1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вагинален секрет

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja8, 3 јануари 2010.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    2.153
    Женски, бледо зеленикав секрет (без чешање или некоја поголема иритација), од што може да е? За 8 дена треба да ми дојде, ама понекогаш го има , понекогаш не...

2. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    2.557
    Мукоплазма, уреоплазма... Сексуално преносливи, треба да направиш вагинални брисеви за да се види што е точно

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Здраво на сите. Дали некоја од вас имала густ розев исцедок пред менструација.Вчера вечер на бришење имав бледо розево на хартија си ставив влошка, а сабајле само малку густ розев исцедок... некако паника ме фаќа. Менструација треба да добијам за една недела ..

4. Demon4e

Demon4e Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    90
    Zdravo na site. Dali vi se slucilo da imate vaginalen iscedok so prilicno neprijatna mirizba na kiselo mleko i od sto moze da e toa?

5. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    здраво,
    минатиот месец (исто и сега) ми се појави бел секрет течен. се третирав со камилица и канестен бидејки имав и мало чешање (и тоа баш после депилација, знаев дека кожата ми е мн сува), се напив и флуконазок како преврнтива и јас и дечко ми. еве месецов повторно ми се појави без мирис без црвенило и чешање. само после мокрење имам на тоалетата. во плодни денови сум моментално па сакав да прашам дали има нешто врска тоа. и да правев брисеви нема ништо.

6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    21.292
    Oткако знам за себе сум имала проблеми со белото прање.
    Никогаш не ми стварало чешање, пецкање или вакви симптоми, али имало лош мирис. Знаете она реодвно се одмивате и менувате долен веш, али не мириса баш пријатно. Имам два пати одено на гинеколог али ништо не ми е дијагностицирано, чисто само нормална појава.
    Иначе секретот е густ како мрсул и е блед, прозирен. Овој период бидејки треба за околу една недела да ми дојде менс, е засилен, али сепак ако не секој ден, повеќе од половина месец го имам и некогаш дури и си велам да почнам секојдневни влошки да користам бидејки лом ги правам гаќите.
    Што ми предложувате?
    Не сум сексуално активна иначе.

7. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    44.835
    Малку е збунувачки како се ти е во ред а сепак цело време имаш секрет кој мириса. Што користиш за хигиена на интима? Јас би ти го препорачала Jessa гелот за измивање, одличен е, го има во ДМ.
    Друго не би знаела, измивање секој ден обавезно. Секојдневни гледај да не користиш ако можеш, подобро менувај долна облека почесто, и нека биде само памучна.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  8. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    21.292
    Во тоа е можеби и проблемот, не користам никакви препарати. Единствено два/три пати дневно со топла вода, а некогаш и со камилица.
    Всадено ми е од мајка ми дека доволно е вода и така и ми останало. Каков е тој гел, како се користи, цена? Можеби и ќе го пробам. Друг проблем освен миризбата немам.

Исто така гледам да избегнувам секојдневни, али кога се правиш лом скоро секој ден и не е баш сеедно.:emo:

9. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    44.835
    Е вака изгледа. Овој е Extra sensitive, а има и со жолто капаче, тој е со камилица. Јас го користам овој од сликата повеќе од една година, и многу ми одговара, додека од други гелови имам реакции веднаш.
    Во ДМ го има, околу 100 и нешто денари е, го користиш исто како гел за туширање, само на интимата :lol: Има малку медицински мирис, само да знаеш, и има одличен состав ако нешто ти значи.
    Можеш да пробаш, ништо не губиш :) Само не го користи повеќе од еднаш дневно, и премногу не е добро :D Еднаш со него, другите пати само со вода ако мислиш дека има потреба и тоа е. Се надевам ќе ти помогне:hug:

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    И доста важно кај мене се покажа пеглање на долната облека. Исто внимавај каква тоалетна хартија користиш. Доволно е два пати на ден измивање, еднаш можеш со гел а потоа само со вода или камилица. :)

11. Lili.S

Lili.S Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki .. mi teci mnogu belo pranje, nema nekoj mnogu jak miris no mnogu mi teci, citav ovde na formuov so kamilica na sekojdnevna da stavis.. moze li nekoj podetalno da mi kaze kako go pravite toa, fala odnapred :)

На Danyy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Симонбомбон

Симонбомбон Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    104
    ЗДРАВО ДЕВОЈКИ ИМАМ МАЛ ПРОБЛЕМ ЗА МЕНЕ НЕПОЗНАТ И МНОГУ СУМ ИСПЛАШЕНА. ИМА УШТЕ 11 ДЕНОВИ ДО ДОАЃАЊЕТО НА МЕНСТРУАЦИЈА,НО КОГА БЕВ ВО ТОАЛЕТ ДЕНЕС И КОГА СЕ ИЗБРИШАВ НА ХАРТИЈАТА ИМАШЕ БЛЕДО РОЗЕВКАСТО, ПОДОЦНА БЕВ ПАК НЕМАШЕ НИШТО, ПА ПОТОА ПАК ИМАШЕ И ИСТО ТАКА ИМАМ БЛАГИ БОЛКИ ВО ДОЛНИОТ ДЕЛ ОД СТОМАКОТ И ПОЛОВИНАТА НЕ ЗНАМ ШТО Е ТОА, ВЕ МОЛАМ ЗА ОДГОВОР ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД, СЕ ИЗВИНУВАМ ЗА ДОЛГИОТ ПОСТ

На Totce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ти дошло.

На Симонбомбон му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    44.835
    Можеби ти се плодни денови. Сосема нормална појава е да прокрваруваш малку бледо. :)

На Симонбомбон му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    да не имаше незаштитени односи?

16. Симонбомбон

Симонбомбон Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    104
    Да јас имам долга врска и ретко користиме заштита, па и скоро никогаш од што е ретко

17. Totce

Totce Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki . Sakam da ve prasam za iskustva.
    Dali kaj nekoja od vas dosega i se ima pojaveno kafeavi ( nekoja boja pomegu kafeava i crvena) sitni parcinja vo icedokot ??? Toa mi se sluci pred nekoj den i tolku, a denes primetiv kako promena na bojata na iscedokot, nekoja nedefinarana boja pomegu bela i rozeva i nekoi tegobi vo polovinata i jajnicite , nekoja minimalna bolka ( kako pred da dobies).
    Imeno pred okolu eden mesec, imav neprijatno cesanje i mat. ginekolog mi dade vaginaleti, po cija upotreba prekina cesanjeto. Potoa se pojavi crvenilo okolu vaginata i zezenje i so dve tri mackanja so canesten krem( na svoja raka) se povlece.
    Slednata menstruacija bi trebalo da bide na 2 dekemvri. Utre planiram da odam na ginekolog no ve molam za iskustva, navistina mi e strav od bolesti, imam paranoja :)
    Izvinete na dolgiot post no navistina sum isplasena.

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.660
    Допаѓања:
    22.930
    Можи да ти е овулација, ако одиш на гинеколог нека ти земи брисеви од вагина 4 се, така е најдобро за да си бидеш мирна.

На Totce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Totce

Totce Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Бев на гинеколог и ми кажа дека ми бил не плоден месец и поради тоа се случувало сето ова.
    А какви се тие брисеви, што се испитува со нив ?? :)

20. Martins78

Martins78 Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki. Me interesira dali nekoja od vas imala slicen problem. Jas dolgo vreme imam iscedok nekogas e zoltenikav nekogas e mlecno bel, e sega nekogas mi tece premnogu duri go osekjam, a nekogas mnogu malce imam. Ima nekoja cudna mirizba, no nisto ne osekjam cesanje pecenje itn.. nemam nikakvi posledici od toa.. Me interesira vase mislenje