Да. Само уште не сфаќам зошто се плашиш од бременост? Може свршил, па сега дебелото црево ќе ти го оплоди
Девојче си почнала со сексуални односи, а не знаеш каде треба да ти сврши за да останеш бремена. Имаш 17години и интернет, едуцирај се малку. А што има врска крвта, овулацијата и бременоста? Не разбрав
Женски здраво. Пред 10 тина дена имав многу чешање и исцедок, земав вагиналети Канестен и вториот ден од терапијата добив, па ја прекинав, и од кога ми заврши ја ставив третата. Поминаа два дена од тогаш и немав ништо, и еве вечерва гледам пак исцедок, како густ млечно бел, а немам никакво чешање. Дали не е долечено или?? Што да правам дали да земам пак Канестен
Zdr bi sakala da ve prasam jas ima 18god no imamslab imunitet vo odnos na zenskoto zdravje vaginalno pa me interesira dali ima nekoj od vas koristeno nekoj apcinja ili vagitori za imunitetot na vaginata da se zajakne i kako ste zadovolni bidejki nikako nemozam da kurtulam od infekcii a doktorkata mi kaza deka imalo nekoj na privatno za imunitet na matka i vagina vi blagodaram
Imas vo forma na tabletki: *CranberrryProbio(tabletki koi sodrzat probiotici,brusnica i citrus) *Lactogyn kapsuli *Ovie deluvaat za zastita na vaginalna flora i ja stitat od infekcii. Ima i i forma na vaginalni tabletki se stavaat vaginalno : *Lactogyn vaginaletki *Linex lady vaginaletki Ovie se isto so probiotici ja zastituvaat vaginalnata flora.
Dali e potrebno doktor da gi prepise ili moze vo apteka da se zemat i ako moze da mi kazete od prilika koja e cenata
Se zemaat bez lekarski recept slobodno,no dobro e da se konsultiras so doktor koja varijanta ti e potrebna za tvojata situacija. Prvive Cranprobio se poskapi malku 900 den i ima za mesec dena,a drugite se okolu 400 den ama za 15 dena.
Zdravo devojki Ne ova nedela minatata nedela koga odev vo wc koga se izbraav imav krv staviv vloska i potoa cel den samo edna tocka se javiv vo bolnicata kade sto odam i mi zakazaa termin sega za vo petok bidejki koga ke prokrvavam na 12 den da odam mi rekoa e sega go cekam terminot arno ama od kako.mi zakazaa termin veke od ovaa sabota koga ke se ozbrsam de rozovo de kafeno pranje ima a deneska imam strasni bolki vo stomakot i koga bev posleden pat na sekretot imav kako tragi od krv kako partali parcinja inaku imam nererovna menstruacija so policisticni jajnici i pijam metamorfim sega sakam da prasam dali ima problemi od vakov sekret
Zdravo sakam da prasam imam gust zoltenikav vaginalen iscedok dali moze nekoj da mi kaze dali e nesto seriozno pred da posetam ginekolog?
Prvo poseta i konkretni rezultati kje dobiesh, ne panichi. Mislam ne e dolecheno i obavezno poseta na ginekolog. Kje ti prepishe terapija, ne zemaj na svoja raka.
Zdr bi sakala da ve prasam dali nekoj od vas gi koristel probioticite pro fen i dali tie moze da go prolongiraat ciklusot vi blagodaram
Kako sto napisav pred nekoe vreme napraviv test sum bremena.Se javuv na gin mi zakaza ovaj petok bidejkii togas mi zavrshva spored nea 6tata nedela.I se vo red bese do pred 2 dena.Dali e vo red da imam tolku silni bolki bo grbot i besikata.Bukvalno placam i po 10 min kako da nr bilo nisto.Epten mi e loso i lezam mi se vrti.Mn se plasam ne mozam da izdrzam do petok.Bidejki ziveam vo stranstvo i se javiv da pojdam porano mi rece voobicaeno e pijaj golna kiseline
Ne sum koristela ama imam slushnato deka se efikasni Mozno e da imash nekoja infekcija konsultiraj se so matichen ginekolog ke ti kazi sho e rabotata.
Dokolku nema mirizba i e bel ili prodziren normalno e ako ne e zoltenikav, ama ako imash sepak mnogu poseti ginekolog.