Може си во плодни денови. Не мора да значи дека е кандида. Сепак иди на гинеколог , еден брис , не е страшно Чим неаш чешање и миризба не би требало .
Сум во плодни денови и јас помислив тоа да не е причинителот но досега не сум приметила вакво нешто па затоа малку се засекирав. Фала ти на одговорот
Здраво Кафеав исцедок додека спијам,имам сексуален однос,пред и после циклус веке се месеци На гинеколог правев испитување немаше ништо лошо се беше океј Чуството не е пријатно не се издржува Ви благодатам однапред
Devojki, pred se se izvinuvam za latinicata, od telefon sum. Vekje tri dena primetuvam deka dodeka se dvizam osekjam kako mi teci nesto i zavcera na gakjite primetiv kako kafeav iscedok ko so krv, a pak sinokja zabelezav gust iscedok so neprijaten miris, nekako ligav...I denes otkako se izmiv so kamilica pak imase gust ama ovojpat bel iscedok...Vo plodni denovi sum, pred nekoe vreme taka dodeka bev vo plodni denovi imav krv po nekoja damka i brv kaj maticniot ginekolog i mi rece deka poradi toa sto mi bile plodni denovi se slucuvalo taka...E sega malku mi e cudno, sepak ima neprijaten miria pa sakam da prasam dali na nekoja od vas i se slucilo istoto, dali se raboti za nekakva infekcija...?
Непријатен миризба на вагинален секрет упатува на некаква инфекција дали трихомонијаза или бактериска вагиноза но најдобро што е причинител може да се утврди преку брис. Нели си загрижена побарај си второ мислење кај друг гинеколог ако овој те откачува со тоа дека е нормална појава. Нормална појава е. Ако си употребувала некакви антибиотици, гелови за туширање може ти е променета нормална влажност на вагина и затоа ти се јавува исцедок. Кога вагинален исцедок има непријатен мириз и поинаква боја тогаш е време за посета на гинеколог.
@d.Darla, тогаш нема да губиш време и ќе одиш под итно на гинеколог! Кандида сигурно не е така да не пробувај на своја рака да се лечиш со вагиналети и чај од камилица, веројатно ќе мора антибиотици да пиеш. Зелен исцедок е карактеристичен за трихомонијаза така да не го одложувај одењето на лекар.
Zdravo na site. Imam eden problem koj me zagrizuva. Eve veke 3-4 dena na vaginata mi se pojavi crvenilo cheshanje i przenje pri mokrenje, pritoa bojata i gustinata na beloto pranje e promeneta. Sega e svetlo zeleno nakaj zolto a gustinata e nz kako da objasnam no vo vid na kiselo mleko . Znachi i potechno i so grutchina. Planiram da posetam ginekolog no nekoj sovet od vas ili pretpostavka za sho se raboti?
имав непријатен мирис од вагината. Отидов на гинеколог и ми кажа дека имам зелен секрет. Ми даде свеќички MYCORIL 500 ми кажа доколку имам проблем да се појавам пак ќе дала таблети за мене и партнерот. Правев ПАП но резултати по еден месец. Ме интересира Дали некоја е имала зелен секрет? Проблемот е што кога кажав на дечко ми, ми вели мене не ме рачунај да пијам такви лекови. Помоош!?
^ Доколку инфекцијата не се повлечи од вагинолетките тогаш ќе мора со партнерот да пиете апчиња во комбинација со вагинолетки. Пр.флажил 5 апчиња наеднаш се пијат а вагинолетките паковање се ставаат сите-исклучок само додека трае менструалниот циклус.Не смее алкохол да се конзумира и односи исклучиво со презерватив.Ова со флажилот не е универзално, го ставив само како објаснување. Д-р ќе си одреди тип на инфекција преку микробиолошки брисеви и ќе даде соодветна терапија. Мора и партнерот да ја зема терапијата во спротивно ќе си ја пренесувате еден на друг. Објасни му убаво на дечкото колку е важна соработка или стави си вето на с..па тој нека си одлучи дали ќе биди неандерталец или современ,едуциран млад човек.
Vaka poso sum nova i nz vo koja tema konkretno da go pisham mojot problem ke go pisam ovde. Veke podolgo vreme imame pecenje vo predelot na vaginata potocno na samiot otvor. Pravev ispituvanje na mokraca se bese okej nisto ne mi najdoa potoa pravev mikrobiloshki brisevi mi bese najdena klebsiela bakterija piev 10 dena terapija cefiixim antibiotik i probiotik laktogyn megutoa primetiv deka ne mi pomagaat seuste mi ostana pecenjeto. Posle terapijata pravev povtorno bris kade sto rezultatite bea okej bakterijata ja nema poveke, a pecenjeto mi ostana. Da napomenam deka pranjeto mi e zelenkasto i ginekolot povtorno mi dade upat za ispituvanje na mokraca, dodeka pa pap testot go cekam mesec i pol i seuste ne e gotov. Ako imal nekoj vakvo iskustvo neka mi vrati so bi mozelo da bide i kakvo ispituvanje da pobaram za pobrzo da se sredi. I mojata doktorka bese zacudena od rezultatot a samata primeti deka pri zemanje na bris mene seuste me bolese i edvaj izdrzav.
3.5 години се лечев од ешерихија, никако не можев да ја искоренам. Пробај исклучиво здрава храна, пржено, многу мрсно, бели пецива, печурки, благо и јогурт никако! Внесувај многу овошје и зеленчук. Исто и од мед ми се враќа. Ми помогнаа едни таблети од Зегин, моно-шеќери на природна база се, бактериите ги јадат, се здебелуваат и ги исфрлаш преку мокрачата (пакувањето им е бело со тегет-портокалова етикета). Исто, многу е битна интимната хигиена, земам сапун без мирис и боја од Депилеве позади Зебра трговскиот, друго ништо не ми помага. Неколку месеци сум чиста, ама по голем стрес, летен одмор, или многу благо, пак ми се враќа.
Zdravo ja imam eden problem pa sakam mislenje. Seksualno sum aktivna so deckoto. bevme na odmor imavme i dobiv menstruacija i togas nemavme toj period. Se vrativme od odmir denta i jas nemav voopsto dobieno i imavme seks no nekako mi bese strav da ne ostanalo nesto od spermata bidejki svrsi nadvor no pred da prodolzime ne se izbrisa partnerot i si prodolzivme, mene nekako me fati otposle strav i ispiv apce za den potoa neli sto e. Se bese okej i po dva dena imav krv pak kako dobieno i toa si traese deset dena skoro. Eden cel den nemav dobieno i utre denta pak po malce se pojavuva tri dena taka. Nemav den ipol i pak mi se pojavi ama pretposledniot pat i sega poslrdniot pat ne e crvena krv tuku temno kafeava crna takva nekako. Pa dali na nekoj mu se ima vakvo nesto sluceno i dali znaete mozebi mislenje da mi kazete. I sekako da mi dadete nekoj sovet za ginekolog koj maticen da odberam za da otidam da proveram sto e rabotata. Vi blagodaram mnogu.
Devojki denes mi e den na ovulacija a imam uste 14 dena do slednaata menstruacija, imam dva dena kafeavo zolt iscedok a denes imam obilen crveno kafeav skoro kako krv iscedok a bolki moze da kazam deka nemam.... Dali e.mn opasno feminki i za sto bi mozelo da se raboti, dokolkuu ima nekojj slucajno vakov problem ili znaete sto bi mozelo da bide ve molam pomagajte
Здраво девојки! Овде сум нова. Сакав да прочитам мислење од вас.. Бев на гинеколог пред некое време и ми кажа дека имам инфекција демек ништо страшно. А бев пратена од матична затоа што нонстоп се жалев на болки во долниот дел од стомакот. Имав и ешерихија, кандида и крв во мокрачата. Едвај некако се скроти али се појавува кога ќе ми ослабне имунитетот. Како и да е гинекологот ми даде вагиналети (неможам точно да се сетам на името), 6 беа и баш на последните две добив али у упатството пишуваше да не се прекинува терапијата. Арно ама после вагиналетите почна секретот да ми смрди ужасно. Значи срам ми е сега али неможам ни сама да се поднесам. Секако станав скроз сексуално неактивна поради тоа. Сега собирам храброст да отидам на гинеколог ама во меѓувреме некој ако има некој совет да ми даде, дали се има случено на некој. Иначе ептен водам ред околу хигиената и многу се нервирам зошто вака ми се случи.. Ќе бидам благодарна доколку некој ми каже дали ова навестува на нешто многу сериозно
Веќе неколку месеци имам секрет што ми се појавува постојано без разлика кој ден ми е, инаку при овулација е пообилен. Бојата му варира од бела до темно жолтеникава, a има и непријатен мирис, како квасец. Повремено ми предизвикува и чешање. Има ли потреба да отидам на гинеколог и ако одам како би изгледал прегледот за вакво нешто? До сега само еднаш сум била и ми правеше надворешно ехо на јајници. Инаку до сега не сум имала односи.