Праша за последици девојчето и да ако не се третира може да се доведе до појава на потешки инфекции. Јас не и дијагностицирав ХИВ, туку и одговорив за последиците и јасно напишав дека е во ред штом се лекува.
Ниедна бактерија не може да предизвикува вирус.Тие се две различни патогени агенси и предизвикуваат различни болести.Ова не е тема на аргументи и мислење,научни факти се
Точно но ако не се третира навремено може да се развијат и потешки инфекции тоа е последицата за која праша девојчето.
Нема повеќе да го равлекувам муабетот,игнорираш за тоа што те цитирав.Не ти зборувам за третманот(а и за тоа има лекари),него за контраверзните и неточните информации кои ги пишуваше кои потенцијално може да ја плашат девојката и да имаат негативно психолошко влијаније.ХИВ муабетот не се пишува туку така.Единствениот совет кој може да се даде е да се тестираат двете партнери и да користат заштита,а тоа важи за сите луѓе кои имаат сексуални односи.Добра ноќ
@Liu прво трихомонасот не е бактерија, протозоа е. Второ, трихомонасот не може да се претвори магично во вирус. Како што ти кажаа претходно, трихомонасот најверојатно зголемува ризик за инфицирање со ХИВ ама ако вирусот се пренесе по на пример сексуален пат, а не од нигде никаде да стане трихомонасот вирус.
Дали ако има некоја инфекција пап тестот ќе покаже индикации па потоа да се испитува преку брисеви или може папот да е чист а да има инфекција?
Здраво девојки пред 10 дена ми заврши менструацијата и сега тие 2-3дена на делото прање имам и линија крв до сега такво нешто не ми се случило дали знаете од што може да е?
Воопшто не си информирана. Инфекцијата се лечи ама малку подолго, трохомонас се пренесува по сексуален пат ама и преку нешто друго, а најчесто ја препишуваат на секс. Редовни прегледи, соодветни вагиналети и витамини. Многу се важни витамините,ќе се излечи постепено. После терапијата е пожелен уште еден пап.
Здраво Имам бел не толку густ вагинален секрет, но сега некако во големи количини. Да бидам поконкретна гаќите ми се мократ и немам осетено некој лош мирис. Овие неколку дена имам мали кратки болки на десната страна и неколку пати така силна болка во десната страна што трае 2 секунди. Дали има некоја слично искуство. Фала многу.
Завршив со терапијата и моментално имам менстуација, но веќе имам закажано за ПАП тест наредната недела. Сигурна сум дека не е пренесена преку сексуален пат
За секретот ,мене на гинеколог ми дадоа вагинални таблети. Меѓутоа од време на време пак имам поголема количина на секрет,прочитав дека тоа има врска со нездравиот начин на живот и исхраната. Сепак има и периоди , на пр. пред да ти дојде менс. што е нормално да има зголемено количество на вагинален исцедок. За болките ,можда си во овулација или пред менструација. Ако мислиш дека може да е нешто сериозно, посети гинеколог. Поздрав и секое добро
Фала многу, во понеделник ќе идам на гинеколог но се плашам да не ми е слепо црево дека десно ме стргнува на моменти
Јас сакав да ве прашам дали кога ставате вагиналети сте приметиле чуден мирис на улошката кога истекува? Прв пат користам вагиналети, земав едни од кантарион на галафарм и приметувам дека има некој мирис, дали е тоа нормално?
Јас ги имам користено тие и мене исто ми се случи. Разговарав со гинекологот и ми кажа дека мирисот бил од кантарионот, така да нема место за паника.
Здраво женски! Не знам дали ја има темава но сум неискусна и ме интересира дали т.н. бело прање е нормално и ако не е како може да се намали? Имам 17 год и не би сакала да посетам гинеколог. Ви благодарам.