Од како ке завршам и со двете врсти на апчиња веднаш се оди на контрола или се чека повторно да ти дојди и помине за да одиш или јас сум погрешно разбрала
Денес сум во овулација. Се чувстувам напнато и ми се плаче , имам некои болки во долниот дел од стомакот, имам кафеав исцедок па морам да ставам влошка. Баш е темно кафеав. Дали знаете штом би можело да биде?
@Ajla11 да откако ке завршиш со терапијата можеш да одиш веднаш на контрола само докторите препорачуваат да не биде денес го ставив последната вагинална утре на контрола тие советуваат да помине бар 5 до 6 дена од последната вагинална заради веродостојност на испитувањето. Позз и убав ден Девојки за совет како би направиле примав вагинални ги завршив и се разбира контрола без односи додека трае терапијата тоа јасно и откако завршив да поминат бар 5 до 6 денови ама бев свесна дека во тие денови ке ми започне циклусот не поминаа ни 5 дена на 3 ден од завршетокот со терапијата започна циклусот и ајде ке заврши за 5 дена и таман на контрола па државниот празник и нема контрола и сега сум во дилема дали да имаме односи со партнерот или да го исчекам понеделник? Како би постапиле? Благодарам однапред. Поздрав. Убав ден
Zdravo devojki ,mozebi temava ne e za tuka no vekje dva dena cekam odgovor i nikako da dobijam Mi docni vekje 7 dena a koga mi docnese 2 dena imav odnos so decko mi i za prv pat bez kondom ... Toj svrsi nadvor no sepak mi e strav . Vecra napraviv test za bremenost no bese negativen... Dali ima sansi da sum bremena i od sto moze da bide ova ?
Здраво женски. Пред менструација сум и имам малку жолто зелено секрет. Немам никакво чешање или други знаци на инфекција. Можно ли е исцедокот да е бидејќи треба да имам менструација?
Жолто-зелен изцедок не ме асоцира на добивање, повеќе на некоја инфекција. За жал не е само кандида инфекција и има многу кои не се манифестираат со јадеж туку се приметуваат преку исцедокот. Обрни внимание на мирисот, убаво би било брис да си направиш
Наредниот месец треба да правам ПАП тест, но исцедокот исчезна. Имав само еден ден и тоа беше многу малку.
Zdravo zenski Dali nekoja od vas e imala slicen problem kako mene?. Elem, prethodnite nekolku mesece za vreme na ovulacija t.e na plodni denovi mi se pojavuvase kafeav iscedok koj za 3 4 dena pominuvase. Posledniov mesec isto za vreme na ovulacija(dve nedeli pred dobivanje) eve veke 5 dena imam kafeav iscedok,koj nema namera da prestane, ne e obilen ama go ima,prosleden so blaga bolka vo jajnici i polovina . Dali nekoja od vas znae sto e prob ?? Na ginekolog mozam da otidam duri za dve nedeli,bidejki dum vo stranstvo.Ve molam za sovet,ako nekoja od vad znae.
Јас многу често за време на овулација имам кафеав исцедок, но тоа е нормално бидејќи јајце клетката не се оплодила. Се консултирав со мојот гинеколог и истото ми го кажа.
Јас лани кога имав кандида имав таков исцедок, ко лигав (на мрсул личеше само кафеав) а немав никакви други симптоми.
candy.cane имав и јас кандида пред околу 4 месеца,но со терапија сите симптоми ги снема. Дали е возможно овој исцедок да е знак дека таа се вратила?! Симптоми на кандида(чешање и слично немам). Како го реши ти ваквиот проблем ?
На гин. бев и ми кажа да се напијам апчр едно (не памтам име) така се пие, само еднаш. Апчево инаку како капсула сино со розево. Можно е и со канестен да се мачкав.
Feminki moi dragi, Otsekogas imam neredovna menstruacija. Periodicno mi se normalira i potoa pak maki macam. Prethodniot mesec dobiv nekolku dena porano i imav samo 2-3 dena malku. Nekni dobiv na datata no mnogu malku i eve sega veke nemam. Dali e mozno da se raboti za nesto seriozno?? Zagrizena sum mnogu
Здраво Последнава недела имам пело прање ама не е бело малку жолтеникаво. Досега сум немала односи Некој совет ако може што би можело да биде . Дали чај од брусница може да ми помогне
Најубаво е да се консултираш со некој гинеколог. Нема да ти прави вагинален преглед, може само површински брис да ти земе. Нема ништо да осетиш.
Оди на гинеколог, доколку сите прегледи ти се во ред ќе ти препише хормонска терапија за да ти се регулира циклусот.