Ama ne sum sigurna dali e kandida... strav mi e deka e toa bidejki procitav simptomi sega i... poslednive nekolku dena imam malce povise zgusten iscedok (beloto pranje si go imam otkako imam mens) a i bel e.. dali ima potreba za panika..
мила,нема потреба за паника....незнам колку години имаш ама ако читаш по интернетот ке си најдиш дека имаш све....оди на лекар тој најдобро ке ти каже што е .ке ти препиши терапија и готово не е ништо страшно верувај
Мислам дека не а и многу членки би требало да се согласат со мене. Само ти ќе имаш непријатно чувство на печење и чешање. Можеш да си земеш вагиналетки без рецепт би требало да ти помогнат.
Канестен 3 Не се загрижувај ако е само кандида со вагиналетитите Канестен ќе помине, ама при најмала настинка или антибиотик пак ќе се појави. Ако порано ја имаше секоја 2-3-та жена сега ја имаме скоро сите.
Вака, јас минатата година почнав да мокрам многу често после незаштитени односи. Земав Палин и мокрењето ми се смири. Дури пред три месеци направив микробиолошки брис што покажа гарднерела и уреоплазма. Пиев терапија, флажил, вибрамицин, алмацин и на прегледот минатата недела ми кажаа дека имам многу секрет и најверојатно имам вагинална инфекција. Направив микробиолошки брис меѓутоа резултатите за вагинална инфекција се негативни, ама сум имала инфекција на урина (црп-то ми беше 0,5, пх на урина 5, протеини +, еритроцити во урина 10-12, леукоцити 8-10). Треба да направам и уринокултура, меѓутоа на што може да се должи секретот, можно ли е да немам вагинална инфекција и да го имам? Или да направам повторен микробиолошки брис заради некакви си можни грешки?
Можеби кај секој е различно но и јас имав кандида и прво ставав од кремата канестен и се миев 2 пати дневно бидејќи многу ме чешаше. Кремата беше со моментално дејство. Си зедов после вагиналетки некое време ми помогна, подоцна пак имав чешење но самото ми се смири и еве веќе помина пола година фала богу немам никакво чешање. И препорачувам на феминката да проба прво со кремот.
Чешање и секрет се 2 различни поима. Вагиналети, кремата е само поради чешањето. Види мајката јас до сега од кандида не сум имала чешање (лечев стерилитет и при секое дење на гинеколог јас си носев дома кандида), а за тоа чешање обично даваат нистатин.
Чешање и секрет не се знак на кандида вообичаено? Нешто не сватив изгледа, девојката никаде не спомна дека има секрет ниту пак јас споредував секрет со чешање не знам како ти ме свати.
Девојки, веќе еднаш прашав, но еве веќе пак ми се повторува истото и е неподносливо. Требаше да добијам на 13ти јуни, но ми доцнеше и тогаш 2-3 дена и после третиот ден почнав да добивам кафеав исцедок и го имам до ден денес, веќе 19 дена, во мали количини, но морам да носам влошка постојано. Закажав за преглед во петок, но сакав да побарам мислење и совет од вас.
Моментално сум ден пред овулација и забележав бело, лигаво, густо на гаќите.Неубаво мириса. Дали е нормално или се работи за инфекција? Благодарам
бело прање тоа е нормално пред менструација ако забележиш дека го имаш и по завршувањето на циклусот најверојатно е инфекција
Se izvinuvam za lat. od tel.sum. Devojki.. ciklusot mi zavrshi pred 5dena. Zavchera imav odnos so dechko mi i vo tekot na odnosot zabelezavme deka ima malku krv. Skoro i neprimetno.. kolku da "rasipe feeling " . Znaev deka ciklusot mi e zavrshen..a toa me iznenadi. I samo togas imav krv posle cel den nishto Denes, t.e pred 30tina min. Zabelezav na gakjichkite bela linija ..kako belo pranje..ima nekoj specifichen ostar miris. Cheshanje nema. Bidejki dolgo vreme ne sum vo Skopje ,na ginekol. ke odam koga ke si dojdam doma. Nekoe reshenie?
Дечки мензисот ми заврши пред две недели а пред ден или два на фоалетната забележав кога се бришам бело прање помешано со некоја кафеава боја..а исто овие денови и ми се повраќа и имам дијареа..сум немала однос ..само сум мн под стрес и нервоза и во последните неколку недели мн разголена се возам на мотори ова она.... можно ли е да ми е од настинка или незнам од што прв пат ми се случува вакво нешто исплашена сум :/
Имам премногу бело прање, значи премногу, и има денови кога осекам како ми тече течност и некад некој зеленикав исцедок. Се одмивам со чај од камилица но тоа тогаш за тогањ минива и пак... Бев пред некој ден на систематски од работа и ми рекоа да проверам уринокултуа. Бев вчера па ми рекоа после празникот, во понеделник да одам,. Искрено страв ми е незнам што ке ми кажат. Има ли некоја опасност од тоа што имам бело праче па да двелоо до нешто, па што ми рекоа да проверам уринокултура. Страав ми е многу и сега неможам да чекам до понеделник, се плашааам многу....
Jas imam zabelezano kaj mene deka pred da dobijam menstuacija pred edna nedela imam belo prajne mozebi e i kaj vas taka