Пробај миј се деновиве со камилица (или комбинирано камилица, жалфија и/или ајдучка трева), или со сода бикарбона. Ако пак ти се појавува крв тогаш појди на доктор.
Така предлог само дадов, тоа не е штетно (освен ако немаш алергија на трева). Во случај ако е надворешна инфекција може да помогне, а и убаво ќе се прочисти вагината. Ама ако не помогне ништо од тоа тогаш трк до гинеколог. А на крај краева не мора ништо да правиш од тоа што пишав, можеш само на гинеколог да појдеш.
Odmivanje so topol caj od kamilica,sumlivi tabletki onie sto se rastvoraat,mn caj od brusnica od ovie nema sansi nekoe da ne ti pomogne,probaj prvin so tabletkite da ne e za podrek tie najmn mi pomognaa
ама јас испив цела доза некои антимикотици тие 7 беа и плус едно апче што се пие еднаш, но не ми помогнаа се миев и со камилица и со тоа ништо а со шумливи таблетки и чај од брусница не сум пробала ама ќе пробам фала многу
Toa apce sto se pie ednas ima dejstvo 7 dena,ako ne pomine povtorno se pie,kamilica mi pomogna ama togas za togas ajde probaj so sumlivite i cajot pa pisi,sumlivite teraat na mokrenje kolku poveke mokris tolku poveke ke se procistuvas daj boze da ti pomognat
Денес добив менструација.. мо`но е да не мо`ела да пробие па се "мачела" цела недела или сепак да си проверам јас на гинеколог еднаш сум била ама ме гледаше на ехо, и страв ми е :/
Нема од што да ти е страв. Затоа постојат доктори, ама ете види откако ќе ти заврши дали ќе ти биде подобро или пак ќе има крв. Ако е иста ситуацијата тогаш мора да појдеш, не е ништо срамно ни страшно.
Девојки за бело прање нешто што јас го практикував и многу ми помогна е да ставите кантарион ако имате особено домашен, на улошка или тампон пред спиење а може и преку ден, важно да биде почесто, се тоа така еден месец. Ефтин и природен лек.
Ми се појави овие два дена бело прање откако завршив со антибиотиците зш бев настината се мијам со камилица но купив денес 2 флуконазол за мене и партнерот по една... Ке ги испиеме сабајле но подобро да апстинираме или??
здраво на сите ..лек за хронична и не на време лекувана Gardenella vaginalis и Candida.. ...? фала поздрав
Здраво дали Ви се има случено да земате антибиотици (јас користев АМОКСИКЛАВ) за време на циклус и да имате зголемен секрет? Сега веќе ми заврши еве 2 дена, но имам зголемен секрет, розеникав и густ... дали е од тоа или треба да одам на гинеколог?
Имам жолт исцедок густ и чешање дали знаете што би можело да биде? Мислам дека е габична инфекција се мачкам со канестен ама уште има :/ И сексуално сум активна ако тоа има некаква врска...
јас исто така имам многу зголемен вагинален исцедок бел, но и жолт и густ и многу чешање веќе два канестени и едне нистатин и имав несто друго земено но ништо од тоа не ми помогна ама немам добиено менструација дали треба да одам на гинеколог
Прв пат кога слушнав "бело прање" помислив дека е некое средство за перење алишта. Сега на луѓето кои не знаат што е им го кажувам тоа.
Денска ми е последниот ден од плодните денови.На гаќичките имам лигава течност и малку крв. Дали е нормално или се работа за инфекцијата?
Неколку дена вејке обемно ми тече бело прање Дали некој имал ваков сличен проблем дали знае до што може да биде ?
Kolku obemno i kolku se tie nekolku dena? Mozhebi si nastinala na promenlivovo vreme. I mene mi teche vekje tret den ama plus i nos mi teche po malku, taka da, znam deka e nastinka, i porano mi se sluchuvalo.