Ne mora da gi imash voobichaenite simptomi na nastinka kako zatnat nos ili temperatura za da bidesh nastinata. Ako iscedokot ti e prodzirno-bel i nema netipichen miris ne e nishto seriozno. Doma mozhesh da piesh chaevi, da se odmivash so kamilica (duri i da stoish nad parea). Ako mislish deka teche preobilno i se zgusnuva, togash poseti lekar.
Девојки, ве молам за мислење. Уште пред неколку месеци ми се појави исцедок, проѕирен со нешто кафеаво внатре. Кога прв пат ми се случи, јас бев во плодни денови, па помислив дека е можно од тоа, овулација и слично. Следните неколку месеци немав ништо. Но пред некое време пак ми се појави, некогаш кога бев во овулација, но некогаш забележав и кога ми е премногу ладно. Еве на пример денес ми се случи истото, а сум во плодни денови пак. Исцедокот е најчесто проѕирен како што кажав, со нешто кафеавко внатре, или во ретки случаеви и многу светло кафеав. Нема миризба, чешање, такви работи, ништо, само исцедокот кој се јавува од време на време. На гинеколог не сум била сеуште, ја прашав само матичната, таа рече најверојатно од овулацијата било. Ви се случувало ли на вас ова? Можно ли е да е некоја инфекција? Исто така да напоменам, имав и уринарна инфекција, што претпоставувам дека не е поврзано нешто со ова, но ете да си кажам за секој случај. Благодарам однапред.
Имам болки во долниот дел од стомакот и имам жолто-зелен исцедок Како да го спречам тоа? Веќе 3-ти месец ми се повторува после мензис
Ќе го спречиш така што ќе одиш на гинеколог да ти земат микробиолошки брис, па со антибиограмот ќе видат што инфекција имаш и ќе ти дадат антибиотик на којшто ти е осетлива инфекцијата.
Здраво, немам мн време за читање коментари а можда ќе се најде нешто.. Бело прање што го викаме го имам од ко знам за мене, е сега некогаш е погусто и има чудна миризба а тоа и ме иритира и ме заплашува.. Мајка ми вели дека е од настинка, а на гнеколог не сум појдена скоро... помош, чаре?! фала
Па чуден што знам, нападен ама не на нечистотија некако како пред циклус кога иде ама е константно и пред и по и секогаш..
Ми треба помош. многу редовно имам бело прање не знам зашто пред еден до два месеца после меструален циклус имав грутки но ги снема после една до две недели после тоа имам многу редовно бело прање скоро секој ден и неколку пати во денот сепак знам дека треба да се отиде на гинеколог. За да ми помогнат за ова. Ама да немате нешто на ум што би било ова или слично
Здраво, веќе неколку месеци имам еден проблем. После односи со дечко ми на кондомот секогаш има бел густ секрет ,меѓутоа без мирис. Бев на лекар и не ми најдоа никаква инфекција. Но последниве неколку денови многу ме чешаше вагината и ми се појави црвенило . Па ставав кантарионово масло и ми помина. Вчера пак на кондомот имаше таков бел секрет ,ама непријатно мирисаше. Дали некоја од вас имала ваков проблем и би можела да ми објасни за што се работи и дали може да се излечи со природни лекови ?
Здраво. Дали за време на сексуалниот однос користејќи кондом те чеша,пече, имаш болка, црвенило? Јас имав проблем со кондомите излегува дека сум алергична на латекс пошто порачавме кондоми latex free и немам никави проблеми сега, но додека да го откријам тоа си имав големи маки, црвенило,чешање,болка,секрет, и оток! Кажувам нешто од свое искуство. Поздрав
За време на однос немам болка ,не ме пече,се е нормално.. Само после односот има многу бел секрет и последниот пат ужасно мирисаше. Можеби и јас сум алергична на латекс . Не знам, ке пробаме кондоми без латекс ,па да видам што ќе биде. Мене ми е страв да не имам некоја вагинална инфекција
Непријатниот мирис укажува на бактериска инфекција, најдобро е да посетиш гинеколог, тешко дека само од себе ќе ти помине. Друго, непријатниот мирис може да го одврати дечкоти од желбата за секс или тоа да го прави механички без предигра и орален што никако не е добро за тебе. Најдобро е тоа што побргу да го средиш за да не трпи врската а маж кој не е задоволен од својата партнерка тој сигурно ќе побара утеха на друго место. Ок е да ти каже дека се е во ред, дека не му смета тоа, но му смета и те како.
Да така ее . Страв ми е да не ме откачи заради ова ,ако се случи уште еднаш. Јас деновиве не приметувам лош мирис ама пак морам да закажам на гинеколог и да се проверам .
Здраво феминки. Убаво ги прочитав сите постови но сепак не можам да дојдам до заклучок дали ја имам таканаречената кандидијаза или можеби друга инфекција. Имам многу бел густ исцедок кој е без мирис и тоа само во внатрешноста на вагината односно во отворот а на самата површина не е видливо ништо. Притоа немам чешање печење болка или слично. Ве молам за одговор и ви благодарам однапред.