Zdravo devojki .. imam sekret vejke cela nedela .. mirisa uzasno nemozam ni odnos da imam so dm .. denes pred malku koga mokrev i koga se izbrisav imav crveno rozovo potocno .. imala li nekoja vaka i sto da pravam
Здраво. Имам 15 години и сум сексуално активна. Пред две недели почна да ми се појавува прво бел исцедок па после жолт и едно време престана на три-четири дена и сега пак жолт исцедок. Имам и некое силно чувство при и после мочање и помалку, не секогаш ама ме чеша доле. Бев на приватен гинеколог и одбија да ме прегледаат затоа што сум без родител. Со родител не можам да одам ке може некој да ми каже некој гинеколог приватен што прима малолетни? Без осудувања само, не знаете што се случува во туѓ живот за да судите, само помош барам. И кажете ми дали би ми помогнале тие улошките секојдневни во аптека 150 ден што се што биле лековити. Фала ви однапред.
Нема гинеколог што ќе те прегледа без присуство на родител. Не земај влошки без препорака од гинеколог. Користиш ли заштита? Без заштита се зголемува ризикот од инфекции.
Не користиме затоа што година и пол идеме А нешто вака некој домашен лек? Имунитетот многу ми е паднат и гнојна ангина имам може до имунитетот нешто да ми е?
Мене ми изгледа ко да имаш инфекција со квасница.Би ти препорачала флуконазол,нистатин,канестен,миконзаол. Ама консултирај се со лекар или прашај во аптека можеби ќе ти биди од помош ако веќе не сакаш да одиш на лекар со мајка ти, а мораш
Флуконазол се без рецепт.Се пие една капсула мислам толку е во пакетчето само една и дејството е 7 дена после 7 дена се зема пак.45 денари е капсулата. Камилица секој ден,јади овошје покачи го имунитетот и купи ова што ти кажав.Јас имав кандида и вака ја излечив.
И да не се со рецепт, малолетна е. Ќе и треба лист на кој ќе го пишува името на апчињата и ќе има печат од лекарот.
Кај и да појдам не даваат ништо на малолетни. Ма и на полнолетни без рецепт од лекар. Можеби се плашат од одговорност.
Можно е. Затоа треба да испиташ брисеви. А тие инфекции се пренесуваат преку незаштитени сексуални односи. Обавезно заштита.