Здраво на сите и ве молам некој ако имал слична ситуација за помош Кога имам добиено и ако се напијам една чаша вино (или што било алкохол) менструацијата ми се прекинува, разговарав со повеќе другарки кај сите повеќе им тече при пиење. Претпоследен пат кога имав незнам кај бев ама при крај ми беше циклусот и се напив една чашав и ми престана, последниот пат имав само еден ден добиено и бев на девојачка и повторно нормолано испив некоја чаша и ми престана .. сега после 2 недели имам кафеав исцедок ... што тоа значи ???/ а и стомакот привремено ме боли знам дека нее е во ред да го прекинувам циклуост ,за следен пат повеќе ќе внимавам но што е сега со кафеавово
За време нс плодни денови дали ви се има случено првин кафено на гаќите и после да прокрварите? Прееска како да испадна цела топка од мене додека бев вц. Инаку уште 2 недели ќе добијам
Ova Kako Jas da sum go pisuvala, I Mene mi SE slucuva istoto, SE prasuvam I Jas Sto e I zosto mi SE slucuva. Mi SE ima slucuvano I porano, koga Ja prasuvav pokojnata mi maticna mi kaza deka mi pagjale hormonite, NE mi doobjasni nisto, no seuste NE mi e kasno Sto SE mi SE slucuva. Ako nekoj e pozapoznaen neka spodeli.
Здраво девојки! Имам 17 години и имам проблем со менструацијата. Минатата менструација ми дојде 5 дена порано (тоа беше пред една недела) и денес на гаќичките забележав темно-жолт исцедок, но подоцна тој исцедок се претвори во розев вагинален секрет. Секретот станува сѐ поцрвен и ме фаќа паника. Инаку не сум сексуално активна. Ако некој има ваков проблем ве молам да ми помогне.
Kafeav bled iscedok imav denes, a za nedela vreme treba ciklus da odbijam. Inaku imam imano odnosi. Dali e okej toa da se slucuva?
Тој кафеав блед исцедок значи дека ќе добиеш порано менструација најверојатно за ден или два најдоцна бидејќи менструацијата некогаш може да дојде порано или подоцна поради стрес,промена на клима или употреба на некои лекови.Мислам дека нема место за паника,ќе добиеш порано менструација,индивидуално си е тоа,не се секирај.Ако нешто се сомневаш тогаш оди на гинеколог откако ќе ти заврши менструацијата,но јас мислам дека сепак се е во ред и дека ќе добиеш набргу порано менструација.
Zdravo sakam da ve prasam imam bel iscedok nema ni miris ni cesanje ni pecenje ni nisto..samo toa istekuva na gakjickite. Sto bi mozelo da e? Nekoja infekcija nesto ili e nesto normalno? P.s. izvinete za latinicava, od tel sum :/
Јас имам таков исцедок, без мирис и не е густ за време на овулација. Ден, два, потоа прекинува. Види кој ден ти е од циклус, може е тоа. Мислам немаш причина за грижа.
Што значи безбоен вагинален секрет без мирис ? Дали е нешто сериозно? не сум имала односи скоро дали ви се има случено некогаш? Мене до сега 2 пати ми се има случено и имам забележано дека ми се јавува во стресен период кога сум нервозна, ама чуден ми е па си реков да прашам овде (ке го прашам и геникологот) .
Девојки имам еден проблем. Имав кандида пред две недели,но само што купив вагиналетки и само што ја ставив првата, утредента добив.По добиеното ми ја снема ,но подоцна приметив повторно бели парчиња,ама немав ниту чешање ниту печење и ставав на влошка јогурт. Имав нормално односи со дечко ми и последниов пат имавме незаштитен однос,и осетив како да ми ја потегна кожичката бидејки бев сува,тоа се случи пред 5 дена од тогаш имам печење на вагината и болки и печење при мокрење дури и ми се појавија доле на три различни места црвени како брунчиња се и ме чешаат а истовремено и болат малку... Дали знаете што значи тоа?
Значи не си ја продолжила терапијата и си имала незаштитен однос и уште повеќе си ја влошила состојбата. Најдобро е да посетиш гинеколог ради брунчињата, а пожелно е и партнерот да оди.
Zdravo na site. Sakam da ve prasam, imam 20godini, sum nemala odnosi do sega. Za 8 dena treba da mi dojde mens, momentalno imame belo pranje so svetlo zoltenikava boja koj nekogas znae da bide i malce gust. Mislam deka predizvikuva cesanje na intimniot del. Sakam da ve prasam za mislenje shto bi mozelo da bide. Da napomena do sega sum nemala vakov slucaj ova e poslednite denovi. Pozdrav
Здраво девојки сексуално сум активна и имам односи без заштита меѓутоа со партнерот 3 години внимаваме и фала му на господ до сега немало ништо. Но денес ми се случи чудна работа. Менструалниот циклус ми заврши на 5 јануари, денес кога бев во вц се избришав и имам кафеав исцедок кој ме зачуди премногу, прв пат ми се јавува вакво нешто.Па да прашам дали е поради овулација ( иако никогаш претходно сум немала) или можеби станува збот за бременост. (Односи имаме во неделата еднаш)
Од кога ми заврши добиеното (пред 5-6 дена) не престанува да ми тече секрет, без боја и многу редок, како вода. Нема ни мирис.. Немам ни чешање, ништо. Не знам дали да одам на гинеколог веќе преку глава ми е од лекари... Мислење што може да биде?