кафеав исцедок после овулација, т.е менструација треба да добијам дури на 18ти шо би можело да значи овој кафеав исцедок? искрено ме загрижува
Овулација - исцедокот се појавува при процесот на ослободување на јајцевата клетка од графовиот фоликул , поминува спонтано во период од неколку денови. Без грижа.
Имав циклус кој заврши пред 4 дена. Веќе два дена имам розев секрет кој го има постојано. А кога одам во тоалет при бришење гледам дека на хартијата има розево - црвени траги. Имам и болка во левиот јајник, дали може да е некоја циста пукната или?
Цистите не даваат никаков исцдок. Јајникот или тубата може да боли и од настинка. Мензисот од некоја причина ти се продолжил ама во мала количина. Мислам дека не е ништо страшно. Сепак направи си рутински преглед од кога ќе се исчистиш од мензисот.
Добровечер! Ќе ве замолам за одговор- веќе подолго време имам проблем со зголемен вагинален исцедок, многу бело прање и мирис, кој, по посетата на гинеколог, го снема, со терапијата и за мене и за мојот партнер. Мечутоа, брзо после тоа, исцедок повторно имам, но без боја, редок,повеќе како вода,но во големо количество, понекогаш, поретко, помешан со бело прање. Дали мошете да ми кажете што може да е?Има ли шанси да е некоја уринарна инфекција, затоа што и во тоа веќе се сомневам? Однапред благодарна!
Мислам дека треба да посетиш повторно гинеколог и да направиш анализи и брисеви. Таков водест и налик на белка од јајце е секрет кој обично означува овулација. Што значи треба да го имаш неколку дена и да престане. Во твојот случај ти постојано го имаш тој исцедок. Можеби не е ништо сериозно. но сепак посети стручно лице. Ако ти е уринарна инфекција ќе имаш други симпроми како зачестено мокрење, болки при мокрење, непријатно чуство итн.
Циклусот ми заврши пред 9 дена, а проблемов ми е од пред тоа. Имам многу зголемен исцедок со непријатна миризба и зелено-жолтеникава боја Спојлер како шлајм при настинка ,а и менструациите ми стануваат се’ поболни. Бев на гинеколог, се е во ред, не е најдена никаква инфекција.. значи сите наоди се чисти. А немам редовни сексуални односи да напоменам. Ама имам проблем со цикулацијата т.е. рацете и стапалата ми се ужасно студени и со 3 пара чорапи. Дали би можело да има некаква поврзаност?
Мислам дека тоа нема поврзаност.Јас имам вечито ладни раце и нозе.Можеби ти е од настинка ако си земала антибиотик?Друго незнам што би можело да биде,ако немаш најдено никаква инфекција..
Девојки, веќе 2 недели имам кафеав исцедок, кој е неподнослив. И ми доцни требаше да добијам на 9ти.. немам никакви болки и слично и не знам што е?